sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Opettelua

 
Tässä kuvassa on salamankäyttö onnistunutta, minusta. Kokeilin kuvata hämärässä päivänvalossa kameran automaattiohjelmalla ja ulkoisella salamalla. Salama oli TTL-tilassa, eli antoi valoa automaattisesti vallitsevaan valoon sopeuttaen. Periaatteessa.

Kurssilla on opeteltu salaman käsisäätöä eli erilaisten valotehojen käyttämistä. Samoin on opeteltu salaman käyttämistä irrallisena orjasalamana, mikä mahdollistaa valon tulon eri suunnasta kuin kuvaaja. Näitä en tosin kotioloissa ole vielä ehtinyt kokeilla.

  

Tässä kuvassa salamapää on suoraan eteenpäin eikä Lunakaan näytä yhtään sen innostuneemmalta. Valo on aivan liian kovaa ja saa kankaan kiiltelemään omituisesti.

 
Näissä seuraavissa käänsin salamapään kohti kattoa. Valo on pehmeämpää ja silmät näyttävät luonnollisilta, mutta Luna ei valotu erityisen hyvin. Se on silti  oma söötti itsensä.
  
Lunaan pitäisi tässä saada lisää valoa. Se onnistuisi ehkä himmentämällä salaman tehoa ja laittamalla jotain valoa pehmentävää salama eteen ja osoittamalla valo sitten suoraan eteenpäin.

Alimmassa kuvassa Vilma näyttää tuimalta vilkaistessaan taakse. Ehkä tähänkin tarvittaisiin vähän enemmän valoa.


Sunnuntaiaamu on nukuttu lähes kymmeneen ja käyty taas  jäällä kävelyllä. Pehmeässä, vastasataneessa lumessa sai tarpoa ihan kunnolla. Otin onneksi sauvat mukaan, sillä niitä tarvittiin kapeilla ja lumisilla poluilla. Lumikengät olisi ollut nyt kova sana!


6 kommenttia:

 1. Ihania kuvis! Tytöt taas niin söpöinä vaikka eivät kuvausta jaksaisikaan. Eka kuva on todella onnistunut. Tarkka ja värit näyttävät siltä kuin pitääkin.

  VastaaPoista
 2. Koirakuvat ovat aina onnistuneita :) niitä on kiva kattua. Salamankäyttöön en osaa sanoa mitään, kun en siitä mitään ymmärrä. Hyvin tulee koirien ilmeet esiin.

  eikka

  VastaaPoista
 3. E, nämä tytöt on ihania! Kivoja ja säyseitä tapauksia, paitsi kun äityvät haukkumaan yhdessä jotakin ohikulkijaa, jota ei näy:)

  Eikka, eikö olisi kiva kuulla koirien puhuvan? Sitä vain tulkitsee ja kuvittelee, mitä pienessä päässä liikkuu ja mitä mikin tarkoittaa.

  VastaaPoista
 4. Valokuvauskurssisi kiinnostaa minua. Onko se Nikonin tarjoama vai mikä? Onko kovin kallis? Salaman käytössä tarvitsisin totta tosiaan opastusta, samoin kuvankäsittelyssä, jota olen opetellut vain yrityksen ja erehdyksen kautta. Minulla on Nikonin SB-800, jonka opettelemisessa on haastetta (erilaisia optiota kun tuntuu olevan rajattomasti). Nyt aloittelen makro-objektiivin käyttämistä tänään hankitulla vempeleellä. Tykkään kovasti Nikonistani (D80), joskin melkein kaikki blogikuvani olen ottanut pokkarilla, joka kulkee kätevämmin taskussa koiran kanssa lenkkeillessä.

  Blogisi kuvat ovat hienoja!

  VastaaPoista
 5. Ina, mulla on samanlainen kamera ja SB600 salamana. Kävin viime syksynä luontokuvauskurssin alkeet, jossa oikeastaan vasta opin käyttämään tätä kameraa. Nyt tuli kansalaisopistoon ensimmäistä kertaa valaisukurssi, jolle kiireenvilkkaa ilmoittauduin. Eli kansalaisopiston kursseilla minä käyn eikä tarvitse maksaa paljoa. Niitä Nikonin omia kursseja alkuun katsoin, mutta sivuilla aina sanottiin, ettei juuri nyt ole.

  Kursseilla harjoitellaan ja voi kysyä toisilta neuvoa. En tunne yhtään järkkärin käyttäjää lähipiirissäni, joten tarvitsen näitä uusia ympyröitä.

  Ja pokkari on kovassa käytössä täälläkin, ei niitä kuvia mistään erota!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Katriina, vastauksestasi. Mustan koiran kuvien käsittelyssä Capture NX II on verraton: shadow protectioniin vaikuttamalla mustaan saa sävyjä. Ilman sitä musta koira on melko mahdoton kuvattava, Monty ainakin.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...