sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Teeveen äärellä


Katson juuri ykköseltä eteläkorealaisen Samsungin visiota tulevaisuuden elektronisoidusta kodista.  Ei hassumpaa. Naureskeltiinhan sitä ennen, että heheh, kohta meillä on kaikilla omat kännytkät! Nyt ei mene enää kauaa, kun meillä kotona tietokone toivottaa eteisessä tervetulleeksi, tsekkaa terveyden kylppärissä ja puhuu samalla tavalla kuin Star Trekissä.

Siitä huolimatta kaikkein mieluiten kuuntelen tämän BBC:n ohjelman tekijän, Simon Armitagen ihanaa Yorkshiren murretta. Olen seurannut niin monia ihania Yorkshire Televisionin tuottamia sarjoja, kuten vaikka Sydämen asialla, Kyläsairaala ja Perhesalaisuuksia, että puhetapa on tuttua. Siellä osataan tehdä hyviä, mielenkiintoisia ja elämänmakuisia sarjoja. Ei liian vaarallisia eikä väkivaltaisia, vaan sopivia minulle, joka en pysty katsomaan yhtään Tarantinon elokuvaa nostamatta kättä silmille.

Osataan sitä kyllä kotimaassakin. Tykkäsin mm. Lehmän vuodesta, kun lopulta löysin sen. Loppui sitten melkein samantien, mutta siihen on kuulemma tulossa jatkoa.

Saa nähdä, miten tämä tauti kehittyy, vai paraneeko heti alkuunsa. Kummallinen sairas hiki on koko ajan ja ihan lievästi kipeä olo. Sohvannurkasta television katsominen on ollut ihan kivaa.
9 kommenttia:

 1. Kehitys kehittyy, voi kun pysyisi perässä. Tuollainen aparaatti, joka mittaisi verenpaineet, sokerin ym tarpeellisen automaattisesti nappia painamalla olisi aika hyvä.
  Sanoisi ääneen tulokset kehujen tai moitteiden kera.

  VastaaPoista
 2. Olisi kamalaa kun aamulla vääntäytyisi sängystä ylös valmiiksi kiukkuisena ja sitten kyphyhuoneessa pehmeä ääni ilmoittaisi "Huomenta! Olet läski".. siitä koneesta tulisi hyvin nopeasti jätelavan täytettä ;)

  VastaaPoista
 3. Minä odotan sitä päivää, kun jääkaappi ilmoittaa kauppaan että sapuska on loppu ja kohta kaupasta tulisi tilaus ovelle. Olisipa ihanaa! Ruokakaupassa käynti on minulle tosi vastenmielistä..
  Muuten en oikein pidä siitä, että joka paikassa valvotaan ja vahditaan.

  VastaaPoista
 4. Kääk, kyllä se tekniikka koteihin tulee.
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 5. Ai, kiva kuulla että joku muukin laittaa kädet silmille kesken elokuvien. Joskus vaihdan ihan kanavaa hetkeksi kovin jännittävissä ohjelmissa. Miksikö katson niitä, niinpä, kun tietäis.
  terv. Olivia

  VastaaPoista
 6. Vai on kevätflunssa löytänyt sinutkin. Toivottavasti olet jo paranemassa.
  Ehkä teilläpäin on epidemia, kun kävin tänään siinä likellä katsomassa anoppia, joka kuulosti puhelimessa ihan vanhalta varikselta. Aika kuivakurkku siis hänkin. Toivottavasti en saa itse tautia, kun loppuviikosta on Helsingissä pakollinen koulutus.

  Yläkuva on hieno, kukaan muu ei hoksais rajata kuvaa tuolla tavalla! Tunsin rosmariinin tuoksun. -Matkin muuten sinua ja ostin myös huonekuusen, se oli niin kaunis sinun ikkunallasi.

  VastaaPoista
 7. Arleena, tuollaiseen koneeseen saisi varmasti valita kannustavan ja kehuvan asenteen, olisi ainakin parasta. Kuka sitä muuten ostaisi!

  Marika, sitä tietysti ohjelmoisi koneen sanomaan jotakin mukavaa:)

  Elisa, minä olen myös odottanut sitä kauppojen kotiinkuljetuspalvelua takaisin, sitähän oli ainakin 70-luvulla. Muistan kun äiti saattoi soittaa kaupasta tilauksen ja laatikko oli töistä tullessa ovenpielessä odottamassa.

  Omenaminttu, kyllä meitä nytkin varmaan jo aika paljon valvotaan ja tekniikkaa tulee kotiin lisää koko ajan.

  Olivia, en ole koskaan voinut katsoa väkivaltaa, ja sotaelokuviakin on pitänyt oikein opetella katsomaan, niistä kun pidän jostakin syystä.

  Meri, huonekuusi vaatii juuri sillä tavalla tilaa ympärilleen kuin teillä on siinä ikkunan edessä. Minä en tahdo muistaa kastella niitä tarpeeksi, kun kuulemma multa saa olla kostea. Olen nähnyt yhden taiteilijan kotona valtavan huonekuusen rivitalon valoisan portaikon päällä yläkerrassa. Katsotaan, kauanko meillä pysyy hengissä;)

  VastaaPoista
 8. Terveisiä täältä sohvannurkasta sinne sohvannurkkaan! Toivottavasti olo muuttuu paremmaksi pian.

  eikka

  VastaaPoista
 9. Eikka, sohvannurkka paransi ainakin minut, toivottavasti kuin sinutkin. Eilinen menikin sitten vauhdilla töissä.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...