sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Äkkiä tänne yks loma ja rahaa, kiitos!

Nyt kun Meri lähti Firenzeen ja toinen miniä on lähdössä puoleksi vuodeksi Lissaboniin, tekisi hirveästi mieli lähteä itsekin jonnekin lomalle. Olisi kiva, jos olisi aina pieni/iso vararahasto pikalomia varten. Nyt pitkällä lomalla ollessa voisi ottaa halvan äkkilähdön jonnekin viikoksi-kahdeksi, mielellään jonkun ystävän kanssa. Mies kun on töissä eikä saa lomaa ennen kesää.

Migreenistä jäi jotenkin harvinaisen pottumainen olo. Tai ehkä se toi vaan sen esille. Mikään ei oikein kiinnosta, ei edes lehdenluku aamulla.

Kävimme eilen päivällä katsomassa Klaus Härön elokuvan Postia pappi Jaakobille. Se oli sympaatinen pieni tarina, samalla tavalla hyvä kuin Markku Pölösen Onnen maa. Minusta se olisi kuitenkin sopinut hyvin televisioon vaikka maanantain Kotikatsomoon paremmin kuin isolle kankaalle. Kesto oli sisältöön sopien vain reilu tunti.

Heikki Nousiainen teki kyllä hienon roolin, kuvaus oli kaunista ja hidas tempo sopi aiheeseen.

Illalla katsoin vielä Mike Leighin Happy-Go-Luckyn. Se onnistui lähinnä vain ärsyttämään minua. Karistaisin tuollaiset ihmiset kannoiltani alta aikayksikön, kun en siedä tuota tyhjänpäiväistä lätinää ja lapsellisen hermostunutta kohkaamista, mitä Poppy alvariinsa teki.

Nyt en katso elokuvia vähään aikaa, vaan taidan palata mäyräkoirakirjojen pariin. Viimeksi luin hartaudella taas kerran Yrsa Steniuksen Mäyräkoiria, rakkautta ja surua. Siinä on enemmän asiaa kuin nimen perusteella voisi kuvitella, suosittelen!

Kuvat viime kesän ihanalta matkalta Limonesta Garda-järveltä, jossa olimme Noeijoon kanssa
Olisin NIIN loman tarpeessa!

14 kommenttia:

 1. Just, viikonkin kun saisi olla etelämpänä niin kevään/kesän odotus mukavasti lyhenisi!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia Limonesta! Matkakuume tulee kun näitä kuviasi katsoo.
  Migreeni on ikävä seuralainen. En tiedä voiko siitä kokonaan päästä eroon, mutta ainakin toivon ettei sinun tarvitsisi siitä kärsiä enää milloinkaan!

  VastaaPoista
 3. Vähän samat fiilikset! Mutta eihän tästä mihinkään pääse vielä aikaan. Korkeintaan viikonloppuretkeilyä kotomaassa voisi ajatella tekevänsä. Katsotaan ;)

  VastaaPoista
 4. Eipä ole rääpyä lähteä mihinkään, ei lomaa eikä rahaa. Paljon on riittänyt iloa vuoden takaisesta reissusta, siitä on kyllä kaikki otettu irti, muistot, kuvat, Venetsia-aiheiset jutut. Jos matkoja olisi jatkuvasti, osaisikohan niistä ottaa niin paljon irti?

  VastaaPoista
 5. "ko mei mennä ikinä mihinkään" valittelin äsken isännälle, ja ehdotin pientä pyrähdystä Pietarsaareen/Jeppikseen. Lähti pesemään autoa?! Joten lupaavalta näyttää, jihuu. Kyllä se pienikin voi piristää...

  Näin keväällä tuo kaipuu niin iskee, päästä johonkin kauniiseen ja lämpimään, erilaiseen. Kotona tuntuu jotenkin tylsältä ja innottomalta. Onneksi on noita ihania kuvia sinullakin, mistä iloita.


  Kyllä se tästä ).

  VastaaPoista
 6. Siellä kaukana lämpimässä pitäisi saada olla niin kauan, että koti-ikävä saa suorastaan rynnimään takaisin rukiisen leivän ääreen.

  Iisi

  VastaaPoista
 7. No voi, harmi kun et pitänyt Poppysta, minuakin alussa ärsytti, mutta opin tykkäämään elokuvan kuluessa.
  Pappi Jaakobin ajattelin katsoa sitten tv:stä tai dvd:ltä. Nykyään kun elokuvaliput ovat 9-10 kipale, pitää miettiä tarkkaan mitä menee katsomaan. Kotimaiset jäävät silloin yleensä näkemättä kankaalta..

  Minä lähtisin heti, jos voisin, Barcelonaan ystävien luo kylään. Mutta mulla ei ole ylimääräistä rahaa, vaikka aikaa olisi. Eikä työtön kai saa matkustaakaan. Hah, jos vaikka just sattuisivat silloin töitä tarjoamaan! Sitähän ei kyllä tapahdu, paitsi juuri tietenkin silloin kun olisi jossain reissun päällä..

  Joten haaveillaan !

  VastaaPoista
 8. Nyt tuulee puuskittain pohjoisesta. Minäkin lähtisin mieluusti Etelä_Eurooppaan 3-4 tunnin lentomatkan päähän. Vasta oltiin, mutta tämä kalseus kyllästyttää, vaikka ulkona kukkivat krookukset ja sinilijat ja ruoho vihertää.

  Huomenna varmaankin lämpenee ja kevät kohisee

  VastaaPoista
 9. Jos asuisin lähempänä suuria lentokenttiä niin varmasti matkustaisin vieläkin enemmän kuin nyt. Olen oppinut matkustamaan edullisesti. Haen netin kautta edullisimmat lennot ja hyvät ja halvat hotellit, ellen sitten matkusta ystävän luokse Saksaan.Ei se aina ole rahastakaan kiinni. Rahaa saa kulumaan kyllä kotimaassakin. Toisaalta raha voi olla asennekysymyskin. Ei ole ehkä järkevää pistää rahoja matkaan kun sen voisi pistää johonkin hyödyllisempäänkin. Niinpä.

  Jospa kuuntelisit Katriina sisäistä kutsua ja lehahtaisit jonnekin kevääseen katselemaan asioita uudesta näkökulmasta!Se voisi tehdä hyvää!Pidennettyjä viikonlopputarjouksia Eurooppaan näkyy koko ajan lehdissä ja Ryan Airilla pääseen Tampereelta Firenzeenkin.

  Ihania nuo matkakuvasi!Muistan kun kerroit tuosta matkastasi, kauanko siitä nyt olikaan!

  VastaaPoista
 10. Kyllä tekisi taas mieli ihanalle lomalle - katseltiin eilen taas
  Kanarian kuvia joulukuulta ja voi että kun siellä oli mukavaa!

  Puuttuu kanssa vaan kaksi asiaa - loma ja raha ;)

  VastaaPoista
 11. ... juuri lomalta palanneena täytyy todeta, että kiva on käydä jossain mutta ihanaa on tulla takaisin kotiin. Hassua miten niitä omia kotijuttuja alkaa kaivata melko nopeasti reissun päällä :)

  Lomalle lähtö on silti kivaa, ei siitä mihinkään pääse;)

  VastaaPoista
 12. Kiitos teille mielenkiintoisista kommenteistanne! Pieni loma irrottaisi sopivasti arjesta, vaikka tuollainen viikonlopun irtiottokin, jota Maaretta ehdotti. Tallinnassa tai Tukholmassa käyntikin voisi riittää näin alkajaisiksi...tai edes pyörän esille ottaminen;)

  VastaaPoista
 13. Me oltiin jo muuttamassa Gardan lähelle pieneen Decenzanon kaupunkiin yhden työtarjouksen takia, mutta...jokin mätti. Liian pitkä stoori kertoa.

  Muutaman vuoden päästä Irlanti, itävalta, Britannia ja viivytään kauan.

  Lähitavoite päästä parhaan ystävättären kanssa piipahtamaan Salzburgissa, joka on meidän molempien lempikaupunkija täynnä vain hauskoja muistoja.

  VastaaPoista
 14. Leena, minä en ole koskaan viipynyt kovin kauaa, se olisi mielenkiintoista. Olla vaikka kaksi kuukautta Englannissa. Tai nuorena asuin kyllä vuoden Sveitsissä.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...