maanantai 27. huhtikuuta 2009

Kesätakkia pitäs

Kiirettä pittää! Kun nukkuu yhdeksään, ehtii juuri lukea lehden ja katsoa Tie Avonleaan -sarjan tämänkertaiset käänteet ennen kuin rientää suihkuun ja laittautumaan kampaajalle menoa varten. Pyörän avain kaapista, kypärä päähän ja liikkeelle.

Sen jälkeen suihkii iltapäivällä kotiin syömään ja suunnittelemaan kevät/kesätakin ostoa. Tulee nimittäin kuuma ihan kaikissa muissa takeissa, kun lämmintä on yllättäen lähes kaksikymmentä astetta. Vapaa-ajan käyttöön on kyllä erilaisia takkeja, mutta ei yhtään siistiä kaupunkikäyttöön. Ei aavistustakaan, mitä käytin viime vuonna.

Kuvat eteisestämme. Miehen pyhätön ovessa on hänelle sopiva kyltti. Varoituskyltti taas on avainkaapin päällä. Kivikuva on jääkaapin ovesta.

15 kommenttia:

 1. Muodonmuutosta sinullakin ilmassa. :) Millaisen tukan sait? Entä löytyikö kaupunkitakki?

  Täällä tarkenisi paitahihasillaankin. Tosin joissakin paikoissa tuulee niin navakasti, että parempi vain pitää takkia mukana.

  VastaaPoista
 2. Tulee oma tuore lomaviikkoni mieleen, oli yhtä kiirettä:-))

  Jäin koukkuun tuohon Tie Avonleaan- sarjaan. Aioin nauhoittaa jaksot ja sainkin peräti yhden jakson nauhalle.Sekin on vielä katsomatta!

  VastaaPoista
 3. Niin se kevät yllättää joka vuosi..

  VastaaPoista
 4. Tuo vessakyltti olisi täydellisen sopiva myös mun siipalle. Siellähän istuu lukemisen kera ja pitkään. Onneksi meillä on kaksi pyttyä.

  VastaaPoista
 5. Celia, tukkaan tehtiin vaaleita raitoja. Tosin en juuri huomaa niitä, tämä kampaaja teki ne jollakin aineella ilman valkaisua. Sanoi, että saa tulla takaisin, jos ei näy tarpeeksi. Tukka tasoiteltiin, kun aion kasvattaa polkkapituutta kesäksi.
  -Ja takki löytyi! Vaalea lyhyt trenssi, jota voi käyttää ilman vyötäkin.

  Maaretta, on ihanaa, kun aika on omaa eikä kaipaa töihin. Nyt kun en enää ole väsynyt ja maassa, vaan on energiaa ja tekemistä.

  Hannele, vaatekaapin kevät ja kesä toisiaan yllättävät. Ei muista, millä vaatteilla on edellisen kauden selvinnyt, ja joka vuosi sama pähkäily. Talven tullen on helpompaa, talvivaatteita on paljon enemmän.

  VastaaPoista
 6. Vicki, kaikkiin perheasuntoihin pitäisi sovun nimissä rakentaa kaksi vessaa! Yhteen jos koko sakki jonottaa aamulla samaan aikaan, seuraa vain riitaa ja ärhentelyä.

  VastaaPoista
 7. Voi, muistan lapsuudenkodistani samanlaisen WC-komistuksen! Lapsena pelotti vetäistä sitä, kun se piti semmosta meteliä.

  Kiva, että uuden kevättakin löysit.

  Minä myös koen mahtavana tämän lisääntyneen vapaa-ajan. Menetetyt ansiotulot korvaantuvat kyllä moninkerroin kaikenlaisella luovuudella ja tyytyväisyyden lisääntymisellä.

  VastaaPoista
 8. Rita, meillä oli myös ensimmäisessä kodissani tuollainen pelottava hökötys, joka tosiaan korisi kauheasti täyttyessään.

  Luovuus ja ilo tosiaan sikiävät laiskuudesta ja levosta, eivät puristamisesta.

  VastaaPoista
 9. Takkiongelma täälläkin! Ihan neuletakilla ei voi kaupungille vielä lähteä. Minä kun olen neuletakkien pitäjä, käytän niitä kesälläkin! Kaikissa kaupoissa tulee kuuma ohuessakin takissa!
  Mutta hyvä kun sait trenssin ostettua. Kelien mukaan sitä sitten käytät..

  VastaaPoista
 10. Rentoa fiilistä ilmassa, ilmeisesti. Niin täälläkin.

  eikka

  VastaaPoista
 11. Sooloilija, neuletakki olisi tänäänkin ollut paikallaan, mutta jotenkin sitä ei huhtikuussa vielä...Oli silti monella, ja suurimmalla osalla nuorista pelkkä teepaita.
  Minä täti-ihminen ajattelen, että huhtikuussa pitää olla takki päällä kaupungilla. Vasta vannoin, että en ole kuunaan trenssiä tarvinnut, mutta nyt tarvitsen.

  Eikka, ihanan rentoa on heti, kun ilmat lämpenee. Lämpenee koko sielu samantien. Mukavia työpäiviä, toivottavasti asiakkaasikin ovat rennompia!

  VastaaPoista
 12. Kmpaus ja kesätakki. Niin tarvittaisiin täälläkin.

  VastaaPoista
 13. ARleena, se ikivanha latteus, että tukka hyvin, kaikki hyvin on niin totta. Jos on vielä takkikin hyvin, niin johan kelpaa taas vähän aikaa.

  VastaaPoista
 14. Eikös kalenterin mukaan pitäisi mennä vielä kevätulstereissa tai popliineissa. Eilisessä kelissä takit olivat jo liikaa. Tuli vähän nopeasti tämä...

  VastaaPoista
 15. Lepis, sellaisia kuin ulstereita ei ole enää olemassakaa, ainakaan kaupoissa. Olen monena vuonna etsinyt lauhoihin kevättalven säihin sopivaa säällisen näköistä takkia. Kaupoissa on vain talvitakkeja tai poplareita.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...