maanantai 12. lokakuuta 2009

Kuvauksellista syksyä


Tää lähtis nyt syysloman viettoon Ouluun vanhempien luo. Kunhan sais ensin kynnet kuivaksi ja  pakattua kamat kassiin.

Mitä tuonne nyt osaa ottaa mukaan? Ei vielä lunta, mutta pakkasta on tai sitten ei. Ottaisiko talvikengät ja talvitakin vai kiertelisikö siellä kaupoissa tekemässä löytöjä. Usein olen tehnyt Oulusta hyviä takki- ja kenkähankintoja. Ja taas olisi aika, entiset on kohta entisiä.

Eilinen kuvausretki kurssin kanssa oli aivan napakymppi! Täydellinen päivä: aamupakkanen oli huurtanut luonnon upean näköiseksi ja koko päivän paistoi aurinko. Mikä siinä oli makkaraa paistellessa järven rannassa.

Mutta hikistä touhua oli könytä polvillaan rantakivikossa kömpelön jalustan kanssa  Olisi tehnyt mieli heittää mahalleen, jos olisi ollut retkialusta.  Opettelimme lähikuvauksen salaisuuksia, siis niitä alkeiskurssitasoisia minun kohdallani. Joku sanoikin, että olemme vasta esikoulussa. Ja makrolinssistä haaveilen.

 
Kuten ensimmäisistä kuvista näkyy, ei ollut helppoa eikä tullut ihan sitä, mitä halusi.

Mutta nyt pakkaamaan. Hyvää syksyistä viikkoa kaikille!


12 kommenttia:

 1. Mutta tärkeintä lienee, että sait kokea tuon ihanan pakkashuuruisen hetken.

  Mulla kävi myrskypäivänä niin, että kun vihdoin pääsin merenrantaan kamerani kanssa tuuli oli jo tyyntynyt. Istuin sitten penkille, katselin auringossa kylpevää merta. Vähin äänin palasin sitten autolle. Ihan hyvä hetki, mtta yhtään kuvaa en tullut lopulta ottaneeksi.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa ja erityisesti lämpöistä lomamatkaa!

  Olen huomannut tuon ison kameran kanssa, että lähikuvissa vaaditaan niin vakaata kättä etteivät ne tahdo noin painavalla vehkeellä onnistua kuin alustan kanssa. Siksipä kuvaan kaikki lähikuvani edelleen pikku-nikonilla, jos en ole raahannut jalustaa puskiin.

  Mulla on kameralaukkuun muuten survottuna sellainen urheilukatsomoissa yleisesti käytetty istuma-alusta. Oiva vekotin kun haluaa ruohonjuuritasolle heittäytyä. Eikä vie paljoa tilaa.

  VastaaPoista
 3. Mikä on makro-objektiivi? Muistan aikoinani ottaneeni lähikuvia niin, että kameran rungon ja objektiivin väliin laitettiin loittorenkaita. Hankalaa se oli: mahallaan piti maata ja jalustaa käyttää. Mutta se oli ennen digiaikaa.

  VastaaPoista
 4. Hienoja huurteisia kuvia,ja hienosti näkyy tulleen lähikuvia myös ilman makrolinssiä.
  Oikein mukavaa matkaa Ouluun!

  VastaaPoista
 5. Hyvää matkaa Ouluun, rentouttavaa lomaa ja vaihtelua. Ajakaa varovasti!

  VastaaPoista
 6. Juuri tuollaset lehti- ja kuurakuvat ovat niin hienoja. Ylimmässä värit kuin tuossa helminauhassa!

  Siis jotain hyötyä kääntyvästä objektiivista, sai otettua maakuvia vain kameran alas laittamalla, ei tarvinnut itse könytä maassa.

  eikka

  VastaaPoista
 7. Ihanan hileisiä kuvia!
  Intoa puhkuen odotan joulukuista Digijärjestelmäkameran käyttökurssia. Minulla vasta kamerani automaattiset peruskuvaustilat aktiivisessa käytössä.

  Mukavaa lomamatkaa toivottaa
  Tania

  VastaaPoista
 8. Täällä ei ole huurteista ollut oikeastaan jälkeäkään. Parina aamuna on ruohikko ollut hieman kuurassa.

  Mukavaa syyslomaa.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihania kuvia. Täälläkään ei ihan vielä ole noin huurteista ollut, harmi sikäli, koska olisi mukava kanssa päästä kuvailemaan "kunnon" pakkasaamuja. :)

  Oikein mukavaa syyslomaa. :)

  VastaaPoista
 10. Nelle, nämä luonnonilmiöt ovat syksyssä parasta. Paitsi jos on pakko olla sateessa ja tuulessa ulkona menossa jonnekin.

  Lepis, rupesin miettimään itsekin, miten sen pikkualustan saisi survottua mukaan, olisi tosi tarpeeseen polvien alle. Mulla on kevyt jalusta, mutta sitä ei saa tarpeeksi matalaksi. Hyvä jalusta taas painaa paljon.

  Ina, loittorenkaita suositteli kurssini opettajakin, tulevat halvemmiksi kuin kallis makro-objektiivi.

  Yelian, vielä vähän lähemmäksi pitäisi päästä:)

  Meri, reissu oli tosi kiva. Vaikka vastahan olimme siellä yhdessäkin. Sain mukaani yhden enon tauluista, uuden.

  Eikka, kiva kun huomasit nuo värit, itse fiilistelin niitä kovastikin!

  Tania, automaattiohjelmilla minäkin olen tähän asti mennyt. Nyt vasta kurssin myötä olen alkanut harjoitella käsisäätöjä, joten alussa ollaan. Mutta opetteleminen on kivaa!

  Arleena, nyt yhtäkkiä jäätyivät järvetkin, pienet ainakin ja isommillakin on jo rannoilla jäätä. Ja miten joskus on saanut odottaa jouluun asti jäätymistä.

  Suvi, syksyinen aamupakkanen on yhtä houkuttelevaa ja taianomaista kuin sumukin. Toivottavasti sinäkin pääset pian kokeilemaan.

  VastaaPoista
 11. Olisi kiva päästä valokuvauskurssille. Vaikka perusasiat hallitsenkin, saisi varmasti paljon uutta tietoa ja ideoita. Tämä on vähän pikkuinen kaupunki, joten tarjontaa ei kauheasti ole, mutta olen muutaman kerran yhtä pitkän linjan luontokuvaajaa yrittänyt houkutella kurssia pitämään. Ei se nyt ainakaan ihan suoraan ole eitä sanonut :).

  VastaaPoista
 12. Hullukaali, kyllä sinä joutuisit suoraan jatkokurssille. Kuvausretkellä oli mukana muutamia jatko- ja jatkojatkokurssilaisia, jotka kertoivat kulkeneensa vuosia mukana saman opettajan kursseilla. Välineistökin oli ihan ammattilaistasoa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...