keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Meikkivoiteen valinta, ja miten se onkaan vaikeaa!


Heti rintaliivien, uimapuvun ja kenkien jälkeen oikeanvärisen meikkivoiteen valinta on sieltä vaikeimmasta päästä valintoja. Kun on saanut valittua tuotteen ja laadun, on vielä värin vuoro. Se mikä kädenselällä näyttää täydelliseltä, voi kasvoille levitettynä osoittautua vaaleaksi naamioksi.  Nenänpäähän kokeilu ei auta paljon sen enempää.

Vasta muutaman vuoden ajan olen älynnyt pyytää myyjää apuun värin valinnassa. Myyjä voi testata voiteita leuan ja kaulan välimaastoon ja nähdä sieltä paljon selvemmin, mikä on sopiva ja mikä ei. Itse sinne on vaikea nähdä. Meikkivoiteen värin pitää nimittäin olla yhtä kaulan, rinnan ja vartalon kanssa, ei kasvojen. Kyllä meni kauan tämän asian oppimiseen! Ja monta hutiostosta tuli tehtyä.

Iän myötä kasvoilta häipyy väriä. Luin tämän jostakin ja vasta sen jälkeen aloin itse kiinnittää siihen huomiota. Ihmettelin, miksi oma äiti on niin valkoinen kasvoiltaan, samoin anoppi. Ja kun tarkemmin katselen, on omakin naamani alkanut olla aika vaalea muuhun ihoon verrattuna varsinkin suun ympäriltä. Leuka jää usein vielä meikkivoiteen jälkeenkin liian vaaleaksi. Punotukset ja kaikki muut ihon virheet sitten oikein korostuvat vaaleassa pohjassa. Toistaiseksi tämä värin katoaminen ei ole koskenut tummia silmäalusia...

Ammattilaisten videoita katsellessa huomaa selvimmin, miten eriväriset ihmisten kasvot voivat joskus olla vartaloon verrattuna. Jos valitsisi värin vain kasvojen perusteella, saisi ihan eriparisen pään ja kropan. Kasvojen iho on vaaleampi tai tummempi ja ehkä hyvinkin punottava vartaloon verrattuna. Kauneusgurujen ykkönen (ainakin omasta mielestäni) Lisa Eldridge näyttää sen kädestä pitäen videollaan:

Raili Hulkkonen neuvoi ennen lehdissä, että vanhemman naisen kannattaa ottaa aina kahdesta meikkivoiteesta tummempi, jos miettii, kumpi on sopiva. Se aavistuksen tummempi tuo kadonnutta väriä takaisin naamalle, ja sen olen huomannut itsekin todeksi. Ei siis tehdä mitään rusketusta, vaan palautetaan elävää väriä.

Onneksi meillä on Lumene, jolla tulee koko ajan erinomaisia värivoiteita. Niistä tiedän aina, ykkönen tekee minut jäätyneen näköiseksi, kakkonen sopii hyvin talveksi ja kolmonen kesäksi.

6 kommenttia:

 1. Minä olen talvella niin vaalea, että ei ole kovin vaikea valita sitä tuotetta. Harvassa sarjassa kun on niin vaaleaa tarjolla, varsinkaan noissa kalliimmissa merkeissä on varsin tummia sävyjä. Tällä hetkellä on Maybelline, Lancome ja Vichy. Vimppa oli vikaostos. Liian tumma ja koostumus "jänkkiä". Ostin sen sen vuoksi, että sen pitäisi sopia allergisille ja lisäksi olla tosi hyvin peittävä. Joskus pitäisi saada aknearvet peittoon ja huokoset umpeen. No, Blasco on siihen sopiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olet löytänyt edes jotakin sopivaa! Mulla oli ennen ongelmana, että olin mielestäni talvivalossa vihertävä ja ajattelin olevani hyvin vaalea. Ne vaaleimmat eivät näyttäneet kuitenkaan luontevilta. Vasta aikojen kuluessa tajusin olevani keltapohjainen vaalea oliivi-iho, kiitos muuten Blascon:D

   Ammattilaiset neuvovat käyttämään ohutta meikkivoidetta ja peiteainetta näpyille ja arville. Puuteroituna ne pysyvät paremmin.

   Poista
 2. Tuskaa on, helpottaa kun ammattilainen on sanonut, että kannattaako etsiä kylmää vai lämmintä. Monissa sarjoissa on neutraalia myös, mutta käsitys on muuttumassa, että meitä on vain joka lämmintä tai kylmää ja muita sävyjä ei tarvittaisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väreissä on outoa se, että mulle sopii muuten viileät värit, mutta meikkivoiteessa viileä beige tekee ihon savenharmaaksi, on siis oltava keltapohjainen sävy. Poskipunassa ja silmissä taas on oltava viileää.
   Harmillisesti näkee lehdissä ihan hatusta vedettyjä ohjeita, että vaalealle sopii joku ja tummalle joku. Niin ei voi sanoa!

   Poista
 3. Onneksi ihoni on nykyään helppohoitonen, vaivaton. Minusta Lumenen meikkivoiteet ovat laadukkaita, sävyltään tarpeeksi vaaleita ja sopivan keveitä, vaikka olen kokeillut kalliimpiakin tuotteita. Aina en käytä meikkivoidettakaan, haluan että iho hengittää. Ihan kauhistus mulle olisi monen mönjän levitys kasvoille ja paksu meikkivoide, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumene on aina hyvää ja uutuudet tuntuvat olevan toinen toistaan houkuttelevampia! Minustakin aikuisen naisen iho kaipaa vain ohutta kerrosta ja värin tasoitusta. Pyöreämuotoisella kostealla meikkisienellä saa ihanan ohutta ja huomaamatonta jälkeä. Kun vielä painelee sillä puuterinkin nenälle, saa täydellisen ohuen ja kestävän pinnan. Mulla on Sokoksen halpisversio Beautyblenderistä, mutta harkitsen aidon ostamista.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...