sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Ruokavalioasioita


Lomaviikko kotona on tuntunut pitkältä ja ihanalta: kuin olisi pumpulissa makoillut. Ehkä se johtuu siitä, että mieskin on ollut lomalla eikä siis kummallakaan ole ollut mitään aikatauluja. Olo on ollut samanlainen kuin aikoinaan Kuusamon mökillä, jossa huolettomaan rantalomafiilikseen Muojärven hiekoilla. Hirsitalon parvella vedettiin silloin sikeitä pitkälle aamuun. Samoin nyt: aamupäivätkin on menneet vielä nukkuessa. Olen sentään  aina ollut aamuvirkku.

Ostin uuden puntarin. Edellinen näytti vähän mitä sattui, ja nyt tarvitaan tarkkaa lukemaa. Aloin  nimittäin kirjata tietojani taas Kiloklubin palveluun. Edellisen kerran käytin sitä toissa keväänä ja se passasi minulle hyvin, tässä koneella kun roikun joka tapauksessa. Ja tarkkaa puntaria tarvitaan siksi, että meikäläisen laihtuminen on aina niin hidasta, että muutos pitää tietää gramman tarkkuudella.


Paras anti Kiloklubissa on siinä, että intoudun keräämään liikuntasuorituksia, kun ne kerran merkitään ylös. Pallukat muuttuvat vihreiksi, kun on liikkunut tarpeeksi. Nyt on mennyt vasta neljä päivää ja olo on jo selvästi reippaampi. 

Ruokavalio on kyllä kunnossa, sen kertovat vihreät ruokapallukat, siis nyt kun herkut on lopultakin karsittu pois. Ruokien kirjaaminen on helppoa, kyllä kone laskee. Kun pitkin syksyä olen yrittänyt rajoittaa hiilihydraattien syömistä, niin tässä ei hyviä hiilareita rajoiteta. Niitä meneekin ihan tavallisella ruoalla helposti 150g päivässä.


Kun vähähiilihydraattisessa dieetissä pyrkii alle 50 grammaan hh:a päivässä, se tarkoittaa, että jätetään pois kaikki viljat ja tietysti perunat ja riisit ym., mutta myös kaikki hedelmät. Marjoja mahtuu jonkin verran, maitorahkasta ja raejuustostakin kun tulee niitä jo ihan tarpeeksi. Siinä on ollut kompastuskiveni ja siksi kai paino ei lähtenyt yhtään putoamaan. Kuituakaan ei saa millään tarpeeksi, jos ei syö runsaskuituista leipää tai puuroa.

Ja siksi tämä perinteinen ruokavalio sopii minulle paremmin. Mikään ei estä rajoittamasta edelleenkään perunan ja riisin syöntiä, mutta aamu- ja iltaleivät haluan pitää. Sitä ihmettelen, että iän, liikuntatottumusten ja koon mukaan laskettu kalorimäärä on niin iso, 1700 kcal päivässä.

Kahvin kanssa: 44 kcal.

Saa nähdä, miten tässä käy. Onnistumisilla en paljon voi kehua.11 kommenttia:

 1. Loistavaa! Ja nyt se on julkista, niin tulee paineita meidän kaikkien tietäessä tavoitteistasi :)

  Pitäisi varmasti liittyä mukaasi tähän projektiin. Ruokapuoli on hallinnassa, nyt kun päästiin kaamoksen tuomasta makeanhimosta, mutta se liikunta kaipaisi täysremonttia.

  Täytyy pistää korvan taakse tuo paikka.

  Paljon kannustuksia ja iloa projektiin!

  VastaaPoista
 2. Oioi, kuinkahan monta 44-kalorin annosta sitä joulun aikana suklaan muodossa söikään.. Hirvittää ajatellakin.

  Tsemppiä, yritän olla mukana, myös teoissa. Ja samaa firmaa voisin kokeilla, se onkin kai ainoa mitä ei ole kokeiltu.

  :D

  VastaaPoista
 3. Hyvän näkönen tauluryhmä!

  Joulunalun euforiassa meikäläisen paino tippuu aina mukavasti ihan itsestään. Joulun jälkeen kävin puntarilla ja niin oli palannut ja vielä noussutkin paino. Nyt ei ole tullut käydyksi puntarilla. Muutenkin tuntee, että ei ainakaan pudonnut ole. Täytyy nyt vain huolellisemmin valita suuhunpantavansa ja osata myös jättää turhat herkuttelut pois.

  Tsemppiä pyrkimyksiisi!

  VastaaPoista
 4. Tuo kiloklubi on kyllä aivan loistava, sopii minulle hyvin :) Itse olen sellainen makeanperso, mutta kun tuonne merkkaa niin päivä ei ole sen parin suklaapalan jälkeen vielä pilalla, kun sen voi kompensoida muulla syömisellä :) Ja itseä on kyllä innostanut syömään terveellisemmin nuo pallukat :D Liikuntapallukat on kyllä tänä talvena olleet vähän masentavia...

  VastaaPoista
 5. Samat on suunnitelmat täällä. Minä käytän nyt Kalorilaskuripalvelua kolmatta päivää. Minun päivittäinen energiantarpeeni on 1900 kcal nyt! Minustakin tuo määrä tuntuu paljolta. Tässä ohjelmassa voi myös vähentää liikkumiset ja se erottelee proteiinit ja hiilihydraatit ja rasvat. Katsotaan nyt! Ihan liikaa on minulle viime aikoina kiloja tullut, näemmä vaihdevuodet kohdallani oireilevat näin, ainakin gynegologini niin arveli. Ajattelin että nyt kun jään sairaslomalle kotiin niin voin samalla tsekata syömisiäkin paremmin etenkin kun en itse pääse vähään aikaan kauppaan ja mies on luvannut ettei taivu minun suklaa-ja muihin herkkupyyntöihin ainakaan helposti! Jospa kuule Katriina meistä kesäksi kehkeytyy vieläkin upeampia!Niin tuota kalorilaskuri sai kokeilla maksutta ensin kaksi viikkoa, sinä aikana näen jo miten homman on edennyt!Eli tsemppiä meille!!!

  VastaaPoista
 6. Hienoja tauluja sinulla seinällä, taitaavat olla grafiikkaa.
  Minä kymmenen vuotta sitten pudotin kymmenisen kiloon painonvartijoiden pisteillä, se oli helppoo kun oli tietsikalla ohjelma. Kilot tullut takaisin jo kymmenen vuoden aikana mutta kun ei jaksa viitsi . Kaupassa yritän olla ostamati mitään pullaa, aina jos kädessä jo pulla alan hokemaan itselleni..muista olet lihava. Raakaa peliä mutta pullaa jää kauppaan:)
  Onnea ja jaksamista

  VastaaPoista
 7. Minulla on repsahtanut tuo ruokapuoli viime viikkojen aikana ja ennen sitä.
  Nyt liikkumaan, kuulosti niin helpolta kun luin postaustasi.

  VastaaPoista
 8. Tarvitsetko askelmittaria? Innostuin kerran ostamaan sellaisen enkä ole pakkauksesta pois ottanut. Enkä taida ottaa kun ei ole kiva nähdä että päivän askelmäärä on vaikkapa 127. Sinulla varmaan Vilmankin kanssa liikkuessa tulee aika mukavasti köpöttelyä mittariin.
  Meri

  VastaaPoista
 9. TSemppiä sinulle tähän, mihin minusta ei nyt juuri ole.
  Kun polvi teki tenät ja liikkuminen stoppasi, retkahdin hellimään itseäni punaviinillä ja suklaalla. PAha yhdistelmä:(
  Eilen kun vetäisin ennen niin mukavan väljävyötäröisen hamoseni ylleni, totesin nöyränä, että nyt pitäisi....

  VastaaPoista
 10. Koko syksynä on viitsinyt käydä puntarilla, koska tiesin sen näyttävän liikaa. Tänä aamuna kävin ja se näytti niin paljon liikaa, että oikein hirvittää. Pakko alkaa jollekin, mutta mitään kalorienlaskijaa minusta ei saa. En jaksa merkitä syömisiä ylös kuin korkeintaan kaksi päivää. Pakko vaan alkaa noudattaa sitä normaalia painonhallintatapaa, jonka osaan eli lautasmallia. Vähintään puolet lautasesta salaattia, raastetta tms. Kaupan valikoimat ovat vaan sitä sun tätä. Uusvanha tuttavuus on kuitenkin kiinankaali, jonka olen löytänyt uudelleen 20 vuoden jälkeen.

  VastaaPoista
 11. Lepis, kaikki meni hyvin siihen asti, kun tänään alkoi työt ja meni lähes 10 tuntia putkeen. Ei lähdetä lenkille tänään.

  Sooloilija, tämä sopii ainakin mulle, kunhan vaan siinä jaksaisi pysyä. Siinä piilee iso vaara.

  Rita, sinä onnellinen, jonka paino putoaa joskus itsestään! Eipä ole mulle tapahtunut koskaan.

  Sunan, minäkin tykkään, kun näkee oikeat kalorit samantien, esimerkiksi leivonnaisen valtavan kalorimäärän.

  Maaretta, ihan samoilla asioilla siis sinäkin:) Jostakin syystä Kiloklubi oli laskenut mulle tälle päivälle 1500 kaloria, mikä kuulostaa sopivalta.

  Henrietta, minäkin pudotin painonvartijoissa 2004 yhteensä 9 kg suurella vaivalla. Pian alkoi hidas nousu ja sen jälkeen on tullut yhteensä 18 kiloa. Usko vaan että potuttaa!

  Arleena, ruokapuoli on helppo, jos motivaatio löytyy, liikunta ei ihan yhtä helppo.

  Meri, kerran mulla oli askelmittari ja siihenkin rupesi tosiaan keräämään askeleita. Toimii siis. Voisin ottaakin sen lainaan, kun seuraavan kerran näemme.

  Tinttarus, sairastelu vie aina samaan suuntaan, valitettavasti. Minä lihoin viime kesänä 5 kg, kun oli jalkapohjassa plantaarifaskiitti 5 kk.

  Aikku, on kiva löytää jonku mieleinen lautasentäyttäjä. Minä tykkään raastaa juustohöylällä valkokaalia ja höystää sitä. Tai höyryttää parsakaalia.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...