maanantai 8. helmikuuta 2010

Aika

 

Nuorena oli tapana aloittaa lomat flunssalla, nyttemmin päänsäryllä.  Epäilen osasyyksi matalapainetta ja lumisadetta. Kävimme silti Vilman kanssa  aamupäivällä tarpomassa kolme varttia pitkin metsäpolkuja. Löysimme hyvintallotun verkoston koirapolkuja ihan läheltä ja ihmettelin, miksi emme koko talvena ole käyneet siellä aikaisemmin. 

Muuten päivä on kulunut sohvalla. Selasin läpi Glorian vuosikerran 2008 ennen pois heittämistä. Ihmettelin taas, miten äkkiä lehtien visuaalinen ilme muuttuu vanhaksi. Yhtäkkiä värit  vaan ovat kummallisia tai räikeitä ja koko ilme jotenkin outo. Vuotta on vaikea sanoa, mutta ehdottomasti se ei ole kuluva vuosi. Vaatekuvista en osaa päätellä mitään, ne ovat Gloriassa aina minusta yhtä outoja.


Vanhojen lehtien selaaminen ja pois heittäminen on yksi lomarituaaleistani, olen tykännyt siitä aina. Toinen lempilomapuuha on ollut aikaisemmin valokuvien liimaaminen albumiin, mutta se innostus loppui kuin seinään digikauden alettua. Ja kolmas rituaali odottaa toimeen tarttumista: ruokaohjeitten järjestäminen.

Joskus ennen olin järjestelmällinen. Kastelin kukat perjantaina ja pesin oman kylppärini lauantaina. Hoidin kynnet ja silitin vaatteet sunnuntaina. Nyt en tee näistä mitään. Tai teen vasta viime hetkellä tai kun on pakko.

Ehkä kaikelle on aikansa ja nyt ei ole enää aika olla tehokas ja aikaansaapa.  Nyt voi olla boheemi ja  -öh...maata sohvalla ja olla vaan. Vieläkin.10 kommenttia:

 1. Mua hirnututtaa tuo juttu Gloriasta. Ihan totta;-)

  VastaaPoista
 2. Mua hirnututtaa tuo juttu Gloriasta. Ihan totta;-)

  VastaaPoista
 3. Kun meille sisaruksille on jaettu järjestelmällisyyttä niin minun osuus on varmaan tullut myös vahingossa sinulle. Kun sinulla on sitä niin yllin kyllin ja minulla taas ei nimeksikään. Jospa minusta tulisi vähitellen vähän järjestelmällisempi kun sinä etenet boheemisuuden tiellä, kaikkihan on mahdollista.
  Meri

  VastaaPoista
 4. Tulppaanikuvasti aina yhtä tyrmääviä! On niissä niin hienot värit!

  Liityn tuohon boheemien kerhoon itsekin ihan mielelläni, teen vain kun pakko. Ennen oli toisin.

  VastaaPoista
 5. Ei koko ajan tartte suorittaa ja tehdä asioita aikataulun mukaan. Sitä tehdään työelämässä ihan liikaa. Kotona pitää olla hyvä fiilis ja sen saa minusta saavuttaa juuri niin kuin haluaa. Minä kävin selaamatta lehtipinoa läpi ja heitin lähes kaikki pois, vain muutaman uusimman jätin yöpöydän laatikkoon. Kamalasti juttuja samoista aiheista ja samanlaisia outoja muotikuvia joka lehti pullollaan. Kyllä oli kiva roudata varmaan 10 kiloa lehtiä roskikseen.

  VastaaPoista
 6. Että jaksan ihailla valokuviasi! Ne ovat niin kauniita - huoh! Minkä merkkinen kamera sinulla on? Oletko harrastaja vai "melkein ammattilainen". Kuvista päätellen luokittelisin enemmän ammattilaiseksi...!

  t. Aikku

  VastaaPoista
 7. Wau mikä loisto tulppaaneissasi! Maija Paavilaisen "Naisten-saunassa" on esillä ja jotenkin tuohon aika mietintääsi sopii lainaus "Joutilaisuus on luovuuden ja aikaansaamisen äiti"
  Ihanaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Piilomaja, imuroin kiinnostavat ruokaohjeet pois lehdistä ennen poisheittämistä. Sitä muuta vuoden-parin takaista tarjontaa jää lähinnä ihmettelemään.

  Meri, olisi ihan kohtuullista, jos erilaiset ominaisuudet tasapainottuisivat iän karttuessa. Silloin minullakin olisi edessä hyvä tulevaisuus:)

  Taru, onneksi on mies, joka tekee oman osansa kotitöistä, joten tässä omassa puolikkaassani voin vetkutella kuten tahdon. Ei aikuisten kesken ole niin tarkkaa, syödäänkö vai eikö, eihän?

  Missy E, siitä tulee hyvä olo, kun pääsee turhasta eroon, olkoon sitten vaikka lehtiä. Täälläkin olisi paljon erilaista karsittavaa, johon tässä joskus tartun. Kummasti roinaa alkaa kertyä vähän joka puolelle, jos ei ole tarkkana.

  Aikku, kiitos kehuista! Kuvauksen harrastajana olen kyllä vielä aloittelija. Käytin ensin digikauteen siirryttyäni pokkareita ja Panasonicin superzoomia. Nikon D80-järjestelmäkameran hankin 2008 lopulla, ja nyt olen vasta puolisen vuotta opetellut kunnolla käyttämään sitä. Aina mukana kulkee Canonin Ixus 100IS, silläkin saa mainioita kuvia, kun kohdalle sattuu.

  Heljä, nämä tulppaanit ovat itse asiassa viime talvelta. Kiitos tuosta muistutuksesta joutilaisuus vs. luovuus, se on niin totta!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...