sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Kotipäivä


Vesisadepäivä menee kuin puolivaloilla, melkein valveilla, osa-päivähereillä, puolittain dagen-efter ja vaikka mitä muuta. Ei vaan virkisty ihan kunnolla hereille, kun ei auringosta näy vilaustakaan.

Illalla kylässä nautitut viisi lasillista hyviä Alkon tuotteita sekä tattikeitto ja lammaspata hyvän seuran kera nukuttivat sikeästi. Ja ilta lopetettiinkin viisaasti jo hyvissä ajoin.

Kellojen siirto pääsi  kuitenkin yllättämään, ensimmäistä kertaa. Nuorempi poika tuli aamulla tuomaan koiraansa hoitoon. Ihmettelin unisena, että kymmenestähän vasta oli sovittu. Niin oli.

Tästä munajuustosta tykkäsin kovasti, sitä nautittiin aprikoosihillon kanssa.

Päiväkävelyllä käytiin miehen ja koirien kanssa aidossa vesisateessa. Se oli pitkän pakkastalven jälkeen itse asiassa suorastaan eksoottista. Hauvat saivat taas juosta vapaana kilpaa hiihtostadionilla, josta lopultakin olivat suihkijat kaikonneet. Kotiin palasi kaksi aika märkää  ja uitettua koiraa.

Alkaa taas sateenvarjo- ja tassujenpesukausi.


11 kommenttia:

 1. Vesisade virkisti ja runsas ilmankosteus piristi tänään kuivan talvi-ilman jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Täällä ei tullut kuin muutama vesipisara senverran, että puiden oksilla oli helmet
  Herkuttelua siis ja lasillisia, uskon, että uni maistui makealta.

  VastaaPoista
 3. Taru, talven kuivan kauden jälkeen kosteampi ilma on tosiaan tervetullutta. Jos ei enää tukka lentelisi päässä ihan omia aikojaan.

  Arleena, joutaisi vähitellen kyllä sulamaan jo lumet. Sitten voisi huhtikuussa aurinko haihduttaa vedet suoraan taivaalle minun puolestani.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania nuo ruokapöydän kuvat!

  Kotosalla viikonlopun illallisen ja muutaman viinilasin jälkeen uni saattaa tulla kesken myöhäisohjelman.

  Nyt täytyis ryhtyä syventymään pääsiäismenyn ja ruokatavara hankintojen listan tekemiseen...

  VastaaPoista
 5. Ai tämä oli eilinen kirjoitus, kun täällä on ollut tänään karmea väsy kaikilla. Lunta ja räntää tulee jatkuvasti, ei taukoa kolmeen päivään. Tuleekohan kesä ollenkaan?

  VastaaPoista
 6. Joskus olisi tosiaan hyvä pitää 'alushousupäiviä' ja vain olla! Mutta vesisadetta täälläkin odotellaan, koko päivän melkein on räntää satanut ja sumua oli aamulla todella paljon. Eli kevättä kait..

  VastaaPoista
 7. Rita, juon enää harvoin mitään itsekseni viikonloppuisin, kun lasillinenkin alkaa nukuttaa niin armottomasti. Kun on vieraita, pysyn sentään hereillä, vai johtuneeko siitä, että tulee nautittua toinenkin lasillinen.

  Noeijoo, sama matalapaine jatkuu edelleen. Mulla on mennyt koiran kanssa nukkuessa päivä. VAikka käytiin me sentään pitkällä kävelylläkin. Loppuviikosta tulee kuulemma kesä.

  Elisa, mulle on boheemisuuden huippua, jos en viikonloppuna käy suihkussa enkä laita tukkaa ja naamaa. Juuri sellainen oli tämä viikonloppu, ja uutta tämäkin, kun ei kenellekään tarvinnut tarjota ruokaa.

  VastaaPoista
 8. Tuula ja Riitu29.3.2010 21.22

  No heippa!
  Kerropa hyvä resepti lampaasta! On nimittäin tosi paljon ennakkoluuloja moisesta ruuasta! Riitu-sisko voi hyvin ja on aikamoinen kaupunginosan hurmaajatar, kiva kävellä kylillä kun ei tunne ketään, mutta niinhän se on että apina ei tunne ketään mutta kaikki tuntee apinan.... Kaikki tuntuu tuntevan Riitun, liikkuuhan neiti niin monen ihmisen kanssa.

  VastaaPoista
 9. Tuula, minusta ei ole lammaskokiksi, kun tulee niin harvoin tehtyä. En muutenkaan loista lihan kanssa;)
  Söimme viikonloppuna kylässä hyvää lammasta, jota oli ensin paistettu palasina pannulla ja sitten haudutettu tummassa oluessa neljä tuntia uunissa. Oli mureaaja ihanaa kuskusin kanssa.

  Riitu on varmasti ihana koira, kun on vielä pienikokoinenkin. Vilma on iso ja vielä melko korkeakin mäyräkoiraksi, mutta kauhean leikkisä ja heittäytyy kaikkien eteen selälleen.

  VastaaPoista
 10. Tassujenpesukauttahan tässä on jo odoteltukin ;D. Munajuusto ja aprikoosihillo kuulostaa satumaiselta. Illanistujaiskuvissasi on niin sellainen tunnelma että sen haluais kokea. Aivan liian harvoin tulee tuolla lailla istuttua. Pitäisi itse järjestää ja ottaa tavaksi.

  VastaaPoista
 11. Tuuluska, onneksi joku sentään vielä kutsuu, vaikka seuraelämä onkin kuivunut aika lailla menneistä vuosista. Siinä kuitenkin varautuu aina kokkaamaan suunnilleen puoli päivää ja miettii siksi kaksi kertaa, ennen kuin tekee aloitteen;)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...