tiistai 11. tammikuuta 2011

Löytöjä

Kuva lainattu täältä
Kuulin tässä vasta chicagolaisesta ennen tuntemattomasta valokuvaajasta Vivian Maierista. Tämä nainen oli amatöörivalokuvaaja, joka kuvasi enimmäkseen kanssakulkijoita kadulla. Hänen kuoltuaan löytyi tallelokerosta valtavan suuri negatiivikokoelma, joka  huutokaupattiin.Nuori  John Maloof oli sattumalta antiikkihuutokaupassa ja hankki itselleen osan noista laatikoista. Hän kertoo alkaneensa itsekin harrastaa kuvaamista ja hankkineensa jopa samanalaisen kameran kuin Vivianilla. Sen myötä hän alkoi ymmärtää, kuinka taitava kuvaaja Maier oli.


Maloofin blogissa Vivian Maier -Her Discovered Work voi käydä katsomassa lisää kuvia.

Tässä vielä mainio dokumentti tästä löydöstä:


9 kommenttia:

 1. Mahtavia valokuvia! Tällaiset kuvat ovat/toimivat kuin runot.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Minulle hyvässä kuvassa on 80% ajatuksia, tunnelmaa, kauneutta, rumuutta, elämää ja vain 20% tekniikkaa. Luulisin, että tämä kuvaaja on löytänyt juuri sen valokuvan ytimen.

  VastaaPoista
 4. Rita, hyvin sanottu, toimivat tosiaan kuin runot!

  Arleena, tekniikka on vain välikappale, sisältö ratkaisee. Näissä sitä on:)

  VastaaPoista
 5. Minäkin törmäsin näihin jo aikaisemmin toisaalla; hienoja kuvia ja kiinnostava tarina. Ihmiset ovat mielenkiintoisia, minun suosikkeja ovat vanhukset ja lapset kuvattavana. Toivottavasti näistä Vivianin kuvista tulee näyttely Suomeenkin!

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen teksti ja kiinnostava valokuvaaja. Pidän erityisen paljon mustavalkokuvista.

  VastaaPoista
 7. Tulin vastavierailulle, ihastuin ja jäin heti lukijaksesi. Valokuvat ovat kirjojen jälkeen melkeimpä parasta, mitä luovuuden saralla tiedän. En ollut aiemmin kuullutkaan Vivian Maierista, mutta taidan pian googlettaa lisää. Tuntuisi, että jos hänen kuviaan tulee joskus näytille Suomeen, ne sopisivat hyvin joko Tennispalatsiin tai sitten (suosikkipaikkaani) Kuopion VB-keskukseen.

  VastaaPoista
 8. Olen jo pitkään seurannut blogiasi, mutta tuskin koskaan kommentoinut. Nyt piti kiittää, kun olet melkein laittanut jo kasvokuvasi esille :) Huomasin sen nyt, kun satuin blogisivullesi, yleensä luen blogit RSS-feedin kautta.

  Sullon hyvät ja aidot jutut!

  Hannele

  VastaaPoista
 9. Tarja, ajattelepa miten käy digitiedostoille nykyisin tai tulevaisuudessa. Ei jää mitään konkreettista löydettäväksi, kun kupsahtaneen ikäneidon vanha tietokone ja ulkoinen kovalevy lentävät samantien roskiin.

  Miranda, minustakin mustavalkokuvissa on tunnelmaa enemmän. Varsinkin ihmiskuvissa:)

  Lumiomena, tervetuloa! Maierin kuvia katsellessa tuntuu kuin saisi itsekin kävellä Chicagon kaduilla joskus ennen.

  Hannele, kiva kun kommentoit nyt, ja kiitos!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...