tiistai 9. helmikuuta 2010

Valoisaa näkyvissä


Heljä eli Rouva Hoo muistutteli eilisessä kommentissaan, että joutilaisuus on luovuuden lähde. Sen perusteella jotain suurta täytyy olla nyt syntymässä.

Myöhäisen aamiaisen ja lehdenluvun jälkeen käytin koiran pikaisesti pissillä ja painelimme molemmat sohvalle sylikkäin jatkamaan unia pariksi tunniksi. Sen jälkeenkin vielä tuijottelin kattoon ja annoin ajatusten vaeltaa kaikessa rauhassa. Tuli mieleen viime talvi, jolloin en muuta tehnytkään. Jokohan nyt olisi väsymykset nukuttu pois, että voisi tehdä jotain muutakin?


Iltapäivällä metsässä lumen keskellä ei näkynyt ketään eikä kuulunut mitään. Ei edes autojen ääniä, joita varmasti kulki tiellä reilun sadan metrin päässä. Siunattu suomalainen hiljaisuus! Metsään pääsee kaikkialta nopeasti ja siellä on talvella ainutlaatuinen tunnelma.

Kotona kuuluu keittiön kellon raksutus, kylmälaitteitten vieno lorina ja koiran kevyt tuhina kolossaan. Siihen saa pysähtyä. Olemaan, puhtaasti olemaan.


Postin hakeminen sekoittaa pakan, kun siellä on päätös osa-aikatyön mahdollistavasta tuesta. Nyt voin jäädä puolipäivätyöhön vuodeksi, heti kun saan pidettyä tähän asti kertyneitä lomia pois, muutenhan lomatkin puolittuvat. Käytännössä tämä on jo neljäs vuosi, josta olen ollut töissä korkeintaan puolet ajasta. Ehkä huomenna kaivan allakan esille ja mietin tarkemmin.Kuvat on otettu Samsungin kännykällä ruotsalaisen käsityötaiteen näyttelystä kesällä 2008.15 kommenttia:

 1. Ihania uutisia! Onneksi olkoon ♥ Joutilaisuus on todella tärkeää, miten sitä muuten palautuisi.. Hienoja uutisia sinulle!

  VastaaPoista
 2. Onnea hyvistä uutisista! Mikään ei korvaa omaa aikaa. Ja aika sulla varmasti kuluu. Suorittamatta mitään. Kuluis mullakin, mutta sen aika on myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä ja optimistiselta kuulostaa:-)

  VastaaPoista
 4. Joutilaisuus juhlistaa täälläkin aika usein, jopa niin ettäsiivoukset on siivutettu pieniin palasiin.

  Ihana joutilaisuus !

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon! Oleminen voi siis jatkua ja elämästä nauttiminen.
  Nuo näyttelyn eläimetkin näyttävät olevan aika hyviä olemaan, aiheeseen sopien.
  Meri

  VastaaPoista
 6. Hieno uutinen, ONNEA!
  T. Eevis

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno juttu! Varmasti ihan oikea päätös.

  Nyt skumppapulloa avaamaan : )

  Minna

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia jokaiselle innostavasta kommentista! Nyt ryhdyn miettimään käytännön toteutusta, onhan siitä kertynyt jo paljon kokemustakin viime vuosilta.

  VastaaPoista
 9. Onnittelut vielä minunkin puolestani! Hyvä, että hakemus meni läpi. Varmasti helpottava tieto.

  VastaaPoista
 10. Olipa kivaa lukea tätä. Ja nuo näyttelyn käsityökuvat mielenkiintoisia sisustus elementtejä.
  Ai, kuinka vapauttavaa tuollainen osa-aikatyö mahdollisuus, onnittelut!

  VastaaPoista
 11. Kiitos, on tosiaan kevyt olo, kun tiedän runsaitten vapaitten jatkuvan vielä ainakin reilun vuoden.

  VastaaPoista
 12. Onnea päätösestä. Itsekin samaa pohdin. Miten menettelit, jotta sait päätöksen ? Neuvojasi toivoen. Mikki

  VastaaPoista
 13. Mikki, työterveyslääkärini sitä ehdotti. Olen ollut niin paljon sairauslomilla vuorotellen työuupumuksen ja etenkin stressistä nousevan verenpaineen takia, että hänenkään mielestään en ole enää täysin työkykyinen. Sain siis lausunnon työterveyslääkäriltä ja psykiatrilta ja tein hakemukset Kuntien eläkevakuutukseen, koska olen kunnalla töissä.
  Eli työterveys tai omalääkäri on avainasemassa, häneltä saa tarvittavat tiedot hakemisestakin. Minä tein siskoni neuvosta vielä itsekin aanelosen mittaisen vapaamuotoisen kuvauksen voinnistani.

  Aina kannattaa kokeilla, onnea sinullekin!

  VastaaPoista
 14. Katrina, kiitos tiedosta. Olen lämmöllä seurannut elämääsi jo pitkään. Se antaa uskomattomasti voimia monelle - ehkä et sitä aavistakkaan :) Aurinkoisia kevätpäiviä. Mikki

  VastaaPoista
 15. Kiitos sanoistasi, Mikki!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...