torstai 16. kesäkuuta 2011

Amsterdam vetten päällä

Mun koti ei oo täällä
mutta tämän minä valitsisin.

...tai tämän Black Beautyn.


Meidän huushollin yhteenlasketuilla remonttitaidoilla asuisimme luultavasti tässä.Seitsemänkymmentäluvulla Amsterdamissa oli kuulemma kova asuntopula. Ihmiset keksivät silloin ruveta asumaan kanavien varsilla laivoissa tai veden päälle rakennetuissa kelluvissa taloissa. Niissä asuu edelleen tuhansia ihmisiä ja ne on varustettu tietysti juoksevalla vedellä ja viemäröinnillä.

Aika eksoottista. Asuukohan noissa pikkulapsiperheitä? Jossakin näin kannella lastenpyöriä.Jos ulko-ovi jää vahingossa auki, piltti voi pudota kanavaan!

Oikeastaan koko kaupunki on erikoinen: kaikki talot on rakennettu paalujen varaan, jopa lentokenttä. Maassa ollaan pahimmillaan kuusi metriä meren pinnan alapuolella, patojen varassa.
10 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia!
  Joskus 70-luvulla Helsingissäkin oli asuntolaivoja. Nököttivät rivissä Pohjoisrannassa ja postilaatikot olivat kadun reunassa.
  Amsterdamin asuntolaivat ovat kyllä vähän toista maata. Voisin ajatella asuvani sellaisessa, mutta todellakaan ei pikkulasten kanssa.

  VastaaPoista
 2. On noi huikeita. Tekisi kovasti mieli tuonne, jos ei nyt asumaan, niin käymään.

  VastaaPoista
 3. Taitavat olla A´Damin kalleimmasta päästä nuo asunnot.

  VastaaPoista
 4. Tuollainen asuntolaiva olisi mieleeni, jos Aurajokeen sellaisen saisin heti ostaisin ja asuisin siellä. Tosin seilaamisesta en tykkää. Mutta laivat ovat paikoillaan. Ihanat minipuutarhat niissä on.

  VastaaPoista
 5. On ne niin ihmeellisiä. Ystäväni Äiti asui tuollaisessa, tai koko perhe oikeastaan. Joten on se mahdollista lasten osalta myös.

  Näitä kuvia katsellessa iskee todella kova Amsterdamikävä!

  VastaaPoista
 6. Pirkko, en olisi uskonut, että Suomessakin on ollut asuntolaivoja! Täällä on kuitenkin aika ankara ilmasto.

  Rva Pioni, tykkäisit varmasti, päätellen Kööpenhamina-postauksestasi. A:kin on mukavan lähellä.

  Mari, muistan vieläkin sinun Amsterdam-kuvasi ja miten hauskannäköistä siellä oli. Se taisi olla pari vuotta sitten?

  Arleena, Aurajoki olisi tosi hyvä paikka asumiseen, onhan siellä laivoja pysyvästi muutenkin paljon.

  Lepis, sinä olet siis ehkä käynytkin asuntolaivassa!

  VastaaPoista
 7. Kelluvia asunnot ovat pian täällä! Mm Kalasatamaan niitä on tulossa. Tosin eivät asuntopulaa ratkaisemaan vaan sellaisille, joilal on rahaa fiilistellä veden päällä. Mielenkiintoinen kuvallinen, ajankohtainenkin postaus.

  VastaaPoista
 8. Moi !
  Meillä tuntuu olevan samoja matkakohteita, no kelläpä ei olisi.
  Viime vuonna kävin näihin aikoihin Amsterdamissa. Pelkäsin aluksi henkeni edestä sitä valtavaa polkupyöräkulttuuria, mikä siellä vallitsee. Meille kerrottiin polkupyörillä olevan etuajo-oikeus käytännössä jopa autojen suhteen. Niitä tosiaan suhahteli valtavasti joka puolelta, enkä oikein uskaltanut kävellä kaduilla.

  Tänä vuonna, viikko sitten, olisi ollut Milanon vuoro. No, en jaksanutkaan lähteä ja mies sai mennä yksin. Hyvä näin, meillä oli loistokkaat kesäkelit ja siellä oli satanut joka päivä.

  VastaaPoista
 9. Tätä asumismuotoa olisi hauska kokeilla.
  Vähän aikaa sitten Turkuun oltiin suunnittelemassa asuntovenealuetta, mutta en tiedä, mitä hankkeelle nykyään kuuluu...

  VastaaPoista
 10. Päivi, en olisi ikinä uskonut, että Suomeen ruvetaan kelluvia asuntoja hommaamaan! Ahtojäitten sekaan...Mutta kallista tulee olemaan, kuten Mari kertoi tuolla edellä näitten Amsterdaminkin veneitten nykyisin olevan.

  Olivia, pyöriä oli kyllä tosi paljon ja niitä sai myös varoa. Silti kävi vähän kateeksi, pyöräily kun näytti varsin turvalliselta täkäläiseen liikennekulttuuriin verrattuna. Leveät pyöräkaistat!

  Kati, joen varrella olisi sentään rauhallista, eikä esimerkiksi merenkäyntiä. Voisi olla houkutteleva vaihtoehto monelle.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...