torstai 25. maaliskuuta 2010

Pientä kivaa pintaremppaa


Kevät on siitä kummaa aikaa, että se saa katsomaan kriittisesti niin omaa pintaa kuin pään sisustaakin, mutta myös kotia. Löylyä lisää lyövät kaikki television sisustusohjelmat, kuten tänään Pientä pintaremonttia. Juuri sitä meillä tarvittaisiin, vaikkakaan ei tuota tänään nähtyä tyyliä. Stailattu talo näytti ihan Iisa Strandin omalta kodilta, jota jossakin lehdessä  taannoin esiteltiin, eikä se ollut ihan minun makuuni.

Tilasin Oulussa käydessä äidin kanssa hänelle Gudrun Sjödénin nettikaupasta vaatteita. Vasemman puoleisessa kuvassa olevan takin tilasi äiti (kuva GS:n sivuilta).

Sain sitten lahjaksi jotakin ja valitsin alemman kuvan ohuen  musta-harmaan pellavamekon. Se ei kyllä edusta mitään uutta linjaa, vaan tiukasti samaa kuin koko talvisen garderobini kaikki neljä muutakin vaatetta. Tarvittaisiin näköjään stailausta silläkin puolella.Uudet siniset farkut olisivat poikaa.


Olisiko toukokuussa lopultakin aikaa ja energiaa ryhtyä uusimaan keittiön kirjahyllyjä ja maalaamaan olohuoneen ja makuuhuoneen takaseiniä? Niistä selviäisin itsekin. Vasta seinän värin päätettyäni voin ruveta etsimään makuuhuoneeseen uusia verhoja.

Voisipa palkata ammattilaisen auttamaan vaikeissa valinnoissa ja ehdottamaan jotakin, mitä ei itse ikinä keksisi!

Kesällä on tarkoitus uusia lopultakin lattiat, ja tiedän, että mies ei ole suunnitellut sitä vielä mitenkään. Pitkissä kantimissa on meidän remontit.

Mutta nyt minulla on tiedossa enemmän vapaa-aikaa ainakin vuodeksi eteenpäin, ja siinä ehtii suunnitella ja toteuttaakin jotakin, jos nyt tulotkin samalla pienenevät.

13 kommenttia:

 1. Remontti piristää kummasti ei vain kotia vaan myös sen asukkaita.

  VastaaPoista
 2. Blogissakin on niin raikkaan keväinen ulkoasu. Pikku remontti siellä sun täällä on kevään juttu. Tai ne värit ainakin.

  VastaaPoista
 3. Monta mukavaa kirjoitusta on taas tullut sen jälkeen kun viimeksi olen käynyt tsekkaamassa. Alkoi naurattaa kun näin nuo raidalliset vaatteet: olen juuri ostanut kolme mustavalkoraidallista ja yhden mustavalkoruudullisen hyntteen, kolme mekkoa ja yhden paidan.
  Sjödenillä en näitä ole vielä huomannutkaan.
  Meri

  VastaaPoista
 4. Raidathan ovat taas kovasti muodissa. Onhan se silti uutta ja piristävää vaikkei väri sitä olekaan.
  Minustakin olisi kia rempata, lähinnä itseäni. Koti on suht kuosissa eikä vuokrakämpälle paljoa voi tehdäkään. Mutta omalle olemukselle saisi tehdä ja paljon. Hiukset uusiks ja muutama kilo veks olisi paikallaan. Ja aina myös niitä uusia vaatteita. Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Kaunis hevonen kuvassasi, erikoisen näköinen. Minä yritän vältellä kaikkia sisustusohjelmia, ne alkavat lähinnä ahdistaa. Kaikki näyttää helpolta ja oikeat värit valikoituvat kuin itsestään.

  Mutta minä bongasin tuosta kirjoituksestasi kohdan jossa mainitset saaneesi vähän enemmän vapaa-aikaa. Mukava juttu, oon iloinen puolestasi ^^.

  VastaaPoista
 6. Arleena, se aloittaminen on vaan aina yhtä vaikeaa. Miehen värvääminen remontille myönteiseksi ja auttamaan on meillä aikaavievää.

  Lepis, onneksi blogissa saa vaihdettua sisustusta ihan kivuttomasti. Sekin tekee hyvää.

  Meri, minäkin tein yhden hankinnan sieltä Boutique C:stä, samaa materiaalia kuin sinun mekkosi, mutta viittamallinen.

  Missy E, tukan uusiminen merkitsee kyllä itselle paljon, siitä on iloa joka päivä, jos on onnistunut. Totta se on, että tukka hyvin, kaikki hyvin.
  Paitsi, että mulla ei kyllä ole: kävelin tänä aamuna kokoukseen ja letti liimaantui päähän kiinni.

  Tuuluska, ison puuhevosen kuvasin Pellon Pentikin myymälässä. Se näyttää jotenkin idästä tulleelta.
  Olen saanut terveyssyistä määräaikaisen osa-aikatuen vuodeksi eteenpäin ja voin nyt puolittaa työaikani. Saan nuoren ja innokkaan sijaisen toista puolta tekemään. Helpottaa!

  VastaaPoista
 7. Kevät ja jonkinmoinen remppa kuuluu aina yhteen, onkohan se tuo valo? Meillä on myös aina pitkässä kuusessa rempat, vanhassa talossa asutaan ja aina pitäisi jotain nurkkaa laitella.. Tänä vuonna tulee meidän tielle iso remontti, jossa varmaan myllätään pihaakin ;( ja varmaan on vedetkin pois pitkän aikaa - eli tosi tylsää tuollainen remppa!
  Mutta kyllä sitä pienellä, esim verhoillakin saa jo paljon aikaan, saahan ;)

  VastaaPoista
 8. Kevät uudistelee koteja, meitä ja blogejamme. Täällä ainakin raikas uudistuminen tapahtunut!
  Ihan kuin olisi kesä jo saapunut sivuillesi : )

  Onnea remppaan!

  VastaaPoista
 9. No huh, mulle tuli hiki jo lukemisesta. Itse pitäydyn tiukasti poissa kaikesta remonttiin liittyvästä, saa sitä ressiä muutenkin ihan tarpeeksi aikaiseksi.

  Mutta uudet vaatteet, niitä tarvitaan. Olen alkanut ottaa tytöistäni mallia; toppeja ja paitoja voi ostella ihan huvikseenkin..

  eikka

  VastaaPoista
 10. Gudrun Sjödénin vaatteita on komeroni täynnä :)
  Eniten kuviollisia, kukkia, tuo kuvassa on enemmän Vuokon (Eskolin-Nurmesniemi) tyyliä.

  VastaaPoista
 11. Niin samanlaisia ajatuksia mitä itsekin olen käynyt. Gudrun Sjödénin mallistoon tyttärenikin on ihastunut.
  Pitkissä kantimissa meilläkin;) Mutta aina jotenkin jotain eteenpäin ja sitä rataa.

  VastaaPoista
 12. Heippa Katriina! täällähän on niin raikasta. En ole käynyt blogimaailmassa aikoihin. En olisi muuten uskonut sitä, että täältä pääsee irtikin niin sujuvasti, vaikka tämä oli tärkeä osa maailmaani yli kaksi vuotta. Enkä mene vanomaan, vaikka olisi vielä joskus tulevaisuudessa taas tärkeä. Nyt luen vain siippani suojattua blogia, jota hän pitää vuorotteluvapaallaan.
  Mie raikastin eilen keittiötä pesemällä kaapinovet höyrypesimellä.Siis todella merlittävää pintaremonttia täällä.

  VastaaPoista
 13. Elisa, kevyttä putkiremonttia täälläkin on tiedossa, mutta niihin en puutu, ne pitää vain sietää. Mulle riittää tämä sisustuspuoli, se muuttuu aina hitaasti ja varmasti. Ei vaan tahdo maltti riittää:)

  TAru, kiitos, tuntuu itsestäkin kivalta saada nopeita muutoksia edes blogissa. Koko pohjaa en vielä vaihda, tämä kevyt värien vaihtaminen riittää ilahduttamaan.

  Eikka, aikuisenakin pitää tosiaan saada itseltään lupa ostaa vaatteita huvikseen. Sillä voi aina ilahduttaa itseään, kun ei kuitenkaan viimeisiä siemenperunoita olla viemässä;)

  Hannele, Gudrunia näkee täällä ihmisillä aika vähän, ainakaan en tunnista niitä.

  Rita, olisi kiva, jos mies osaisi tehdä remonttihommia, mutta meillä nyt ei osaa. Harmi, ettei minun aikanani saanut osallistui puutöihin koulussa, olisi ollut hyödyllistä:)

  Vicki, oikeastaan pitäisi onnitella, että olet ollut niin tyytyväinen omaan elämääsi, ettet ole kaivannut virtuaalimaailmaa:D
  Siippasi sai ilmeisesti kunnon tartunnan kuitenkin, kun aloitti oman bloginsa. Kiva kuulla sinusta jotakin, minulla kun tulee käytyä naamakirjassa tosi harvoin.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...