lauantai 11. joulukuuta 2010

RitarinkukkaOlipa vaikea saada tarpeeksi valoa amarylliksen kuvaamiseen. Päivänvalo ei pilvisenä päivänä tahtonut millään riittää. Jalustan käyttö ja pitkä valotusaika ei juolahtanut mieleenkään ennen kuin vasta  tätä kirjoittaessa. Kun pitää saada äkkiä valmista, siitähän se johtuu. Salamaa siis käytin apuna, ja vielä vain sitä kameran omaa. Ostin tällaisen pienen valonpehmentimen siihen, voi olla käyttökelpoinen, ainakin kokeilujeni perusteella.

Nyt on kolme kukkaa ja kolme nuppua, joista toivottavasti on jotain jäljellä vielä joulunakin. Yhden valkoisen joulukaktuksen istutin kullanväriseen purkkiin olohuoneen ikkunalle kukkimaan ja sen katseleminen tuo hymyn huulille. Se vaan on niin nätti! Joku jouluruusuistutus houkuttelisi vielä olohuoneen pöydälle, kunhan saan päätettyä, tykkäänkö niistä vai en.


Ilman salamaa


Toissavuodelta

11 kommenttia:

 1. Päivänvalo on tosiaan minimissä tähän aikaan vuodesta. Onneksi kohta päivä alkaa taas pidetä.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kokeiluja. Tuo salamalla kuvaus on jäänyt täysin vieraaksi, joten kiitos näistä informatiivisistä pläjäyksistä. Mielenkiintoinen vekotin tuo pehmennin.

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia ;) Voi tuo salaman opettelu, pehmentimet ja kaikki.. se pitäisi opetella ja kunnolla! Ihana on toki tuo kukkakin ;)

  VastaaPoista
 4. Aina yhtä hieno amaryllis sinulla ja kuvat! Olet tosiaan hurahtanut kuvaamiseen :)

  eikka

  VastaaPoista
 5. Salamalla kuvaaminen ei minulta onnistu lainkaan, tuollainen pehmennin siis olisi oiva keino auttaa asiaa.. Kunnon kamerakin ois kyllä ihana saada....

  Valkoinen amaryllis on kaunis. Jouluruusu olisi ihana tuttavuus myös...

  VastaaPoista
 6. Valkoinen amaryllis on juhlallinen, aivan ihana tuo viimeinen kuva. Tänä jouluna joudun tyytymään punaiseen kukkaan, kun kaupassa ei muita ollut.

  VastaaPoista
 7. Aikku, kevyt lumisade tänään keskipäivän hämärässä tuntui suorastaan puolipimeältä. Mutta se kuuluu asiaan. Onneksi ei tuullut.

  Lepis, salamalla saa yleensä vain huonoa jälkeä, siksi olen käynyt näitä valaisukursseja. Mutta oikea harjoittelu alkaa vasta nyt.

  Elisa, ilman lisävipstaakeja valoa tulee salamasta liian kovana ja liian paljon. Ajattelin tehdä pienen postauksen joskus noista pienistä jutuista, mitä olen itse hankkinut.

  Eikka, tässä näköjään voi kehittyä vain tekemälllä, ja käymällä kursseja. Onneksi on kansalaisopisto!

  Kati, olen viime vuosina hankkinut valkoisia joulukukkia, kun niitä voi katsella vielä joulun jälkeenkin. Punaiset joulukukat ostan vasta aatoksi alennuksella ja heitän pois pyhien jälkeen. Tammikuussa kaipaan vain valkoista, ainoan kerran vuodessa.

  Manteli, tuollainen kerrottu amaryllis oli toissa vuonna ja siitä oli kyllä paljon iloa. Onhan punainenkin upea, perinteinen.

  VastaaPoista
 8. Kaunis amaryllis. Minäkin ostan valkoisia, mutta ehkä päädyn valkoisiin joulutähtiin. Joten ne sopisivat matalina sohvapöydälle.

  VastaaPoista
 9. Arleena, minulla on tapana kasata sohvapöydälle lukemista odottavia lehtiä ja kirjoja, kaukosäätimiä ja miehen kesken olevia ristikoita. Joulu tulee siitä, kun ne siivotaan pois, peitetään pöytä liinalla ja asetetaam kukat ja kynttilät.

  VastaaPoista
 10. Kylläpä tuollainen valkoinen amaryllis on kaunis. Minulla on aina ollut punaisia - ehkä täytyy kokeilla valkoista välillä : )

  VastaaPoista
 11. Erjuska, äidilläni on aina ollut punaisia, mutta minulle sopii nuo valkoiset.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...