sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Arkista, mutta hyvää

Häähullaannuksen alkaessa vähitellen haihtua, on palattu normaaliin päiväjärjestykseen ja sunnuntainviettoon. Tosin kooste prinsessahäistä piti vielä katsoa ja ottaa tietysti tallennukseenkin pahan päivän varalle.

Nälkähän on aina mielessä, joten myöhäiselle lounaalle piti alkaa vääntää jotain syötävää heti ulkoilun jälkeen. Salaattikulhon pohjalle pilkoin yhden uuden sipulin varsineen vinaigretteen marinoitumaan. Päälle raastoin yhden porkkanan ja heittelin sitten lehtisalaattia ja paahdettuja cashew-pähkinöitä päälle. Maistuivat aika hyvältä yhdessä.

Olin leikannut jääkaappin valmiiksi lohimedaljonkeja, jotka maustoin uunivuokaan soijalla, kalakastikkeella ja ripauksella sokeria. Teriyakikastiketta ei ollut, mutta näistä sai sille melko hyvän vastikkeen. Olin eilen jo ehdotellut miehelle grillin virittelyä ulos, mutta ei ottanut innostuakseen. Siis uuniin.

Lisäkkeeksi halusin kylmän kasviskuskusin, johon sain idean Avaruusasemablogista. Alkuperäinen ohje oli Maku-lehden sivuilla. Kuullotin kuitenkin ohjeesta poiketen kasviksia ensin hetken öljyssä, oman miesväkeni tuntien, joissa ei kesäkurpitsan ystäviä juuri ole.

Itse tykkään täysjyväkuskusista, runsaan sitruunaisesta ja jääkaapissa hyvin maustuneesta. Lisäsin erilaisten kasviskuutioiden lisäksi vielä puoli punaista chiliä, mikä olikin ihan sopivasti. Tulista siitä ei ollut tarkoituskaan tehdä. 


Öljynä käytin sitruunalla maustettua oliiviöljyä ja yhteensä puolitoista sitruunaa, mikä ei ollut yhtään liikaa. Ja tietysti tein tämän ruoan heti aluksi jääkaappin imemään makuja itseensä.

Juonitteluni onnistui ja kumpikin lounasseuralaiseni myönsi ensimmäistä kertaa, että kuskus oli hyvää.


Jälkiruokana halusin tehdä paistettuja nektariineja, kun näin niitä Arleenan Kotona-blogissa. Laitoin pannulle vähän pullomargariinia, fariinisokeria ja hiukan raakojen nektariinien lohkoja. Hetken hauduttelun jälkeen maustoin ne vielä jääkaapissa olleella mustaherukkaliköörillä. Vaniljavaahto vielä kruunasi hyvän maun.


Ja yhtäkkiä taas on ilta! Huomenna menen töihin.

5 kommenttia:

  1. Herkullisen oloisia eväitä. Tuota sitruunasysteemiä täytyy kokeilla joskus.

    Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  2. Odotas vain, tulen teille huomenna syömään. Otan pari kaveriakin mukaan.

    Iisi

    VastaaPoista
  3. Lepis, sitruuna tekee hyvää mille tahansa ruoalle, opin sen yhdestä kreikkalaisesta keittokirjasta.

    Iisi, mulla on paha tapa tehdä aika isoja määriä ruokaa, joten siitä saattaisi riittää sulle ja kavereillekin;)

    VastaaPoista
  4. Liian ihania ruokia. Tuo nektariiniherkku varsinkin.
    Mitäs herkkua me juhannuksena laitetaan? Makkaraa, sinappia ja kuohuviiniä, tarvitaanko muuta?
    Meri

    VastaaPoista
  5. Meri, lihat saa joku muu valita. Minä ajattelin tehdä siellä paikan päällä salaatteja ja leipoa ehkä suklaamuffinsseja. Aion ostaa ruoatkin vasta sieltä.
    Kiva tavata!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...