maanantai 22. marraskuuta 2010

Soppaa


Sunnuntaina tein kunnon pakkaspäivän soppaa eli runsaasti juureksia sisältävää keittoa hirven jauhelihasta. Ohje oli peräisin Pastanjauhajien blogista ja on ruokakilpailun satoa. Runsaasti erilaisia makuaineita sisältävä keitto oli yllättävän tasapainoinen maultaan. Sitä oli muuten kokattu myös täällä.

Alkuperäisestä ohjeesta poiketen jätin perunan pois ja käytin lanttua ja palsternakkaa enemmän. Lipstikasta en pidä, joten korvasin sen lusikallisella kuivattua basilikaa ja timjamia. Ja koska keitossa on kokonainen sulatejuustopaketti, tuntui kerma minusta turhalta ja jätin senkin pois.

Keiton maku oli aivan erinomainen!

Ruoan kanssa maistelimme jo iltapäivällä uutta Beaujolaisia, hyvin jäähdytettynä tietenkin, ja mietimme, oliko se hyvää vai ei. Tähän asti en ole koskaan pitänyt siitä, vaikka usein on tullut maistettua. En vaan ymmärrä sen päälle! Ehkä sillä on merkitystä niissä maissa, joissa tuotetaan viiniä. On jännittäävää saada maistiaisia uuden sadon tuotteesta. Mutta mitä sille meillä on väliä?

Ehkä tämä oli kuitenkin tähänastisista parhaimman makuista: kevyttä, hedelmäistä -no siis kevyttä. Ei pahaa jälkimakua, ei jälkimakua ollenkaan. Itse asiassa maultaa aikab hyvää, mutta ylihinnoiteltua reilun kahdeksan euron hintaan.
Kummasti loppupullo hupeni kuitenkin illalla glögiin sekoitettuna ja Tähtien kanssa tanssiessa. Siihen viini oli ihan sopivaa. Laura ja Marko tanssivat niin ihanasti, ja niin tanssivat Antti ja Anskukin.
3 kommenttia:

 1. Herkullisen oloinen ohje, kävin kurkkaamassa, voisin joskus yrittää. Talvella on mukava lusikoida höyryävää keittoa.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihanan rentouttavalta illalta!

  VastaaPoista
 3. Manteli, heti näitten pakkasten alettua tekee mieli taas kunnon talviruokia. Eli onhan meillä sesonkiajattelu aika vahvana, sitä ei vaan tule ajatelleeksi.

  Tiina, olen katsonut tuota tanssiohjelmaa vasta viime talvesta lähtien. En arvannutkaan, miten kivaa se on. Nyt vaan oli ensin Dance sen kovana kilpailijana.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...