maanantai 27. huhtikuuta 2009

Minä ja Mr Darcy


Säännöllisin väliajoin on saatava tankata itselleen kuusiosainen annos Ylpeyttä ja ennakkoluuloa -ihan kuin sitä ei olisi omasta takaakin ihan tarpeeksi! Tulee selvä tarve, eikä sitä tyydytä mikään muu kuin kunnon sessio. Varataan ilta itselle, hätistetään muut muualle ja eiku naattimaan.

Kuusituntisessa minisarjassa (1995) on herkullisia henkilöhahmoja. Karrikoiduimpia ovat typerä äiti Bennett, isän serkku, lipevä Mr Collins sekä omassa maailmassaan jumalana elävä Lady Catherine de Bourgh.
Elizabeth itse on vilkas ja verevä, ja Mr Darcy ilmiselvästi rakastunut häneen. Näyttelijätyötä kestää katsoa uudestaan ja uudestaan eikä koskaan kyllästy (tai saa kylläkseen). Elokuva (2005) puolestaan on virkistävän erilainen, modernisoitu, erilaisia asioita painottava ja omalla tavallaan ihana. Siinä Mr Bennett ei ole purevan sarkastinen eikä Mrs B. mikään typerä kana, vaan lämmin äiti. Elizabethin ja Mr Darcyn rakkaustarina ei saa samanlaista hehkua katsojassa aikaan, mutta on silti hyvin tehty. Ihan ei tule romantiikannälkä tyydytettyä...

Vaikka mitä minä kerron, kyllähän te tiedätte. Tähän meni lauantai- ja sunnuntai-ilta.


9 kommenttia:

 1. En oikein pitänyt tuosta uudesta versiosta, mutta vanha on aivan ihana. Elokuvasessiot ovat tarpeen. Yleensä tuonkaltaisia sarjoja/ elokuvia saakin katsoa rauhassa, muita ei kiinnosta.

  eikka

  VastaaPoista
 2. Sarja oli ihana, elokuva myös. Mutta silti elokuva jäi jotenkin kevyeksi, ennalta-arvattavaksi. Keira oli kyllä ihana!

  ps. ensimmäinen linkki ei auennut, toinen kyllä..

  VastaaPoista
 3. Molemmat olen nähnyt ja molemmistä pitänyt.Muutenkin kaikki BBC:n klassikkosarjat ovat niin nautinnollisia!

  VastaaPoista
 4. Ei kun nyt aukesikin se ensimmäinen linkkikin..

  Ja ah! Unohdin kehua Colin Firthiä!! Ihanaihanaihanaihanaihanaihanaihana!

  VastaaPoista
 5. Tätä jaksaa toistuvasti palata katsomaan, totta. Nuorena tuli ahmittua noita kirjoja: Kotiopettejatarta, Humisevaa harjua, Ylpeys ja ennakkoluuloa jne. Oli hienoa nähdä ne sitten laadukkaina TV-versioina. Edustavatko naiset sen aikaisia/olosuhteiden maltillisia feministejä, ei vaikuta miltään nynny alistujilta.

  VastaaPoista
 6. Leffaa en ole tainnut nähdäkään, mutta aaaah, Colin Firthiä ei ole voittanutta! Ihana!!!!

  Tuo minisarja oli hyvä, mutta jostain syystä esim. Forsyten taru oli ehkä jotenkin vangitsevampi. Mutta aivan loistavaa brittituotantoa molemmat ja huikeita näyttelijöitä. Miten ne osaavatkin niin hyvin nuo hommat. Ja aah ne maisemat aina Englannin maaseuduilla ja yläluokan kodeissa yms. Totuus ei taida olla ihan samanlainen, mutta pientä pakoa arjesta kaivataan aina välillä. Saahan sitä unelmoida.

  Minna

  VastaaPoista
 7. Jane Austen on uskomattoman hyvä kirjailija, terävä satiirikko. Aikakautensa harvinainen naislahjakkuus. Minulla oli Ylpeys ja ennakkoluulo - sarja pitkään digiboxin levyllä ja aika ajoin palasin sen ääreen nautiskelemaan. Hyvin tehty sarja - niinkuin moni muukin brittisarjoista.

  VastaaPoista
 8. Aika monen muunkin suosikkisarja siis! Luin kirjan nuorena tyttönä ja olen aina välillä palannut takaisin nauttimaan siitä. Koko aikakausi on kiehtova: niin erilainen maailma, vaikka ihminen itse samanlainen.

  VastaaPoista
 9. Colin Firth on se ainoa oikea Mr. Darcy, siitä nyt ei vaan pääse mihinkään ;o) McFaddyen ei oikein sopinut muottiin, mutta Keira oli ihan hyvä Ellizabeth. Olenkin herkutellut joskus mahdollisuudella, että Keira näyttelisi Elizabethia Colinin kanssa, se vasta olisi upea P&P !
  Mitäs tykkäsit muuten tästä ihan uusimmasta Mr Darcystä -Elliott Cowanista-, Lost in Austenissa ?

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...