keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Telakalla


Sairauskertomus jatkuu edelleen. Aamupäivällä en enää töissä kestänyt huonoa oloa ja puristusta rinnassa. Työterveyteen en saanut aikaa, joten menin pyytämään terveysasemalta, jos ottaisivat sydänfilmin. Ajattelin sitä, kun nykyisin puhutaan, että naisten sydänoireilu on erilaista kuin miehillä, epämääräistä.

Oli muuten ensimmäinen kerta minulle, kun makasin verhojen takana päivystyksessä. Sydämessä ei onneksi näyttänyt olevan mitään isompaa, mutta paine oli korkea, kuten koko alkuviikon. Ystävällinen tuttu lääkäri jututti pitkään, vaikka en hänen alueelleen kuulukaan, ja antoi hyviä vinkkejä jatkoon.

Lepoloma alkoi siis taas, kolme viikkoa eteenpäin, kunnes on aika työterveyslääkärille. Sitten mietitään, mitä oikeasti pitää tehdä.

Kiitän lämpimästi teitä kaikkia kommenteistanne ja ehdotuksistanne. Toisten tuella on suuri merkitys näissä asioissa. Itse kun vähättelee ja ajattelee helposti vain kuvittelevansa oireet tai ainakin liioittelevansa. Juuri nyt sattuvat läheisimmät työkaverinikin olevan lomalla, ne joiden kanssa olen tottunut asiani jakamaan.

Ei ole muuten helppoa saada tilattua aikaa, kun hakee apua itselleen. Joka paikkaan on pitkä jono, vähintään kuukausi. Tutulle ja asiantuntevalle vyöhyketerapeutilleni sain ajan sentään jo perjantaiksi, hänellä olen käynyt stressihoidossa aikaisemminkin. Maksaa paljon, mutta on sen arvoista.

Tämä laivanhylky kellui Kallavedessä


16 kommenttia:

 1. Jaksamista Kuoma! On aivan oikein ottaa aikaa itselleen ja etsiä mikä mahtaa olla kun on huono olla.

  Lepäile nyt kunnolla.

  VastaaPoista
 2. Kun katsoin kuvaa telakalla, ajattelin että siinä voisi olla kaksi roomua telakalla eli me yhdessä.

  Mutta vakavasti puhuen, toivon että voisit unohtaa nyt työasiat kokonaan ja levätä.
  Sinulla on perjantaina vyöhyketerapeutti ja minulla työfysioterapeutti. Sielunsiskoja siis :)

  VastaaPoista
 3. Otsikosta ajattelin ensin, että jäätkö blogimaailmasta telakalle. Mutta ei onneksi.
  Olipa erikoiset hylkykuvat.

  Mutta itse tärkein asia: toivottavasti pääset nyt hoitamaan itseäsi, mm. mainitsemalle vyöhyketerapeutille.
  Itsensä kuuntelu on nyt tärkeää, ja muidenkin kuuntelu.

  Kuulumisiin!

  VastaaPoista
 4. Lepoa ja puuhastelua sitä mitä itse haluat, rentoutumista, siitä se apua tulee.
  Valokuvaaminen on sinulle varmasti rentouttava harrastus.

  VastaaPoista
 5. Lepo. Kroppasi viestittää sinulle huutaen muutoksen välttämättömyydestä.Viisautta tehdä oikeita ratkaisuja ja rohkeutta tehdä päätöksiä- niitä sinulle toivon.

  VastaaPoista
 6. Voi sinua!

  Onneksi olet nyt sitten levossa.
  Olethan?
  Etkä ala puuhailemaan kaikkea mahdollista kotona
  vaan olet ja otat rauhallisesti.
  Juuhan? =)

  VastaaPoista
 7. Lepis, juu, juuri sain palkkion kahdenkymmenen vuoden palvelusta. Olen ihmeissäni ajan kulumisesta, työura on ollut tähän asti kyllä vaativa ja vaihteleva. Saa nähdä, miten jatkuu.

  Susanne, perjantaina nautimme siis hoidoista, ja toivottavasti niistä on hyötyäkin. Taidankin ottaa joka viikolle jonkun hyvää oloa tuottavan jutun.

  Sooloilija, tuo hylky näytti kamalan vanhalta ja ihmettelimme miehen kanssa, miten se on jätetty siihen rapistumaan. Tuleehan siitä kyllä merirosvot mieleen.
  Miten blogimaailmasta voisi vetäytyä? Ei onnistu, vaikka haluaisikin välillä tehdä jotain muutakin. Veto takaisin on liian suuri.

  ARleen, juuri tuollainen itselle mieluinen puuhailu auttaa, kunhan saa ensin rauhoitettua paineet.

  Vicki, ilman näitä tsemppauksia en olisi puoleksikaan niin vahva yrittämään jotakin. Työssä olemme tottuneet taistelemaan tuulimyllyjä vastaan, joskus on kyllä onnistuttukin.

  Hallatar, minulla ei ole koskaan sitä vaaraa, että rasittaisin itseäni kotitöillä, sen verran laiskaa sukua olen :-D
  Ehei, lojun sohvalla tai istun koneella.

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti tulee paljon hyviä lomapäiviä, noin ilmojen puolesta. sateettomuuskin vaikuttaa paljon. *hali* Kävin Picasassa, 'suosikkini'. ;) Olit lisännyt kuvia, samoin Mari. Tuo Picasa ei vaan näytä niitä uusia erikseen sieltä kuvatulvasta?

  VastaaPoista
 9. Hei Katriina!
  Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 10. Rauhallisia toipumispäiviä! Kauniita maisemia katsoessa sielu lepää (ja sitten voi ottaa kameran esiin ja ikuistaa sen maiseman). Jaksuhaleja! ;D

  VastaaPoista
 11. Krisu, sää vaikuttaa suoraan mielialaan. Paitsi joskus on kiva jäädä sisälle hyvällä omallatunnolla, kun sataa vettä. Mutta siitähän saimme nauttia riittävästi jo kesällä.
  Minäkin löysin Marin blogin kautta muutamia suosikkeja Picasaan, ja nyt on mukava katsella kuvia sielläkin. Sinä olit myös lisäillyt kesäkuvia.

  Susanne, kiitos kivasta tunnustuksesta! Tänä vuonna en ole vastannut haasteisiin enkä jakanut tunnustuksia eteenpäin. Tarkoitus ei ole olla tyly, säästän vain itseäni. Iltaisin töitten jälkeen meinasin keväällä tunnollisena ihmisenä hermostua miettiessäni vastauksia haasteeseen, kunnes päätin lopettaa kokonaan. Olen silti iloinen antamastasi huomionosoituksesta.

  Iines, ilo se on pienikin ilo, eli kun saa olla sairauslomalla 'terveenä' eli ei sentään ole vuodepotilaana. Voi ottaa kameran kaulaan ja hypätä pyörän selkään :-)

  VastaaPoista
 12. Hei!
  Mistä päin Kallavettä tällainen proomu loytyy? Minä olen pienen ikäni Kallaveden rantoja katsellut ja nyt vanhempana ja kuivanmaan asukkina haluaisin nähdä tämän omin silmin.

  VastaaPoista
 13. No hyvä että ei sydämessä painetta enempää, johan siinäkin on. Nyt sitten otat rauhallisesti.

  Tuo laiva on aavemainen! Kuin joku zombielaiva olisi eksynyt merellä, väärään maahan. Mikähän sen tarina on?

  eicka

  VastaaPoista
 14. Anonyymi, tuo proomu on kuvattu Rauhalahdessa, kun olimme siellä kylpylässä viime viikolla. Eikö se ole Kallavettä?

  Eicka, zombilaivasta tuli mieleen Pirates of the Caribbean -elokuvat, joista mies osti tänään kolmannen osan Maailman laidalla, kun sen sai Anttilasta kympillä.

  VastaaPoista
 15. En saata uskoa
  että sie koskaan oisit laiska. =)

  VastaaPoista
 16. Hallatar, kauniisti ajateltu!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...