tiistai 13. huhtikuuta 2010

Kivaa tiedossa


Jos kaikki menee niin kuin on suunniteltu, spatseeraan ensi kuussa tähän aikaan Milanon kaduilla. Vietimme eilen töitten jälkeen koko illan ystäväni Eeviksen keittiönpöydän ääressä silmät sikkuralla ruutua tiiraten  ja vertailimme lentojen ja hotellien hintoja. Jos jälkeenpäin jotakin valitan, en ainakaan harkinnan puutetta.

kuvat Googlen kuvahausta
Ensimmäiset monta tuntia meni siihen, että saimme päätettyä, mihin tämän keväisen virkistyspyrähdyksen tekisimme. Pariisi ja Lontoo olivat kielenpäällä, mutta hotellihinnat olivat yllättävän korkeita, samoin Kööpenhamina tuli turhan kalliiksi. Milanoon saimme budjettiin sopivan matkan viideksi yöksi neljän tähden hotelliin.  Kumpikaan meistä ei ole aikaisemmin käynyt siellä.

Nyt on neljä viikkoa aikaa taivastella, mitä ihmettä sinne pannaan päälle. Kun ei ole vielä kaivanut kesävaatteita edes esille, eikä ne taida kaikki mahtua päällekään. Ottaako iso kamera mukaan vai riittääkö pieni? Miten saa pakattua tavaransa 15 kiloon? Travel light kun ei ole minun tapani matkustaa.

Otetaan vastaan vinkkejä!


Eiku kolttua sovittamaan.


19 kommenttia:

 1. Onpa ihana reissu tulossa! Valitettavasti pakkausvinkkejä ei kannata täältä ottaa vastaan ;) Itse olen niin huono pakkaaja, että ei taida toista löytyä. Pakkaan ensin kaiken mitä suunnittelin, ja sitten alan lisäilemään kampetta ja lopuksi sitä on aina liikaa!
  Mutta ison kameran minä ottaisin, toisaalta pienelläkin varmaan hyviä kuvia saa.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! Täälläkin on hirveä matkakuume! Milano on ihana ja upea, mutta siitä on NIIN kauan kun olen siellä käynyt.

  Kevyellä vaatevarastolla liikenteeseen eli päälle ne vaatteet, joita lähes joka päivä pitää, ja sitten vaan vähän jotain muuta laukkuun. Mutta en ole paras antamaan ohjeita, olen epälooginen pakkaaja, ja aina unohdan jotain ;D

  VastaaPoista
 3. Tuo matkapuvustosi noissa kuvissa on oikein sopiva Milanon kevääseen. Yhdet mukavat kengät ehkä kannattaa ottaa lisäksi.
  Tuo sininen käy hyvin sekä yökkäriksi että lounaalle Armandon kanssa, ja eka päivänä sillä voi pyyhkiä pölyt hotellihuoneesta. Toinen vasemmalta on tosi käytännöllinen kylpyhuoneen mattona, kaakelilattiat on joskus kylmät aamulla. Mustasta saat kätevästi pyykkinarut jos tarttee pestä pikkareita kesken matkan.
  Minusta aika käytännöllinen kokonaisuus, tuokin tyhjä tila tuossa punaisessa mahan kohdalla, odottamassa matkan aikana kasvavaa pizza- & pastamahaa. Näppärää!

  VastaaPoista
 4. Voih! Kateus iskee vaikka luvassa on ulkomaanmatka itselläkin. Tukholma ei nyt kuitenkaan ole aivan sama kuin Milano. No ehkä joskus vielä Italiaankin.. Vinkkejä pakkaamiseen en osaa minäkään antaa, kun jo Jyväskylään matkatessa pakkaan mukaan kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä se, että Milano on varmasti aikamoinen shoppailukaupunki, joten osta ennemmin uutta sieltä ja lähden matkaan vanhoissa. Hyvät kengät jalkaan, että jaksaa kävellä paljon.

  VastaaPoista
 5. Sähkönsininen asu näyttää sopivalta, sitä on helppo muunnella legginsien yläosaksi on helppo vaihdella tilanteen mukaan - onko aamu, päivä tai ilta. :)

  Iloisia hetkiä matkalaukun pakkaamiseen ja tietysti määränpää on huikea, kaikkea löytyy muotia, taidetta, historiaa ja yleensä vain kultturellia kaupunkimaisemaa. Ruokaa ei voi unohtaa, se on loistavaa.

  VastaaPoista
 6. Elisa, liikaa minullakin ennemmin on mukana kuin liian vähän. Mutta aina on ollut kaikki tarpeellinen:)
  Kamera on painava käsilaukussa ja kameralaukku taas...saa nähdä.

  Sooloilija, vinkki on hyvä, jos tietää, millainen sää on. Minä levittelen aina sängyille vaatteita ja mietin toimivia asukokonaisuuksia, teen listoja ja stressaan hirveästi. Sitten laukku painaa liikaa ja täytyy karsia.

  Meri, heh, ei olisi uskonut, että Pradalla on kaikki tuo osattu ottaa huomioon vaatelookia suunniteltaessa:D Monikäyttöisyys, se on päivän sana!

  Missy E, tuli maksamaan vain 450 per naama, samaan aikaan kuin tekin, mutta ke-ma. Katsottiin aluksi lyhyempiä, mutta tulivat yllättäen kalliimmaksi. Monessa paikassa viisi yötä sai halvemmalla kuin kaksi! Lennoissa ihan sama juttu.
  Shoppailut ovat aina miehen kanssa kulkiessa jääneet vähiin. En silti aio nyt ahnehtia liikaa kirkkoja ja museoitakaan.

  Arleena, sitä historiaa odotan eniten ja taidetta. Kun en ole vielä käynyt Roomassakaan, eikä nytkään sattunut sinne sopivaa menoa. Ja ruoka on tietysti yksi houkutin!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa! Opiskelin työn puolesta Milanon lähellä kuukauden verran kauan, kauan sitten - on jäänyt mieleen ihanana paikkana.
  Tuo 15 kiloa on tosi hankala, mutta käsimatkatavarat kai sitten saa olla 10? Onneksi keväthepenet hieman kevyempiä kuin talvipalttoot.

  VastaaPoista
 8. Oi, keväinen matka Milanoon, ja vielä noin edullisesti. Aika ihanan kuuloista tiedossa. Muistan Milanosta vain rautatieaseman ja hyvän kahvin siellä.

  Siellähän on niitä muotikauppoja, sieltä vaan matkavaatetus..

  eikka

  VastaaPoista
 9. Heljä, luulen myös, että seutu viehättää, Eija Wagerin kirjoja kun olen lukenut.

  Eikka, meillähän jäi silloin käymättä Milanossa, ja ehkä se onkin oman reissunsa arvoinen, iso kaupunki. Saa nähdä, mitä sieltä löytyy.

  VastaaPoista
 10. Oi kuinka mukavaa - teillä on varmaan ihana virkistäytymisreissu edessä :)

  VastaaPoista
 11. Onpa mukavaa että saat itsesi repäistyä välillä sieltä omenapuusi suojista mulle maille vierahille! Hyviä pakkausvinkkejä löydät viimeisestä Mondo-lehdestä.Muista kunnon , mukavat kengät, jalat on aina hellinä tuollaisilla naisten reisuuilla, ainakin minulla!

  Matkapuvustosta en osaa muuta sanoa kun aina ihailen niitä ihmisiä, joilla on selkeät, kauniit , rypistymättömät, tyylikkäät matka-asut - lisäksi kaikki sopivat yhteen ja mahtuvat pieneen tilaan! Minä ahdistun aina valntatilnteessa ja sitä enmmän ahdistus kasvaa, mitä useampia erilaisia asuja mukaan pitää mahtua. Usein ratkaisen tuon paisuvan probleeman ottamalla mukaan minimimäärän tavaroita. viime reisuullakin oli vain mukana sellainen laukku (10 Kg) joka mahtui koneen sisätiloihin. Ja siihen piti mahtua vielä käsilaukkukin, koska Ryanairin matkustamaoon saa nykyisin olla vain yksi laukku mukana. Muista jos tuon htiön koneilla lennät että sääntö koksee myös lameralaukkuja, nekin on sullottava siihen toiseen kassiin! Sen vuoksi itselläni oli mukana vain pokkari. Kaupungilla on muutenkin hankala kuljettaa isoa kameraa mukana!
  Jospa matkat saavat minut rönsyilemään, me ollaan seuraavana menossa miehen kanssa Riikaan, sillä täältä alkavat Air Balticin suorat lennot sinne toukokuussa.

  VastaaPoista
 12. Hanna, uutta virikettä tulee epäilemättä paljon, ja sitä tarvitaan!

  Maaretta, en muistaakseni käynyt viime vuonna missään ulkomailla, niin että jo on aikakin. On sentään kerran vuodessa ollut tapana lähteä johonkin.
  Mukavat kengät on aina, nytkin kävin eilen ostamassa beessit Kuoma-kengät, ihanan kevyet ja paksupohjaiset. Niin muodin mekkaan kuin ollaankin menossa;)
  Kiitos noista Rynärin säännöistä, niistä en olisi tiennytkään. Mietin kyllä itsekin, että kevyt ja pieni kamera olisi riittävä käsilaukkuun.

  VastaaPoista
 13. Lue tarkkaan Ryanairin präntit. Me ei tulostettu lippuja vaan pelkkä matkaselvitys niinkuin aiemminkin ja jouduttiin maksamaan lähtiessä 30 euroa per nenä eli yhteensä 120 euroa. Vähän kärvisteltiin ja harmiteltiin. Se sääntö oli uutta. Samoin Frankfurtin päässä virkailija kulki vielä koneeseen jonotettaessa punnitsemassa käsitavaroita, yhdellä henkilöllä sai olla vain yksi laukku ja max paino se 10 kg. Siihen oli mahdutettava myös mahdolliset lentokenttäostokset, käsilaukut ja kamerat!

  VastaaPoista
 14. Nyt vasta tajusin: matkustit pelkillä käsimatkatavaroilla eli ansaitset kyllä papukaijamerkin jo siitäkin. Kaikki alle 10 kiloa! Tullessa ei ole ihmekään, jos on enemmän, mutta se siis maksaa. Hyvä tietää, kiitos!

  VastaaPoista
 15. Voi kuinka ihanaa, keväinen matka Milanoon! Iloitsen kanssasi.

  VastaaPoista
 16. No voi hitsi. Taidan hiippailla teille ja piiloutua sun matkalaukkuun ennen kuin lähdette... ainiin mut se 15 kilon raja ei sitten ihan riittäis ^^. Tosi kivaa sulla tulossa!

  VastaaPoista
 17. Milano on meikäläiseltä vielä kokematta, toivottavasti ei kauan. Valitsemasi kuvat sieltä ovat huikeita!

  Minä aina pakkaan sen mukaan että ostan kuitenkin uusia vaatteita paikan päältä ja hyödynnän myös ne. Vuosien aikana on muksujen kamojen mukana ollessa oppinut aika niukaksi pakkaajaksi. Varsinkin kun niitä tuliaisia haluaa tuoda mahdollisimman paljon kotiin, viinejä myöten...Bremenistä palattiin farkkucitikalla - sisällä 3,5 kuukauden koko perheen tavarat vauvanrattaita myöden + 52 pulloa viiniä :D.

  Me lähdemme muuten kesällä Pariisiin, kun koko perhe (4 henkeä) lentää ja hotellimajoittuu viideksi päiväksi tonnilla. Ei paha. Helsingistä alkaa lentää joku halpis toukokuusta.

  VastaaPoista
 18. Wau! Olen iloinen puolestasi, pääset hienoon kaupunkiin käymään.

  VastaaPoista
 19. Rita, kiitos, toivottavasti tummat pilvet taivaalla ehtivät haihtua siihen mennessä, kun pitäisi lähteä:)

  Tuuluska, nyt ei matkalaukkuihin mahdu enää jäniksiäkään, niin tiukaksi on mennyt. Ehkä saan sullottua sinne kuitenkin edes soveliaat kamppeet.

  Merituuli, olettepa löytäneet edullisen matkan Pariisiin! Siitä tulee varmasti ihana reissu. Olen käynyt siellä kolmesti, mutta se oli nuorena.
  Minä en osta juuri muuta kuin keittiötuliaisia ja kosmetiikkaa ulkomailta.Korkeintaan käsilaukun, mutta vaatteita viimeksi Lontoosta 90-luvulla.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...