perjantai 26. helmikuuta 2016

Keväisen kevyttä


Niin vaan alkaa mielessä siintää valoisat värit ja pehmeät pastellit, vaikka juuri on vasta päästy kunnolla lumisen talven makuun. Ihmismieli rientää niin mielellään koko ajan eteenpäin. Liekö näillä meidän alati vaihtuvilla vuodenajoillamme jotakin tekemistä sen kanssa, että luonnossa on jatkuvasti jotakin seurattavaa ja odotettavaa. 

Ei ole ihme, että pehmeä vaaleanpunainen ja laventelinsininen ovat nousseet Pantonenkin julistamina tämän kevään väreiksi. Niitä silmä nyt kaipaa ja mieli halajaa. Ennen pastelleihin puettiin vauvoja ja pikkutyttöjä, mutta nyt onneksi niitä voi vapaasti käyttää kuka tahansa. Paitsi teinipojat, niin ja vanhemmat miehet eivät vapaaehtoisesti. Niin hyvin kuin kylmä pinkki meidän miestä pukisikin!


Kunhan maaliskuulle päästään, alkaa haluta ympärilleen jotain keltaista ja vaaleanvihreää, alkukesän värejä. Pääsiäisen narsissit, keltaiset tulppaanit ja rairuohot eivät suinkaan ole tyhjästä pulpahtaneet, noihin väreihin alkaa olla niin syvä kaipuu pitkän talven jälkeen. Juuri samoin kuin elinvoimaiseen punaiseen marraskuun pimeydessä.


Luonnon kierron mukaan me eletään, täällä Suomessa. Juuri nyt se kierto tietää hiihtolomaa H:lle ja lomaa töistä minullekin, joten lähdemme kohta tervehtimään vanhempia ja sukulaisia pohjoiseen.

Mukavia talvisia päiviä itsekullekin!
14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Lähdemme katsomaan, miten anopin käteen sopisi tabletti. Hän on alkanut haluta tietokonetta, mutta on vaikeaa, kun lähellä ei ole ketään, jota voisi pyytää apuun tarvitessa. Alkuun pääseminen on niin vaikeaa vanhalle ihmiselle.

   Poista
 2. olen juuri saanut mieheni pään kääntymään pinkki. Se on aivan mahdottoman hyvä väri hänelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut Liisa, olet saanut miehesi kokeilemaan värejä! Kirkkaammat värit pukevat minusta kauniisti miehiäkin, varsinkin ikääntyviä.

   Poista
 3. Niinhän se on että tähän aikaan alkaa mieli olla jo melko keväinen. Kiertelin tänään vähän kaupoissa ja ihania pastellivärejä oli tullut. Vaaleanpunaista ja sellainen lohenpunainen tai persikkainenkin näytti aika kivalta. Voisi vaikka uudella huivilla piristää jo olemassa olevia kevät paitoja ja takkeja. Miehelleni ei ehkä pinkkiä tmv kannata ehdottaa. Mukavaa lomaa! T.äityli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka olisi kuinka monta huivia, on silti kiva piristää itseään jollakin kevään uudella värillä. Entiset ovat kuitenkin jo vanhan näköisiä. Miehen värit ovatkin sitten ihan toinen juttu, siellä ei näy kevät eikä muutkaan vuodenajat;)

   Poista
 4. Kauniita siveltimen vetäisyjä näissä kuvissasi. Kuinka ollakaan laitoin juuri postauksen kulahtaneista tulppaaneista...
  Kyllä vähän hempeää tekee taas mieli, olet oikeassa. Olen kuienkin edelleen murrettu väreiltäni ja jotenkin on tänä keväänä iskenyt silmään erilaiset taitetut vihreän ja sinisen sävyt Pantonen sävyjen sijasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmiä tai lämpimiä, niin kevään hennot sävyt löytää kyllä. Ei välttämättä kaupasta tosin, tai jos löytää, siihen on tartuttava heti:)

   Tulppaanisi ovat ihania, ikääntyneitä sulottaria!

   Poista
 5. Kuvasi ovat kuin akvarelleja! <3

  Hempeät sävyt alkavat taas viehättää kun valo lisääntyy... Ihana kevätaika! <3

  VastaaPoista
 6. Jos osaisin maalata, tekisin jotain tuollaista:)

  VastaaPoista
 7. Heips Virpi! Olenhan minä täällä käynyt mutta en ole tainnut kommentoida. Mutta montakin bloggausta lukenut. Tässäkin niin kivoja kuvia :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heli! Toivoisin löytäväni kuvausinnon uudelleen:) Niin bloggaukseen kuin kuvaamiseenkin oli enemmän vapaata aikaa silloin, kun tein töitä joka toinen viikko: välissä oli yhdeksän päivää vapaata. Jos nyt ehti joskus aika tulla pitkäksikin, niin tyhjyydestä kumpuaa myös luovuus. Nyt kun olen töissä alkuviikon, menee ensimmäinen vapaapäivä hiljaisuudessa ja ihmetellessä ja perjantaina alkaakin jo viikonloppu.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...