sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Viisi ripsiväriä ja yksi yllättäjä ylitse muiden


Keräsin esille kaikki tällä hetkellä käytössä olevat ripsivärini, kun huomasin niitä olevan enemmän kuin koskaan ennen. Tavallisesti olen pitänyt käytössä yhtä kotona ja yhtä töissä. Olen herkkä vuodattamaan kyyneliä tuulessa, joten niinä aamuina kun kävelen osan matkasta, teen silmämeikin vasta töissä. 


Tähän yhteyteen on varmaan paikallaan lisätä, että ilman Shiseidojani ei tule mistään mitään. Nuo taivuttajat ovat jotenkin vaan ihan täydelliset tarpeisiini, joten olen hyvillä mielin voinut kävellä ulkomailla Shu Uemuran tiskin ohitse. Niitä ennen kaikki härvelit nipistivät jostakin nurkasta, noitten muoto on sopiva. Töihin olen vienyt Mariela Sarkimat, jotka saattoivat tulla Livboxista tai sitten ostin ne. Niittenkin muoto on hyvä, mutta tyyny on kummallisen kova. Vähän sellainen halpa tuntu.


Innostuin tilaamaan viime talvena tuon kullanvärisessä putkilossa olevan Stilan mustan ripsivärin, kun joku kehui sitä videollaan. Missään ei sanottu, että se olisi vedenkestävä, mutta se todellakin on: sitä on suorastaan vaikea saada pois. Mistä seuraa tietysti, että se on hyvin mustaa ja hyvin pysyvää. Harja on minun ripsilleni harvahko, ja luulenkin että tämä on omiaan jonkun jo valmiiksi tuuheille ripsille. Muhkeaa jälkeä tulee amerikkalaiseen tapaan!


Lancômen Hypnôse on ollut lempiripsarini ties kuinka kauan. En tiedä mitään muuta sen parempaa. (-tai siis voi olla, että jutun lopussa löydän yhtä hyvän:). Ostin sitten joskus alennusmyynnistä tuon kuvassa takana olevan Hypnôsen kokeeksi vedenkestävänä. Ajattelin sen pitävän taivutuksen paremmin ripsissä, etteivät ne koskettaisi linsseihin. Se on kuitenkin kummallisen kuivaa ja ohutta! Tarvitsen ainakin kaksi kerrosta, kun tavallisella riittää yksi. Miksi ihmeessä pitää koko ajan kokeilla uusia, kun entinenkin on hyvä...

Grandiosen ostin jossakin mielenhäiriössä, taisi olla -20% kaikesta Sokoksella, tai jotain. Violetti väri herätti myös kiinnostukseni, sellaista ei ole ollut käytössä herran vuosiin. Olen nyt ihmetellyt tuota käyrää vartta, ja lukuisien käyttökertojen jälkeen ihmettelen vieläkin: en kertakaikkiaan ymmärrä, mitä hyötyä siitä on. En ole koskaan levittänyt oikealla kädellä väriä vasempaan silmään nenän yli, vaan kääntänyt käden toiselle puolelle. Nyt käyrästä varresta on lähinnä haittaa, ja värikin on vielä uutuuttaan turhan kosteaa. Pieni pettymys siis sekin, vaikka tiedän monen pitävän sitä loistotuotteena.


Rénergie-silmänympärysvoidetta en ostaisi koskaan sen oikeaan 73 euron hintaan, mutta löysin sen -70% alennuksella yhdellä reissullani. Ihan kelpo tuote se on, mutta ei mitenkään ihastusta herättävä. Kannessa oleva peiteaine sen sijaan herättää uteliaisuutta, se vaikuttaa tehokkaalta, mutta on vielä nyt kovin vaaleaa väriltään. Pitää odottaa talveen.


Kuvassa keskellä olevan Benefitin Roller Lash saattaa olla Rooman hankintojani, ja on muuten yksi parhaista ripsiväreistä, mitä olen käyttänyt. On myös kalleimmasta päästä, muistaakseni vähän alle neljäkymppiä. Pahvipakkauksessa on kuva, jossa on ruksit ripsentaivuttajien päällä, mutta sellaista ihmeainetta ja harjaa ei ole vielä vastaan tullut, joka taivuttaisi suorat ripset kaareviksi! Nostaa kyllä suorat ripset suoriksi ylös, mikä ei ole kovin imartelevaa.


Benefitin harja on kuitenkin melko pieni ja hiukan kaareva, joten sillä on äärimmäisen helppo levittää ripsiväri tasaisesti ja kauniisti ripsien juuresta lähtien. Se ei myöskään jätä paakkuja eikä liian suurta määrää massaa kerrallaan, ei siis ole vaaraa tönkköripsistä, kuten Stilan kanssa usein. Tämän kanssa olen aina tyytyväinen ripsiini, joista tulee pitkät ja kaarevat!


Näissä kaikissa on tuota vedenkestävää Hypnôsea lukuunottamatta muuten muovinen harja. Pidän niistä kovasti, kyse on kuitenkin muotoilun ja aineen yhteisvaikutuksesta. 

Avatuista puteleista tuli mieleen, kun jotkut suosittelevat ripsivärin vaihtoa kolmen kuukauden välein. C'mon, kuka niin oikeasti tekee? Hirveää tuhlausta. Minä olen aina käyttänyt omani loppuun, enkä ole huomannut sen enempää hajua kuin ärsytystäkään ikinä. Joko mainitsin, että kokemusta on pitkältä ajalta, siis pitkältä, kuusikymmentäluvun lopusta lähtien. Pesen kyllä harjan vedellä aina kun se alkaa olla kökköisen näköinen tai alkaa tehdä paakkuja.


Voittaja tässä skabassa on Max Factorin Masterpiece Transform. Sillä saan kaikista parhaimmat ripset tällä hetkellä, ja silti siistit. Hintaa oli 12 euroa Tallinnan laivalla. Pieni ja taipuisa harja yltää joka paikkaan ja tekee upeaa jälkeä. Ripsistä tulee runsaat, pitkän ja siistit, taivutus pysyy eikä mitään varise pitkänkään päivän jälkeen.


Ripsiväri on hyvin yksilöllinen asia, koska jokaisen ripset, toiveet ja käyttötottumukset ovat erilaisia. Minä en esimerkiksi välittänyt suuremmin Benefitin They're Real -mascarasta, vaikka miniäni ja lukemattomat muut pitävät sitä kaikkein mieluisimpana ripsarinaan. Näissä ei myöskään raha ratkaise, vaan enemmän oma mieltymys. Halvemmat ovat kyllä kiivenneet hinnoissa pikkuhiljaa ylemmäksi, samalla kun monesta kalliimmasta on tullut turhan kallista.


Ripsiväri on monelle tärkein meikeistä, minulle se taitaa silti olla huulipuna.

8 kommenttia:

 1. Onpas Roomassa ollut Benefitillä hintaa. :o Maksoin siitä Rodoksella alle 30€ ja siihen vielä 20% ale päälle. :D Onneksi en maksanut enempää, kun se oli täysi susi itsellä. Oli jotenkin hauska kuulla silloin jo kesäkuussa, että sulla se toimii, kun itse olin haukkunut sen. :D Max Factorista sen sijaan pidän minäkin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa sulla erilaiset kokemukset Roller Lashista, siinä näkee miten yksilöllistä se on. Mainitsit jutussa Benefitin kulmavahan: minä kokelin viime talvena sitä ja Lumenen kulmavaha päihittää kyllä sen ja puoleen hintaan.

   Olen tullut viime vuosina matkustelleeksi kalliissa kaupungeissa, kuten nyt Roomassakin, sieltä ei edullisia ostoksia tehdä. Paitsi että ostin satasella ihana laukun, josta olisi kotimaassa saanut pulittaa paljon enemmän:)

   Poista
 2. Max Factorin Masterpiece Transform on paras. Se taitaa olla myös halvin. En tosin ole kokeillut noita kaikkia - eikä luultavasti tarvitsekaan. Benefit kiinnostaa kyllä, mutta ei ole MF:n voittanutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MF Transform on ihmeen hyvä ripsiväri! Jotenkin tuo oudonmallinen ohut harja vaan toimii, sillä saa värjättyä helposti ripsien tyvenkin:)

   Poista
 3. Piti vielä jatkaa.. Aivan mahtavat kuvat. Tiedän, miten vaikeaa on kuvata ripsivärejä. Olet kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeaa on, olin jo varma, että kamerani on liian vanha ja huono, kun en tuntunut saavan millään toivomaani lopputulosta. Taitaakin olla vika säätäjässä;)

   Poista
 4. Jopa tulikin taas roppakaupalla tarpeellista tietoa meikeistä, kiitos, virpi! <3

  Ja tuossa oikealla sivussa on kyllä niin houkuttava linkki Key Lime Piehin, että menen tutkimaan ohjetta!

  Hyvää viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripsivärit ovat kiinnostava juttu, niin paljon sitä tukee käytettyä. Tästä kirjoituksesta tuli kertaheitolla kaikkien aikojen toiseksi suosituin postaukseni. Ykkösenä on vieläkin Kolmen minuutin suklaaherkku.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...