keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kotoista pikaruokaa


Juuri kun ehdin onnitella itseäni mentyäni kokonaisen viikon ajoissa nukkumaan, olen täällä taas blogin kimpusssa nukkumaanmenoaikaan. No, nopeasti sitten.

Kävi niin, että meinasimme kuitata tänään päivällisen suklaamunilla. Olin töistä lähtiessä ostanut peukalonpään kokoisia nättejä pikkumunia palmusunnuntaita varten. Oli tosin jo ostaessa käynyt mielessä, että eihän meillä viime vuonnakaan ketään käynyt. Aloimme siis popsia niitä jo autossa matkalla kotiin.


Kauhea nälkähän siinä yllätti kuitenkin heti alkuillasta Hercule Poirotin jälkeen. Mies vonkui ruokaa nyt ja heti. Onneksi jääkaapissa oli pinaattituorepastaa, jonka seuraksi saattoi valmistaa nopean kasviskastikkeen. 

Tällainen on ihan lemppareitani: pannulle vähän öljyä, siihen punasipulia ja valkosipulia, parsakaalia, miniluumutomaatteja ja mitä tahansa muuta mukavaa vain keksii. Kypsennystä vain pastan keittoajan verran. Mausteeksi suolaa, pippuria sekä sitruunaoliiviöljyä. Päälle raastetaan parmesaania.

Arkiruokaa, ole hyvä!




5 kommenttia:

  1. Leppoisan rentoa ja herkullista kokkailua, arkiruokien parhautta. Meidän mäellä on virpojat kasvaneet niin isoiksi ykskaks, että ei tainnut tosiaan viime vuonnakaan käydä kuin yksi tyttö. Toivottavasti edes hän ilmestyy tänä vuonna ^^. Meidän neidit ainkain oli aikanaan kovia virpomaan, huh sitä kotiin kannettujen karkkien määrää!

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs kuulostaa hyvältä. Niin munat kuin ruokakin. Tuollainen on parasta arkiruokaa, nopeaa, helppoa ja terveellistä. Meillä ongelmana on maustaminen, kun ollaan totuttu aika mausteiseen ruokaa ja muuta kuin kalaa tuntuu olevan vaikea maustaa maukkaaksi. No harjoittelemalla oppii.

    VastaaPoista
  3. Haa, olen jemmannut jo viikon suklaamunia piilopaikassa ja eka kertaa ne ovat säilyneet siellä sunnuntaita varten. Ovat muuten aidossa noidan kuparipannussa :)

    No, toden kertoakseni, yhdet satsit on jo syöty pari vikkoa sitten.. Meillä tuppaa käymään noitia toistakymmentä porukkaa parhaimpina vuosina, pitää olla tarpeeksi suklaata jaettavaksi.

    eikka

    VastaaPoista
  4. Tuuluska, poikani pukeutuivat myös pienenä noidiksi ja kulkivat virpomassa lähitaloissa. Silloin pikkunoitia oli täälläkin vaikka kuinka paljon, samoin lapsia yleensäkin. Nyt ei ole.

    Missy E, pitää olla salaisia aseita. Soija, parmesaani, currytahna, sitruunaöljy ja sitruuna yleensäkin, balsamico, sweet chili sauce ja sweet mango chutney tekevät ihmeitä, varsinkin broilerille, joskaan ei kaikki yhtä aikaa käytettynä.

    Eikka, teillä on vielä täysi hulina päällä siis palmusunnuntaina, vaikka omat tytöt ei enää virpoisikaan. Annoit sitten oman luudan ja pannun hyötykäyttöön?

    VastaaPoista
  5. Nams! Vaikuttaa hyvältä ja helpolta! Täytyy yrittää laittaa korvan taakse.. :)

    Näen usein ihania ruokaohjeita blogeissa ja mietin tekeväni sitä ja tätä, mutta unohdan sitten kuitenkin. Vanhuus ei tule yksin!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...