lauantai 9. toukokuuta 2009

Tänään

Kun kysyin siskoni pikkutytöltä noin kahdeksanvuotiaana, mikä sinusta tulee isona, hän vastasi totisena ja varmana: "Minusta tulee äiti." Toinen säesti yhtä tosissaan, että "minusta tulee myös äiti."

Se sykähdytti. Minäkin halusin aina olla äiti. Vähältä piti, ettei se onnistunut, mutta onnistui sitten kuitenkin. Se on tärkeintä, mitä minulla on. Ja mies tietysti.

Hyvää äitienpäivää äideille ja äitien lapsille!

15 kommenttia:

 1. Kaunis kuva ja niin kauniisti kirjoitit.
  Hyvää äitienpäivää sinullekkin!

  VastaaPoista
 2. Aurinkoista äitienpäivää

  VastaaPoista
 3. Ja minä sanoin kuulemma 3-vuotiaana samoin, se lukee vauvakirjassani, sellaisessa vaaleanpunaisessa.

  Tulihan meistä sitten äitejä.

  Iloista Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 4. Hauskaa, minäkin olen "aina" halunnut olla Äiti. Ja nyt saan olla tuplaten!

  Pikkumies pian 5-v huuteli äsken sängystään (unirytmi hiukan hakee vielä reissun jäljiltä) että "Minua kovasti jännittää huominen." Kun kysyin miksi, poika sanoi että haluaisi antaa lahjan jo nyt. <3 Itse olen samanlainen. Monet lahjat olen antanut yöllä 00.01 herättämällä mieheni.

  Mukavaa Äitienpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Ihana muisto, en muistanutkaan. Kaunis kirjoitus ja kuva. Herkistää.

  Minä en koskaan ajatellut edes haluavani saati sitten kykeneväni äidiksi, ajattelin ettei se koske mua, olen jotenkin puutteellinen. Yhtäkkiä sitten biologinen kello ilmoitti, että ois aika. Lapset ovat parasta mitä on, mutta heidän kasvaessaan huomaa, että itsekin on olemassa ja alkaa taas muistaa, että itse on kuitenkin se tärkein, eihän muuten jaksaisi huolehtia lapsistaankaan tai antaa heille huomiotaan.

  Tästä tulee hyvä päivä!

  VastaaPoista
 6. Onnea, Katriina! parasta on äitiys, josta nauttii. Marttyyriäitiys on taas sitä rasittavinta laatua.Mulle tulee anoppi lounaalle, laitamme lohta sitruuna-kapris kastikkeella.

  VastaaPoista
 7. Minunkin ihanin ja voimallisin kokemus oli tulla äidiksi!

  VastaaPoista
 8. Mukavaa äitienpäivää sinulle täältä pohjoisestakin! Minäkin olen niitä jotka jo nuorena tiesivät haluavansa äidiksi! Onneksi se on onnistunut meiltä molemmilta.

  Sekään asia ei ole tosiaan vain halun varassa. Toisessa avioliitossa emme saaneet yhteisiä lapsia halusta ja toiveesta huolimatta, eivätkä lapsettomuushoidotkaan auttaneet.

  VastaaPoista
 9. Kaunis kuva!
  Hyvaa aitienpaivaa sinullekin.

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Ihana kukkakuva!

  Äitiys on ollut parasta elämässäni.Kyllä siinä varmaan miehelläkin ansionsa osaltaan ovat. Raskausmyrkytys kyllä koetteli ja viisi vuotta väliä tuli toiselle lapselle.

  Kyllä tuntui hyvältä tänään aikuisten lasteni halaus. Omaa äitiäni ja vanhaa (90v) anoppiani puolestani halasin. Sama tunne varmaan heilläkin...

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommenteistanne Susanne, Arleena, Sooloilija, Hyppysellinen, Noeijoo, Vicki, Hanne, Maaretta, Pikkujutut ja Rita! Äitiys koskettaa, muuttuu, mutta säilyy. Toivottavasti päivänne on ollut valoisa!

  VastaaPoista
 13. Tällä blogilla on aivot.

  Halusin muistaa blogiasi kunnianosoituksella (löytyy täältä: http://solmukohtia.blogspot.com/2009/05/talla-blogilla-on-aivot.html#links)

  VastaaPoista
 14. Viisaita lapsia nämä sinun sisarentyttäresi. He tiesivät varhain, mitä he haluavat.

  Äidiksi joko halutaan tai ei haluta. Minä olen halunnut olla äiti ja olen iloinen siitä, että olen saanut siihen myös tilaisuuden.

  VastaaPoista
 15. Kiitos huomionosoituksesta, Celia! Aivoja tarvitaan, lisäkapasiteettia ja lisämuistia ainakin, kiitos.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...