sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Joka toinen päivä vettä


Juhannusreissu pohjoiseen alkoi jo keskiviikkona. Oulua lähestyttäessä ajoimme tumman pilvilautan alle, ja epäilyt juhannuksen säätilasta alkoivat käydä toteen. Vielä ei kuitenkaan satanut, vaikka pahalta näytti.

Ehdin käydä ennen juhannusta kiertelemässä vähän kauppoja. Torstainakaan ei vielä satanut. Teen  Oulusta aina hyviä löytöjä, ja nytkin löysin alennusmyynneistä kahdet kivat kengät. Ihan kiva käyttää kesällä joitakin muitakin kuin paksupohjaisia lempikenkiäni. Kävin myös syömässä siskon kanssa, joka oli juuri tullut Lapista.




Juhannusaatto oli sitten tätä. Muutama rohkea grillasi pihalla ja muu porukka odotteli sisällä pöydän ääressä lämpimässä. Vaikka vanhempieni mökki on pieni ja alkeellinen, on siellä sentään sähköt ja niin ollen sähköpatterit, ja ne olivat tarpeen tänäkin juhannuksena. On siellä vesijohtokin, mutta vettä tuli taivaan täydeltä muutenkin.






Tässä välissä oli aurinkoinen ja hyvin lämmin juhannuspäivä. Kello kuusi alkoi taas tuttu ropina, mutta tällä kertaa oikea kaatosade.


...ja RAKEITA.



Taisi olla aika paljon samanlaiset kelit muuallakin?

13 kommenttia:

  1. Hurjaan pilvirintamaan sukelsitte!
    Ihanasti ropisi ikkunalaudalle myös täällä etelässä pari päivää. Tänään saatiin jo kesäisen aurinkoinen päivä. Nautin tuosta sateesta. Olisin toivonut muille nautinnollisia mökkeilyilmoja.

    VastaaPoista
  2. Juhannusaattoilta oli kuin ihmeen kaupalla aurinkoinen ja tyyni, pelasimme suvunkanssa mölkkyä ja "petankkia" ja kärnäsimme makkaraa eli perinteinen juhannus. Juhannuspäivä olikin sitten pimeä ja seteinen, tänään on aurinko vähän näyttäytynyt. Loma on nyt loppu ja huomenna alkaa taas arkinen aherrus, mihinkä se neljä viikkoa taas katosi:(

    VastaaPoista
  3. Kauniita sadekuvia olet ottanut. Suojaatko kamerasi sateella vai miten kuvaat? (Minä en aina malta lopettaa sateen alkaessa...;)Kauniisti valotettujakin otoksesi ovat.

    VastaaPoista
  4. Lounais-Suomessa meren rannalla juhannus oli täydellisen auringonpaisteinen 3 päivää, lämpötila +24 C-astetta. Kuulemma 50 kilsan päässä sisämaassa olikin sitten satanut jo useamman kerran viikonlopun aikana, ja ukkostakin oli ollut. Vaihtelevaiset ovat siis olleet nuo säät, paikasta riippuen!

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Onpas aitoja sadekuvia, olihan se juhannus! Oulussa ei kuulemma satanut pisaraakaan, sanoivat kaupunkijuhannuksen viettäjät. No, jospa tuleva viikko korvaisi menneen, helteitä luvassa. Paitsi että tänään taas akupungissa oli niin kaunista, mutta kotiin palattua satoi ja taas satoi. Onneksi on muita suunnitelmia kuin kotipihalla oleilua ;D

    eikka

    VastaaPoista
  6. Ihan hurja tuo yli kuva!
    Oma juhannuksemme meni sateen merkeissä Tallinnassa, ja sielläkin tuli katseltua pilviä moneen kertaan, mutta noin vaikuttavia ei sentään näkynyt.

    VastaaPoista
  7. Lepis, henkilökohtaisesti en pane pahakseni sadetta mökillä, viihdyn hyvin sisälläkin. Ja mökillä on tunnelmaa! Ainakin näin, kun pääsen sinne vain kerran vuodessa.

    Manteli, lomaviikot katoavat kuin tuhka tuuleen. Kunnon rentoutumisen huomasi pitkistä yöunista, toivottavasti sinäkin sait nukkua hyvin:) Onneksi kesällä on töissäkin kevyt tunnelma, kukaan ei jaksa niuhottaa.

    Rva Pioni, terassilta sai hyvin kuvattua kaatosadetta, ja salama taltioi pisarat mukavasti:)

    Inez, merenranta on ihmeellinen, siellä ei sada! Näkeehän sen usein lentokoneestakin: Gotlannin yllä saattaa olla mantereen kokoinen pilvilautta. Rannikolla paistaa aurinko.

    Eikka, ihan outoa, että parikymmentä kilometriä merkitsee noin paljon! Mutta minusta sade toi vain eksoottisen lisän, ainakin kun sinä ja miehesi kastuitte grillin ääressä ja minä istuin sisällä aattona...kiitos siitä:) Hyvää lomanjatkoa!

    Pirkko, juhannus on perinteisesti vaihteleva, mutta nyt se kuuma kai taas alkaa. Valitsisin melkein ennemmin sateen.

    VastaaPoista
  8. Juu, pitkäveteistä satamista. Juhannusaatto kirkastui kivasti ja grillaukset pystyi nauttimaan pihaterassilla, onneksi. Seuraava ilta olikin pilvinen ja kylmä. Sunnuntai oikein surkea. Nyt aurinko paistaa ja huomenna oikein helteitä luvissa.

    VastaaPoista
  9. Täällä paistoi aurinko, mutta aattona oli tuulista, tosin poutaa.
    Sateella ei voi kesästä nauttia ei ainakaan rakeista.

    Tosin pitkän poutakauden jälkeen sade on virkistävää ja toivottua, mutta siihen saumaan sen pitäisi aina sopia.

    VastaaPoista
  10. Rita, sateessa on joskus kiva rupatella terassilla, jos ei ole sääskiä. En tiedä, missä ne olivat juhannuksenvietossa, mutta eivät ainakaan meidän kiusanamme;)

    Arleena, meillä on tapana sanoa sateella, että nyt tilataan syksyn sieniä. Mies olikin nähnyt eilen koiralenkillä jo kaksi komeaa tattia. Tosi aikaisin.

    VastaaPoista
  11. Juhannuksesta tuntuu olevan jo tosi kauan...eikä siinä mitään ihmeellistä meillä ollutkaan, kun oltiin laivassa menossa kohti Saksaa.

    Ihmettelen vaan, miten ihmeessä sinä teet Oulussa hyviä ale-löytöjä? Minä en tahdo ikinä löytää mitään...

    VastaaPoista
  12. Aikku, ostan usein Pukumiehestä takin tai muuta vaatetta, usein kengätkin, kuten nyt. K-kengästä löytyi toiset mieleiset, ja kummatkin alennuksella. Vima on minusta ihana vaateliike, ja usein löytyy Stockmannilta vaikka mitä, kuten laukkuja, huiveja, liinavaatteita ja kosmetiikkaa.
    Mutta niinhän se on, että tuttuihin kauppoihin tottuu. Sitä paitsi eri kaupungeissa on pikkuisen erilaista tarjontaa.

    VastaaPoista
  13. Itsekin tykkään Vimasta. Mulla on ollut siellä kiva vakkarimyyjä, joka on aina kertonut jos on tullut uutta kivaa, joka passais mulle. Nyt hän jäi vauvalomalle ja minä jäin ilman myyjää. Pukumiehestä en tykkää, siellä saa palvelua vain jos on "kunnon kamppeet" päällä.

    Itse tykkään kovasti Tornion Rajalla-Gränsen -kauppakeskuksesta.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...