maanantai 1. joulukuuta 2008

Talvikuvia


Tänään näyttää ihan siltä, että päivä ei valkene ollenkaan. Joulukuussa niin saa ollakin, kunhan ei ota tavaksi. Lumet häviävät taas hyvää vauhtia, mutta eilen vielä taivaalta tippui hiutaleita hiljakseen ja lämpötila pysytteli himpun verran pakkasella.


Yövieraana olleen koiran kanssa oli mukava lähteä reippaalle sunnuntaikävelylle Laajavuoren maisemiin. Lumi narskui mukavasti jalkojen alla, kun välillä pistimme juoksuksikin seuratessamme pikkukoiran riemua hangessa.


Vuorilampi oli saanut ohuen jääpeitteen. Pimeähkö ja lumisateinen päivä ei innostanut ottamaan mukaan edes taskukameraa. Kuitenkin harmaus ja puhdas lumi olivat hiljaisen kaunis yhdistelmä, joten kaivoin taas kännykän taskusta ja virittelin kuvauskuntoon.


Lukuisien kokeilujen jälkeen olen huomannut, että luonnollisimmat ulkokuvat kännykällä saan aurinkoasetuksilla silloinkin, kun aurinko lähinnä puuttuu kokonaan.


Mustavalkoisiksi muutettuna kuvat näyttivät oudoilta, vaikka värejä ei juurikaan ole lammen jään lievää viherrystä lukuun ottamatta.


Saunaa lämmitettiin jo ja siitä johtaa portaat tuonne sulana pidetylle avannolle. Nämä portaat johtavat savusaunalta veteen.18 kommenttia:

 1. On sulla vaan hieno kännykkä, kun sillä noin hienoja kuvia saa. Mulla taitaa olla kännykässäni peräti hulppeat 1,3 miljuunaa niitä megataimitälieneegigaenminävaantiedä-pixeleitä, hahhah! Sillä ei meinaan räppästä kuvan kuvaa. Lisäksi teilläpäin on sentään vielä jotain lumen näköistä pintaa, meillä on tullut vettä taivaalta jo niin monta päivää, ettei täällä ole kuin pari likaista kasaa, joihin aurattiin, silloin, kun sitä lunta tuli. Miten siitäkin tuntuu olevan jo niin kauan?
  Tykkään näistä kuvista.

  VastaaPoista
 2. Hieno tunnelma näissä kuvissa, jopa hieman aavemainen. Vesi ja jää on pelottavan näköistä.

  Samaa totean kuin Krisu, että sulla on hieno kännykkä. Omallani ei saa hääppöisiä kuvia, enkä otakaan enää koskaan sillä kuvia.. Puhelimeni on jo useamman vuoden vanha..

  VastaaPoista
 3. Kyllä minäkin ihmettelen miten saat noin hyviä kuvia kännykällä.
  Kuvat ovat upeita.

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille Krisu, Sooloilija ja Susanne! Paikka ja sää sattuivat olemaan eilen aika filmaattisia.

  Tuo mun liukukansi-Samsung on osoittautunut hyväksi sen jälkeen, kun se alussa pari kertaa uudelleenohjelmoitiin. Ostin sen pari vuotta sitten kytkykaupalla ja aion pitää edelleen.

  VastaaPoista
 5. Hienoja siun kuvat ovat aina!
  Oli sää mikä tahansa. =)


  Täälläpäin on jälleen lumetonta.
  Järvi aaltoilee ihan rauhassa.
  Jospa se talvi taas sitten tammikuun puolivälin jälkeen saapuisi?

  VastaaPoista
 6. Kaunista ja niin paljon lunta! Täytyykin koittaa noita aurinkoasetuksia, lumen aikaan kuvista tuli ihan ihmeellisiä, lumi valkeaa ja muu ihan sysimustaa...

  VastaaPoista
 7. Krisun kanssa samaa mieltä, ihmeen hyvä kännykkä sulla on, tuollaisia kuvia Wau! ja mikä fiilis kuvissa. Hienoa Katriina!

  VastaaPoista
 8. Joo, tunnelma on näissä kuvissa suorastaan harmoninen. Täynnä pysähtyneisyyden rauhaa.

  VastaaPoista
 9. Kuvia minäkin ihailin, niissä on tunnelmaa ja outoa kirkkautta, vaikka harmaa päivä olikin.

  Täällä taitaa lumet sulaa pois, plussakeliä lykkäsi.

  Avanto houkuttaisi kokeilemaan joskus, mutta ei ole sattunut vielä tarpeeksi kohdalle..

  eicka

  VastaaPoista
 10. En olisi uskonut, että kuvasi ovat kännykällä otettuja. Kauniita ja onnistuneita kuvia kerta kaikkiaan! Toivat myös vähän talven tuntua tänne mustaakin mustempaan kaupunkiin.

  VastaaPoista
 11. Kiitos miellyttävistä kommenteista teillekin Hallatar, Inkivääri, Anonyymi, Vicki, Eicka ja Iinuska!
  Lumet lähtivät jo osittain täältäkin, mutta toivossa eletään.

  Tavallaan haluan todistaa itselleni ainakin, että omaa silmää tyydyttävän kuvan ottaminen ei ole kiinni välineestä. Kun se parempikin kamera nyt on olemassa, niin se on vähän kuin lähtisi tietokoneen kanssa liikkeelle. Pitää säätää ja varoa kosteutta ihan eri tavalla ja kantaa laukkua. Kun tilanne on kohdalla, kännykän kaivaa esiin vaikka kaatosateessa. Lainakoirakin on oppinut nätisti istumaan ja odottamaan, että saan kuvaukset loppuun :)

  VastaaPoista
 12. Ah, kuvillasi saat loihdittua kaamoksenkin enemmän kuin siedettäväksi. Kaunista!

  VastaaPoista
 13. Melukylässä odotaa stressivapaa merkki sinua.

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia - oispa täälläkin lunta ... huoh!
  Mukavaa joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
 15. Kiitos Hanna, ja hyvää joulun odotusta sinnekin!

  VastaaPoista
 16. Hei! "Eksyin" blogiisi useamman mutkan kautta ja halusin jättää viestiä näiden kuvien kohdalla. Kuvien tunnelma ja välillä tiukatkin rajaukset tekivät säväyksen minuun. Totuushan on se, että vaikka olisi kuinka hienot kamerat nykypäivänä, onnistuneiden kuvien ottamiseen vaikuttaa hyvin paljon kuvaajan näkemys ja kyky käyttää kameraansa. Sinulla tuota silmää ei ainakaan puutu! :O) Mukavaa talvenjatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 17. Lily, kiitos kommentista! Olen samaa mieltä kameroista, varsinkin kun en vielä osaa järjestelmää oikein käyttää. Joka tapauksessa tärkeintä on kuvaajan osuus.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...