keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Asuntomessuilla, talounelmia


Asuntomessut ovat yhtä unelmointia. JOS olisin rakentamassa omaa taloa,  jos sattuisi olemaan vajaa puoli miljoonaa euroa käytettävissä ja jos siis en olisi minä. Mutta aina riittää tilaa unelmille ja asuntomessuilla voi käydä vertaamassa unelmiaan todellisuuteen. Tässä siis vähän kuvia Kokkolasta.

Aitta

Haluaisitko esimerkiksi asua tuonnäköisessä talossa? Ulkonäkö oli moderni, mutta myös jollakin tavalla vanha ja tunkkainen. Sisällä oli ihan toisenlaista, suorastaan ihastuttavaa. Varsinkin tuon ison ikkunaseinän takana oleva tila oli upea.Villa Elpida

Tämä talo oli aika hauska punaisine parvekkeineen, pelkistetty ja erikoinen. Sisätilat vastasivat ulkonäköä ja siellä oli yksi kauneimpia keittiöitä. Palaan niihin toisessa postauksessa.

Jämerä-Cubistic

Tämä talo oli oma suosikkini. Pidin ulkonäöstä ja erityisesti pidin sisäpuolesta: talo oli mielestäni kauniisti suunniteltu. Siellä silmä ja sielu lepäsi. Myös sisustaja oli onnistunut luomaan ihanan tunnelman, ja makuuhuone oli yksi parhaita tunnelmaltaan, samoin sauna.

Vikla

Vikla-talo viehätti minua harmaalla yksinkertaisuudellaan, mutta sisätilat olivat hieman oudot. Olohuoneen korkeus tuntui putkimaiselta ja yläkerran kaiteen yli sinne kurkatessani minua suorastaan huimasi. Mutta täälläkin keittiö oli ihastuttava, musta!

Merilinna

Tämä talo oli minusta messujen kaunein! Merilinnan muodot suorastaan hivelivät silmää. Sisäpuoli oli myös hyvin onnistunut, samoin sisustus, joskaan ei omaan makuuni. Etukäteen tutkimani Deko-lehden kuvat eivät tosiaan tehneet oikeutta tämän talon sisustukselle, makuuhuoneen tunkkaiset värit olivatkin kauniit elävinä pintoina.

Port Victoria

Tämäntyyppisistä taloista en tykkää. Ulkonäkö on vähän liian amerikkalainen, ja toisaalta rantatontille sopii hieman matalampi malli. Tällaisen sijoittaisin johonkin muualle.

Pilha Avantgarde (kuva lainattu ultimatemarketin sivuilta)

Näitten messujen ehdottomasti rumin talo! Länkkärielokuvan lavaste tuli lähinnä mieleen värityksestä ja tuosta lipasta parvekkeen päällä. Sisäpuolella Anna-lehden sisustaja oli onnistunut luomaan viehättävän valoisan ilmapiirin. Ja keittiö oli kaunis tässäkin.

Lakka Kivitalo Kaj Stenvall

Klassisen kaunis kivitalo meren rannalla. Vaikka pidän valkoisista taloista, on värien käyttö tässä onnistunutta. Yhdessä tasossa sijaitsevat huoneet oli minusta kivasti ja toimivasti suunniteltu.No, tähän arvelimme meillä olevan varaa, eli mitä ihmettä me asuntomessuilla oikein luuhataan...

6 kommenttia:

 1. Meni kyllä hetki, että uskoin, että kuvat on oikeita eikä digitaalisia suunnitelmia! Hauskan näkösiä ratkaisuja, joiden sisälle ois jännä kurkistaa myös.

  Hirmu kiva, kun löysin sinunkin blogin täältä. Olen lueskellu vanhoja merkintöjä jo pitkälle!

  Terv. Serkku

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista lukea kommentteja messutaloista. Itse en aio mennä messuille tänä vuonna, mutta Deko-lehdestä olen katsellut sisustuspainotteisia kuvia ja lukenut ammattelehdistä pari messuartikkelia. Kyllä ajattomuus, selkeys ja jopa yksinkertaisuus ovat valtteja hallittua rakennettua ympäristöä luotaessa. Nuo kulissimaiset ja krumeluurein koristellut talot ikävä kyllä puhuttelevat osaa rakentajista. Esim Sipossa voi "ihastella", mitä sellaisesta ympäristöstä syntyy.

  VastaaPoista
 3. Hienon koosteen olit tehnyt, kiitos! Ensiviikolla täytyy käydä kiertämässä.

  VastaaPoista
 4. Jenni, minäkin löysin sinun kivan blogisi Jannan kautta. Niin serkkuja kuin ollaankin, niin harvinaisen vähän ollaan nähty. Siksi on ollut kiva tutustua vähän enemmän täällä verkossa, ja löytää ihana nuori nainen:)

  Päivi, suomalaiseen tyyliin krumeluurit istuvat yhtä huonosti kuin espanjalaiset kaariovetkin. Ennen kaikkea rakennus saisi istua maisemaan.

  Rita, meillä jäi kaupunki muuten näkemättä, mikä kyllä harmitti. Matka vain on niin pitkä eikä yöpaikkaa tietenkään saanut. Onneksi bussi parkista messualueelle kiersi sentään keskustan ja vanhankaupungin kakutta. Ja bussissa oli muuten myös matkaopas kertomassa, mitä missäkin on. Se oli loistoajatus! Kokkola oli paljon isompi paikka kuin olin kuvitellut, kaikinpuolin positiivinen yllätys.

  VastaaPoista
 5. Hienot kuvat. Mukava, että aloitit julkisivukuvista, näiden jälkeen oikein odotan sisäkuvia.
  Nappiarvioita , olin monessa kohtaa täysin samaa mieltä.

  VastaaPoista
 6. Arleena, onneksi sain sinun blogissasi tutustua Neristaniin. Aika ei millään riittänyt enää siellä käyntiin, kun olimme messuilla kuuteen asti.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...