sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Humussa


Jestas, että oli ihanat häät ja ihana ilta! Kerrankin olin iloinen siitä, että osasin ruotsia ja ymmärsin, mitä puheissa sanottiin. Vaikka en kieltä kovin hyvin puhua osaa, pystyn hyvin lukemaan ruotsinkielisiä lehtiä ja kuuntelemaan melko sujuvasti televisiostakin. 

Victorian puku oli minustakin ihastuttava, tyttömäinen, modenilla tavalla tyylikäs ja ylellinen samaan aikaan. Kameekruunua olin toivonutkin, se oli upea vanhan pitsihunnun kanssa. Nautin suuresti kaikkien naisvieraitten jalokivenväristen iltapukujen katselusta ja -ja niistä jumalaisista jalokivistä!

Hääjuhlassa Danielin isän puhe oli jo yllättävän hyvä, mutta Prinssi Danielin oma puhe sulatti sydämet lopullisesti. Sellaista sulavuutta, lämpöä ja välittömyyttä ei olisi osannut millään odottaa. Samalla alkoi ymmärtää yhä paremmin Victorian valintaa.

Edelliset massiivisen vaikuttavat häät olivat tietenkin Dianan ja Charlesin juhlat 1981. Toivon sydämestäni tälle liitolle toisenlaista tulevaisuutta, ja onnelliselle lopulle näyttäisi olevan tässä kaikki mahdollisuudet.


Muten kun Tanskan Margareeta meni naimisiin kauan sitten, olin pikkutyttö. Hänen kruununsa oli minusta niin mieliinpainuvan ihana, että ostin paperikaupasta liimapullon ja hopeahilettä. Piirsin naistenlehden kuvasta itselleni samanlaisen kruunun ja leikkasin sen sopivankokoiseksi ja pidin päässäni. 

Kyllä joka tytöllä pitäisi olla oma kruunu.

10 kommenttia:

 1. Lähdin katsomaan häistä kirjoittavia blogeja, onhan niitä muutama. Oli nautinto katsoa kerran taas kuninkaallista loistoa, diadeemien kimallusta, kauniita, värikkäitä pukuja. olen samaa mieltä sulhasen ja tämän isän puheista. todella vaikuttavia molemmat, kun olivat omana itsenään. On "humuinen" utuinen olo vieläkin kaikesta.

  VastaaPoista
 2. Minustakin Viktorian puku oli tyylikäs ja kaunis juuri sentakia ettei siinä ollut romanttista krumeluuria. Tanskan kuningatar Margaretalla oli kaunis puku, vihreä väri oli huikea ja sopi kantajallensa.
  Ihanat ja lämminhenkiset häät, parin välinen aito rakkaus välittyi katsojille hyvin.

  VastaaPoista
 3. Oli ihanat häät, kyllähän siinä muutama liikutuksen kyynel pääsi tipahtamaan. Viktorian puku oli kaunis ja tyylikäs, sopi kantajalleen kuin valettu.
  Näissä häissä oli iloinen ja vapautunut tunnelma.

  VastaaPoista
 4. Minä olin myös tyytyväinen että sen verran vielä ruotsin kieli on mielessä, että ymmärsin puheet. Minä en kovin helposti itke, mutta Danielin puheesta tuli kyynel silmäkulmaan, niin ihana puhe se oli.

  VastaaPoista
 5. Hei Sirkka! Taisi käydä niin, että Ruotsin hoviin tuli sulhasen mukana soppakaupalla karismaattista tavallisuutta. Kuninkaasta ja Silviasta on minusta saanut julkisuudessa vähän liiankin muodollisen ja velvollisuudentuntoisen kuvan.

  Arleena, ihailin myös aivan henkeä pidälellen kuningatar Margareetan loistavaa pukua. Hänellä on sellaisia pukuja varten loistava vartalokin. Danielin äidin ulkonäkö taas olisi sopinut mihin tahansa suomalaishäihin, siihen olisi saanut olla edes vähän lisää krumeluuria vaikka tukkaan. Tämäntasoisen juhlan pitää näkyä hiuksissakin.

  Manteli, pidin myös siitä, ettei ollut englantilaista vahanukkegalleriaa, vaan aitoja ihmisiä suuressa juhlassa. Parin tunteet tulivat esille lukemattomissa tilanteissa ja sitä oli ihana katsella.

  Niina, ruotsinkieltä ei täällä keskisessä Suomessa koskaan tarvitse käyttää, mutta on sitä kiva osata. Etenkin nyt:)

  VastaaPoista
 6. Iloisena huomasin, että STV (SVT???) lähetti suoraa lähetystä netin kautta myös ulkomailla asuville ja pääsin seuraamaan häähumua. Kaunista, romanttista ja monta ihastuksen huokausta päästin lähetyksen kuluessa.

  VastaaPoista
 7. Heljä, oli tosiaan ilo katsella niin hyväntuulista nuortaparia ja hääväkeä, säteilivät kaikki kilpaa auringon kanssa!

  VastaaPoista
 8. Ihanan kauniita kesäkuvia vihreydessään!

  Täysin samaa mieltä hääjuhlista! Varsinaista vihkimistilaisuutta en päässytkään seuraamaan. Perjantain juhlakonsertin katsoin nautinnolla, joutsenlampi balettiesitys oli aivan uskomatonta, musiikki oopperasta viihdemusiikkiin hyvää. Juontaja luonteva ja osasi pitää tunnelmaa.
  Hääillallinen oli aivan upeaa katsottavaa, valtakunnan kermaa loistokkaisssa asuissaan ja jalokivissään. Ihanan luontevalta ja hauskalta vaikutti meno.
  (Hieman latisti toisen naiskommentaattorin ruma ääni).

  VastaaPoista
 9. Rita, äitini kehui myös sen konsertin maasta taivaaseen, minä en harmikseni tullut katsoneeksi sitä. Toivottavasti saamme vielä nähdä sen uusintana joskus.

  VastaaPoista
 10. Minä myös tippa silmässä katselin nuorta onnea ♥ Ihan oikeaa prinsessa sai prinssinsä, kai se on jotain sisäsyntyistä.. Häät vaikuttivat tosi ihanilta, johtuen juurikin morsiusparin keskenäisestä onnesta ja ilosta. Ihanaa ♥

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...