tiistai 23. marraskuuta 2010

Päivän asu: talvi


Nuuh, ihana pakkanen! Aurinko paistaa miinus kahdentoista asteen verran ja pieni viima  vain virkistää kuononpäätä. Nyt voi juosta ja heitellä käpyjä. Voi kaivella lumen alta päästäisen jälkiä. Oikein hyvällä onnella löytää kuolleen hiiren tai pikkulinnun.


Viimetalvinen villapusakka on puettu päälle ja se pysyykin jopa melko hyvin päällä. Koko alkumatkan Vilma silti heittelee takapäätään ja yrittää karistaa vaatetta pois kannoiltaan. Välillä lumeen kaivautuessa etukäpälät tulevat kaula-aukosta ulos.


Kuvista huomasin, että kynsienleikkuu on unohtunut. Juustolla saatiin sekin kotona tehtyä eikä huutoa tullut yhtään. Tavallisesti kynnenleikkuu on kovan taistelun takana ja koira ulvoo kuin syötävä. 

Lämpimät vaatteet sai emäntäkin kaivaa kaapistaan, paksuimman toppatakkinsa, mutta tarkenipa myös hyvin. Totuttautuminen tositalveen on alkanut.

16 kommenttia:

 1. No kerkispä se nipistää sinne kunnon pakkaset. Ja aurinkoa! Wow! Täällä pyryttää :(

  Kauniisti sointuvat värit turkin ja talvitakin kanssa yhteen.

  VastaaPoista
 2. Lepis, hieno päivä oli pitkästä aikaa, ja pakastuu vain enemmän. Melkein-täysi-kuu mollottaa taivaalla. Kyllä maistuu!

  VastaaPoista
 3. Aivan mainio takki mäykylläsi! Miten tuo koiran kynsienleikkuu onkin sitten sellaista lepyttely- ja houkutteluhommaa? Täällä samoin. Neljä kättä meillä tarvitaan.

  VastaaPoista
 4. Jopa on raikas blogi sinulla. Tulee reipas olo jo pelkästä katselusta : )

  VastaaPoista
 5. Onpa söpö villis koiralla.
  Hitsi siellä on kylmä, täällä ei oon varmaan ko -5 mut karmee myräkkä joten ihan tarpeeksi purevaa ja saa mut ärsyyntyneeksi.

  VastaaPoista
 6. Hiano paita koirulilla ja niin valpas ja velmu ilme. Keskisuomen tyttönä pidän pakkasista, mut täällä rannikolla vasta alle kymmentä.

  VastaaPoista
 7. Siellä näyttää olevan jo oikea talvi. Täälläkin oli viimaa, mutta ei tuntunut talvelta.

  VastaaPoista
 8. Rva Pioni, kynnenleikkaus on käynyt joka kerta vaikeammaksi, vaikka mitään ei ole sinänsä tapahtunut. Pentuna kynsistä tuli herkästi verta, muttei enää pitkään aikaan. Yleensä mies pitää kiinni ja minä leikkaan, mutta mies samalla naureskelee eikä saa koiraa pysymään paikoillaan. Parhaiten onnistui siskoni, hänen seurassaan koira oli ihan hiljaa, mutta hän onkin entinen nukutuslääkäri.

  Mayo, tervehdys ja kiitos kehuista! Harmaa on ainoa väri, johon en kyllästy heti.

  Henrietta, teillä onkin ollut varmasti hankala keli siellä. Minä olen aina pitänyt talvesta ja olen iloinen, kun se on kunnollinen.

  Kaarnikka, koiraa on vaikea kuvata, kun se lähtee heti kameran nähdessään pois. Nyt sain muutaman sekunnin pysymään paikoillaan.

  Arleena, rannikolla viimakin saa enemmän vauhtia. Meillä mäet vähän vähentävät sen purevuutta.

  VastaaPoista
 9. Hän on aivan ihana raitoineen <3

  Iloista talvenalkua ! :)

  VastaaPoista
 10. Oi miten aurinkoinen talvikuva ja -koiruli!

  VastaaPoista
 11. Kiva raitapaita Vilmalla, oikein muodinmukainen. Kylmä oli täälläkin eilen illalla -13. Ei se pakkanen niin pahasta olisi, mutta kun tuulee niin himputisti.
  Tänään on vielä kamalampi ilma, tuulee kovaa, ja on vähän pilvessäkin. Ei auta kuin pysytellä visusti sisätiloissa.
  Piristävää päivää sinulle!

  VastaaPoista
 12. Pakkasta on täällä Oulussakin. Koira saa takin päälleen, päälenkittäjä välihousut. Nenänpäätä nipistää, henkeä ahdistaa. Koira näyttää kuitenkin nauttivat kuivasta ulkoilukelistä, ehkä sateet ovat vielä muistissa. Tosin eilen illalla ulkoilutin loppumatkasta kolmijalkaista koiraa. On siis aika ottaa tassuvaha käyttöön ja alkaa hoitaa anturoita pakkasta vastaan. Toimii paremmin kuin vitalis 60-luvulla lasten poskissa. Haju on yhtä voimakas.

  VastaaPoista
 13. Mahdottoman hieno villapaita!

  VastaaPoista
 14. Kati, jonkinlaista suojaa tekee mieli vetää koirankin päälle, vaikka onhan sillä omakin turkki.

  Heljä, auringonsäteet saavat väreihin vähän loistoa, onneksi sentään saatiin sitä vähän.

  Manteli, tosi kylmä viima tuli tännekin keskiviikkona, tulee melkein ikkunoista sisälle.

  Olli, olenkin miettinyt, tarvitaanko tassuvahaa. Sekö auttaa pakkasessa?

  Miranda, kiitos, Vilmakin tykkää!

  VastaaPoista
 15. Meillä ainakin haljennut antura saatiin paranemaan tassuvahalla ja fleecetöppösillä. Tämän jälkeen ollaan ennaltaehkäisty halkeamien syntymistä tassuvahalla. Auttaa!

  VastaaPoista
 16. No sitten pitää meillekin sitä hankkia. Talvi ainakin on jo täällä.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...