tiistai 28. syyskuuta 2010

Aurinkoista


Syksyinen  viikonloppumatka Satakuntaan siskon kanssa teki hyvää. Nuorin tätimme, joka on vain kymmenen vuotta meitä vanhempi, asuu nykyisin maalla miehensä kanssa. Metsän keskellä on yksi hyvin vanha hirsitalo ja toinen uudempi, sekä lukematon määrä erilaisia piharakennuksia savusaunasta grillikotaan, liiteriin, autotalliin ja niin edelleen.
Meitä passattiin ja hemmoteltiin viimeisen päälle ja otimme kaiken onnellisina vastaan. Mieleenpainuvin kokemus oli savusauna, taas kerran. Se nielaisi mustaan ja lempeään syliinsä kuin sadussa. Vain muutama tuikku paloi ikkunalla, ja kiukaan pehmeä lämpö levisi vähitellen koko ruumiiseen. Olisi ihan hyvin voinut kuvitella näkevänsä tonttuja ja muita satuolentoja. Tai astuvansa ovesta suoraan Vuorenkuninkaan luolaan.

Tämä on maakellarin katto, luulisin.


Sininen kiikku
Kymmenen tunnin yöunet vanhassa hirrentuoksuisessa vierastalossa, täydessä hiljaisuudessa oli myös aika kivaa. Hyvää ruokaa, antoisia keskusteluja, sieniretki ja kaunis auringonpaiste kruunasivat tämän viikonlopun.


Kaksi päivää olen vain ollut kotona. Vilman kanssa olemme köpötelleet lyhyitä lenkkejä, mutta mihinkään muuhun minusta ei ole ollut. Valokuvia on tietenkin pitänyt käsitellä.Huomenna töihin. Ehkä sitä taas jaksaa.

7 kommenttia:

 1. Olipa sinulla hauska ja rentouttava viikonloppu, savusaunaan haluaisin minäkin mennä ja sieniretkelle. Maakellarikuva on kaunis värikkäine lehtineen. Olihan meilläkin mukavaa, kävimme tässä lähellä Ähtärin eläinpuistossa.
  Vilmallakin♥ on ollut kivaa, huomasin että hän on pikkaisen askarrellut pahvilaatikon kanssa:)

  VastaaPoista
 2. Täydelliset puitteet virkistävään ja rentouttavaan viikonloppuun :) Savusaunakuvauksesi kuulostaa sangen houkuttelevalta. Sellaisen hämyyn kun pääsisi.

  VastaaPoista
 3. Onko Vilma saanut jo kämppänsä remontin valmiiksi?

  VastaaPoista
 4. Minäkin mielisin savunsaunan hämärään valoon ja pehmeään lämpöön.

  VastaaPoista
 5. Manteli, ähtärin eläinpuistossa tuli käytyä muutaman kerran lasten ollessa pieniä. Varsinkin syksyllä oli kiva kierrellä siellä aurinkoisena päivänä. Kuten teilläkin nyt.

  Ruska, savusauna on kyllä kaiken sen lämmityksen vaatiman vaivannäön väärti -ei sillä että olisin itse siihen koskaan osallistunut:)

  Missy E, remontti etenee tällä kerralla hitaasti: vasta etuseinä on työn alla. Aamullakin se istua nakotti kopissaan ja katseli meidän lähtökiireitä.

  Rva Pioni, lempeä musta savusauna jokaisen tiukan työpäivän jälkeen olisi ihan paikallaan. Tai kun pääsisi edes perjantaisin.

  VastaaPoista
 6. Mukava tuollainen vieraanvarainen kyläilypaikka ja ympäristö!

  VastaaPoista
 7. Rita, on kiva tuntea olevansa odotettu vieras:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...