perjantai 8. toukokuuta 2009

Harjulla
Käytiin eilen kävelyllä Miss Turkin kanssa Jyväskylän Harjulla. Vanha Alvar Aallon suunnittelema kerrostalo näkyy toisella suunnalla ja ihan uusi ja osittain vielä rakenteilla oleva sveitsiläisen Peter Zumthorin kolossaalisen suuri umpikorttelitalo toisella suunnalla.

Ei voi mitään, vanha viehättää enemmän silmää. Koira sen sijaan kulki nenä maassa ja kieri parhaissa hajuissa sydämensä kyllyydestä. Ei voinut vähempää välittää maailmankuuluista arkkitehdeista ja heidän metkuistaan.10 kommenttia:

 1. Kyllä tosiaankin on Aallon suunnittelema talo paremman näköinen.Tuo kolossaalisen näköinen rakenteilla oleva rakennus näyttää ihan vain laatikolta, vai onko se niin?

  VastaaPoista
 2. Kiva paikka lenkkeillä Harjulla. Upeat maisemat.
  Kyllä minunkin silmää viehättää tuo vanha rakennus enemmän.

  En ehtinyt vastata edelliseen postaukseesi vaikka sen luinkin. Onko oman koiran hankinta edennyt? Tai rotuasia selvinnyt?

  VastaaPoista
 3. Ehkä tuossakin talossa voi asua onnellinen perhe, mutta hirviän monta kohtalua mahtuu noin isoon taloon. Aika kauhia kolossi.

  VastaaPoista
 4. Vanha on tässä tapauksessa minustakin parempi kuin uusi vaikkei uusi vielä valmis olekaan. Uudessa rakennuksessa työskentelevänä voin sanoa, että kaikki muutokset ovat ylivoimaisen vaikeita toteuttaa, kun talo on arkkitehtien suunnitelma, siis designia. Vaikka toiminnot olisi suunniteltu päin peetä niin niitä ei voi muuttaa ilman arkkitehdin lupaa. Pienenkin asian muuttaminen voi viedä vuoden, jos sitä yleensä muutetaan.

  Mutta ihan toiseen asiaan: koira! Voi juku, teille tulee koiravauva. Aiotteko hankkia samanlaisen kuin Silkkiturkki vai onko ihan muu rotu kiikarissa? Onnea joka tapauksessa, toivotaan, että saat lemmikin pian kotiin elämää ilahduttamaan.

  VastaaPoista
 5. Olen ihan varma, etta tuosta uudesta talosta loytyy hometta. Viime kesana ohi kavellessa huomasin kun markaan seinaan asennettiin jotain paallyslaattaa...Siis voihan olla etta on jotain kuivuvaa materiaalia.En ole ammattilainen mutta kunhan silloin siskolle viisastelin :).

  Harjulle olisi kiva paasta lenkille, pari kuukautta ja ehka sitten.

  VastaaPoista
 6. Onnea koiranodotukseen! En ole ihan vielä ymmärtänyt, että teillekin on ihan oikeasti tulossa oma koira. Tämä epidemia siis ei ole laantumaan päin. Onkohan tartunnanvaara kovinkin suuri?

  Meri

  VastaaPoista
 7. Yelian, en ole vielä nähnyt kokonaisuutta, mutta aikamoinen kolossi tuo uusi rakennusrypäs on.

  Susanne, nyt on varattu lyhytkarvainen musta mäyräkoira ja se haetaan viikon päästä!

  Eikka, tuossa isossa talossa asuu aikan monta varakasta perhettä, siinä on nimittäin kai kaupungin kalleimmat neliöt:)

  Iinuska, täällä on yliopiston päärakennuksessa naisten vessat niin ahtaat, että kyynärpäät on seinissä, kun panee vetoketjua kiinni. Alvar varmaan ajatteli vain luikauttaa äkkiä seisaaltaan...
  Ja mäyräkoira tulee kyllä, mutta lyhyt- ja sileäkarvainen.

  Pikkujutut, ihan samalla tavalla katsoin aikanaan poliisitaloa rakennettaessa, että sateella täytteet kastuivat läpimäriksi. Ja homeessahan se on ollut alusta asti.

  Meri, tervetuloa parin viikon kuluttua katsomaan, tarttuuko tauti!

  VastaaPoista
 8. Voi onneksi olkoon koirauutisesta!!:)
  Ihanaa Katriina!
  Minkä ikäinen uusi perheenjäsenesi on?

  VastaaPoista
 9. Se on nyt seitsemän viikkoa ja haetaan kahdeksanviikkoisena.

  VastaaPoista
 10. Harjulta on monenlaisia muistoja mielessä;) Vanhempi minunkin silmään viehättää, mihinkäs suunnalle uusi talo on tulossa? Ja koissu tulossa taloon, ai kun kiva!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...