tiistai 21. kesäkuuta 2011

Oma gorillani


Tässä nyt on se pitkään harkitsemani GorillaPod eli pieni ja taipuisa kamerajalusta. En ole kovinkaan usein viitsinyt käyttää isoa jalustaa, ja lähikuviin se ei helposti taipuisikaan. Gorilla-jalusta on koottu kokonaan pallonivelistä, eli se taipuu ihan miten vaan. Se voidaan kiinnittää vaikka puuhun tai sillankaiteeseen, tai mihin tahansa epätasaiseen paikkaan.Jalustoja on monenpainoisille kameroille. Tämä kestää 800g asti järjestelmäkameraa. Leivontapuntarini on juuri mennyt rikki, mutta epäilen, että tämän pienen 50 mm:n linssin kanssa kameralle kertyy painoa kertyy suurin piirtein sen verran. 
 


Hinta oli 49 euroa plus lähetyskulut, ja tuli parissa päivässä. Jokohan nyt voin kohta sanoa hyvästit epätarkoille kuville. Niitä minulla on pilvin pimein.

9 kommenttia:

 1. Tuohan kuulostaa loistavan hyvältä jalustalta. Jospa ottaisin jalustan harkintaan.

  VastaaPoista
 2. Mainio kapistus, olen myös haaveillut hankkivani juuri makrokuvausta varten oman gorillan:)

  VastaaPoista
 3. Meiltä löytyy tuo jalusta, ööö, on se täällä jossain..täytyisi varmaan ottaa käyttöön (asia mistä mies vihjailee suoraan ja epäsuoraan jatkuvasti ). Voisi ehkä saada paljon tarkempia kuvia kuin tärisevillä käsillä hengittämättä.. On loisto kapistus. Onea yhteiselolle!

  VastaaPoista
 4. Jalusta on ihana: pääsee käyttämään pitkiä valotusaikoja. Gorilla vaikuttaa hyvältä, mutta noitahan voisi olla useampia eri painoiksille linsseille.

  VastaaPoista
 5. Arleena, noissa pitää vaan olla tarkkana, minkä painoiselle kameralle mikin jalusta on tarkoitettu. Pöytäkäytössä tuollainen on varmaan verraton.

  Manteli, makrokuvaukseen juuri ajattelin tämän jalustan hankkia. Ja helppo se on taitella kameralaukkuun mukaankin.

  Pikkujutut, hengittämättä minäkin olen yrittänyt olla:D Ison jalustan virittely on niin kamalan työlästä, ja kuva pitäisi aina saada napattua nopeasti.

  Ina, kokeilinkin heti pitempää valotusaikaa ja jälki oli erilaista. Tuon 50-millisen linssin hankinnan jälkeen olen käyttänyt vain sitä, tykkään siitä niin kovasti:)

  VastaaPoista
 6. Tässä tulee kovin pieni olo. Kamerakin näyttää ihan ammattilaisvehkeeltä, ja voin kuvitella, miten omani punastelisi sen rinnalla, jos siihen joutuisi. Mutta nyt ymmärrän, miten hienot kuvasi ovat syntyneet. Tai siis kuvittelen ymmärtäväni.

  VastaaPoista
 7. No niin, juhannuksena saamme tavata sinua sitten vain linssin läpi ;D

  eikka

  VastaaPoista
 8. Pirkko, kuvan taso ei ole kamerasta kiinni, vaan ottajasta. On järjestelmäkamerassa silti joitakin etuja, ja kun oppii jotakin uutta, tuntuu kuin saisi kuviin lisää sisältöäkin. Ison osan blogikuvista olen silti ottanut Canonin Ixuksella, mm. kaikki matkakuvat.

  Eikka, kiva että ehdit takaisin sieltä erämaasta ja voidaan tavata juhannuksena:D

  VastaaPoista
 9. Hei mie sain tuollaisen just synttärilahjaksi mieheltä. Mulla on joku painavampi jalusta ainakin hinnansta päätellen ja hupsu ukko tilas ameriikasta asti netistä, olis varmaan saanut nurkkakaupasta vai mutta ei kerrota sille:) Olin hyvin onnellinen tästä lahjasta.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...