tiistai 1. syyskuuta 2015

Mitähän tekis, vai tekiskö mitään?


Minulla on ollut kaksikymmentä luonnosta kuvineen odottamassa, mutta olen saanut aikaiseksi vain yksitoista blogipostausta koko kesänä, elokuussa vain yhden. Näin hiljaista ei ole ollut kahdeksaan vuoteen! Ja suoraan sanottuna olen nauttinut tästä blogilomasta: ei ole tarvinnut kuljettaa kameraa mukana tai kuvata kaikkea kivaa siltä varalta, että tekisi siitä jutun blogiin. Se tarkoittaa myös sitä, että en ole juurikaan kommentoinut muitten aikaansaannoksia, vaikka ahkerasti selaan Bloglovin'ia ja Youtube-tilauksia joka päivä. 

Olen ryhtynyt siis salamatkustajaksi: nautin muitten työn tuloksista, mutta en osallistu itse. Tiedän, että se on harmillista jokaisen kirjoittajan mielestä, koska kommentit tulkitsee ilman muuta kiinnostukseksi, ja jos ei ole kommentteja, ei siis tunnu olevan kiinnostuneita lukijoitakaan. Sanoo kävijätilasto mitä tahansa. 

Oikeastaan siksi toivoisinkin, että kaikkiin blogeihin saataisiin samanlaiset tykkäys-painikkeet kuin Facebookissa ja YouTubessakikn on, silloin voisi hyvään juttuun jättää edes pienen palautteen, peukun ylöspäin.


Kun ei julkaise päivittäin tai edes joka toinen päivä, ei ole kohta enää lukijoitakaan. En halua sittenkään vielä laittaa lappua luukulle, vaikka mietin jo sitäkin. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka syksyn pimenevien iltojen myötä intoa alkaisi jostakin ilmaantua.  Tai sanottavaa. Tai sitä sanottavaa kyllä voisi ollakin, mutta en halua täällä käydä keskustelua mieliä kiihottavista aiheista. (Ja hohhoijaa, miten mieliä kiihottaa nykyisin melkein mikä tahansa, kun voi tuntemattomuuden suojista laukoa kommenttejaan.)

Jos olisin nuorempi, kokeilisin tehdä tänne pieniä videoita. Voisi jutella asiaansa naamatustenkin kirjoittamisen sijaan, vaikka tuijottaisikin itse vain kameran linssiä. Ikätovereitahan ei tuubista löydy juurikaan, ainakaan suomenkielisiä, mutta englantilaisia ja jenkkinaisia olen seurannut. Siitä olen äkkiä huomannut, että vaatimattomampaakin videota kannattaa etukäteen suunnitella huolellisesti ja jälkikäteen editoida kunnolla. Epäilen että hyvän viiden minuutin videon tekemiseen menee hyvinkin lähes päivä!

No, toisekseen siihen pitäisi olla puhelias ihminen, mitä en parhaalla tahdollanikaan voi sanoa olevani. Eikä niitä todellakaan kukaan katsoisi.


Intohimoni kosmetiikka on siitä hankala aihe blogissa, että tykkään itse nähdä jonkun tuotteen myös käytettynä, levitettynä kasvoille ja miltä se niillä näyttää. Sen kuvaaminen taas riittävän hyvin on todella vaikeaa. Riittävän hyvin tarkoittaa tässä sitä, että rypyt ja juonteet eivät saa liikaa näkyä. Kuvassahan ne jokaikinen oikein korostuvat, valoa pitää siis tulla riittävästi eri puolilta. Valaistuksen säätelyyn irtosalamoilla ja valonpehmentimillä menee paljon aikaa, ja siihen en toistaiseksi ole halunnut ryhtyä. Olen senkin huomannut, että omasta mielestä kivan meikin pitäisi olla valokuvaa varten reilusti peittävämpi ja voimakkaampi. Sen jälkeen se ei enää olisikaan se kevyt kenttämeikki, jolla haluaisi itse olla sen päivän.

Uudet hankinnat ja meikkikokeilut jäävät siis kuvaamatta ja esittelemättä. Rima on noussut, koska olen nähnyt niin paljon hyviä kuvia!


Että sellaista tällä kertaa. Minulle kuuluu ihan hyvää, ja toivottavasti kuuluu teille muillekin! Syyskuun ensimmäinen päivä on ollut ihanan lämmin ja aurinkoinen. Kävin koirakävelyn jälkeen kaupungilla hiustenleikkuussa: olin kesällä leikannut itse tukkani tasamittaiseksi polkaksi ja nyt vähän hienosäädettiin ja kevenneltiin. Olen reilun viikon päästä lähdössä Tallinnaan leidiseurassa ja nyt on ainakin tukka hyvin. Kaikenlaista kivaa on jo matkaa varten mietittynä, mutta en ole kertonut kenellekään, että aion viettää hyvän aikaa myös Kaubamajan kosmetiikkataivaassa!
12 kommenttia:

 1. Ymmärrän tuskasi tuon kosmetiikan suhteen, varsinkin värikosmetiikan. Niihin kuviin saa tuhrattua aikaa tunteja. :D Siksi on helpompi kirjoittaa ihonhoidosta tai tuoksusta tai ottaa kuva kynsistä.

  Mulla on pyörinyt tuo videon teko pidemmän aikaa mielessä ja voi olla että koitan tulevaisuudessa kerran kuussa tehdä jonkun videopostauksen, kunhan saisin tehtyä edes sen ensimmäisen...

  Ihanaa, ettet kuitenkaan päättänyt laittaa lappua luukulle, mulle ainakin olisi tullut ikävä. Oon sun tauon aikana käynyt välillä lukemassa sun vanhoja postauksia, sillä oot kirjoitellut niin kauan, että läheskään kaikki ei ole vielä itsellä luettuna. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tosi kiva, jos alkaisit tehdä videoita, ihan oikeasti! Minusta suomeksi on valtava tarve ihonhoitovideoista, muistakin kuin mainosmielessä tehdyistä. Muutenkin minusta tuntuu välillä, että videoita tekevät ovat ihan vauvoja vielä, lapsen näköisiäkin (vaikka mmiisas on kyllä hauska munkin mielestä:) Sitten on ihan toisessa päässä niitä Amerikan keskilännen vanhempia rouvia, joita niitäkin on joskus kiva katsella. Vähän erilaista meininkiä.

   Mullahan postauksia piisaa, niitä on yhteensä yli 1400 tässä blogissa ja vuoden verran edellisessä.

   Poista
 2. Tutulta kuulostaa. En ole kirjoitellut enkä availlut iltaisin tietokonetta. Satunnaisesti olen salamatkustellut mobiililaitteilla. Aika nopeasti tästä touhusta irtaantuu, ehkä on parempi olla postailematta ns. pakkopostauksia. Onneksi tämä on vaan ollut minulle tällainen kevyt hobby eikä toimeentuloni yms. ole lukijamääristä kiinni. Nyt on kumpuillut mielessä vähän jutuntynkää, saas nähdä kuinka käy. En ole ollenkaan sukellellut tubeen enhä snabchattiin, insta sen sijaan on hyvää viihdettä ratikkamatkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se uutta, että ei tee mieli avata tietokonetta ollenkaan enkä käy edes katsomassa omaa blogia. Toisaalta sinun elämääsi on tullut paljon antoisampaa uutta, sen kanssa jää äkkiä blogit toiseksi! Sitä kaikkea odotellessa yritän jatkaa vielä täällä;)

   Poista
 3. Kiva kuulla sinusta ja mukavaa ettet ole päättänyt lopettaa. Mennään fiilisten mukaan. Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä viisikymppisiä ei täällä mitenkään liikaa ole, joten siinä mielessä. Varsinkin kosmetiikkapuolella olisi minusta kysyntää ikääntyvilläkin, käsityö- ja puutarhapuolella varmasti ollaan paremmin edustettuna. Voihan olla, että kipinä vielä löytyy, toisaalta uurteet lisääntyvät sitä vauhtia, ettei niitä kohta kehtaa esitellä ollenkaan;)

   Poista
 4. Kesä on nautintojen aikaa ja tietokoneen/nettimaailman voi hyvinkin pistää hyllylle muutamaksi kuukaudeksi. Kiva kuulla, että voit hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs se on ollessa, kun saa olla osa-aikatyössä. Toivoisin kaikille tämänikäisille sitä samaa, niin jaksaisimme hyvin jatkaa työelämässä vaikka kuinka pitkään. On niin kiva huomata sekin, miten pitkästä kokemuksesta on hyötyä, kun pyörää yritetään keksiä aina uudestaan;p

   Poista
 5. Jee, blogiisi voi taas kommentoida! Siis kirjautumatta minnekään, haluan olla anonyymi, anteeksi =) Mä niiiin ymmärrän tuon kosmetiikan esittelyn vaikeuden ja työläyden ja turhauttavuuden. Vielä sekin itseäni ärsyttää, kun olen joskus yrittänyt kuvata meikkien tai voiteiden efektejä iholla, että kuvista voi tulla ihan mitä vain - huonot tuotteet voivat näyttää kuvissa hyviltä ja päinvastoin. Vaikka siis ei photoshoppaisi, kuvat manipuloivat todellisuutta vaikka itse haluaisi vain näyttää todellisuuden. Mulla olen ihan hirvittävästi kaivannut juuri sinun meikkijuttujasi, kun ovat niin elegantteja! Itsellänikin on sen verran ikää että tiedän liiankin hyvin ryppyjen korostuvan kuvissa. Mutta ihan oikeasti, sun tapauksessa ainakaan ne eivät kiinnitä huomiota, koska kasvosi ovat kauniit! Ärsyttävää hokea tätä, koska se kuulostaa siltä kuin kauneus olisi se maailman tärkein juttu, mutta kun kuvaan omaa naamaani, "kauneus" on niin pientä että se jää kuvissa magnifioituvien ryppyjen varjoon. Mielestäni tosielämässä rypyt ja kauneus ovat paljon paremmin ikään kuin tasapainossa :D :D Mutta mitä olinkaan sanomassa: TOIVON, että teet vielä meikkipostauksia, koska niitä odotan ja niistä nautin. Puutarha-aiheet taas eivät ole mun juttuni ollenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Pidän välillä erilaisia asetuksia, koska ajoittain yltyy tulemaan niin paljon ulkomaista roskapostia. Sitten se taas rauhoittuu ja muutan asetukset takaisin:)

   Minäkin ihmettelen, kun näytän välillä kuvissa vanhemmalta kuin äitini! Niin hirveästi juonteita ja ryppyjä, vaikka en niitä itse peilistä samanlaisina näe. Kuva ei todellakaan aina ole oikeassa, vaikka moni ajattelee, että käsittelemätön kuva on aito. Väritkin saattavat olla joskus mitä sattuu, ja aidoimman kuvan saamiseksi pitää kokeilla monia erilaisia asetuksia. Huomasin taas kuvan valehtelevan, kun vanhempi poikani näytti suorastaan pulskalta yhdessä kuvassa;D Halleluja, se en siis olekaan vain minä, joka aina yllätyn.

   Suoraan sanottuna kosmetiikka on ainoa aihe, mistä viitsisin kirjoittaa. Muut kiinnostuksenkohteeni eli elokuvat, kirjat, kuvataide tai musiikki vaatisivat paljon enemmän työtä, ja juuri sitä haluan välttää blogissa. Meikeissä se työ olisi enemmän kuvaamiseen liittyvää ja se menee huvin puolelle. Kamppailen myös tuon turhuuden ajatuksen kanssa, liekö joku sukupolvijuttu? Ei se nuorempia näytä vaivaavan. Eikä tietysti estä minuakaan kulkemasta täydessä meikissä joka ikinen päivä!

   Poista
 6. Äh, miten *minua* nyt turhauttaa, kun kuulin, että sinä kirjoittaisit mieluiten kosmetiikasta mutta et kuitenkaan niin tee :-/ Voisitko ajatella vaikka niin, ettei siinä ole kyse vain kauneuden "turhuudesta" vaan myös valokuvauksesta, taiteesta, näkemisestä ja visioista? Minusta parhaissa kosmetiikkablogeissakin nimenomaan yritetään vangita kuvaan jotakin vaikeasti tavoitettavaa. Sinulla on vielä tässä keskimääräistä paremmat taidot ja tarkempi silmä, ja postauksesi ovat pikemminkin tutkielmia kuin sitä tavallista kulutushömppää. Toivon, että saan vielä lukea sun meikkipostauksiasi koska nautin niistä ja pidän kuvistasi ja kasvoistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, aika hyvin houkuteltu! Kuvaaminenhan tässä vaikeaa onkin, kun yksin puuhailee jalustan, tarkennuksen ja valon kanssa. Ikkunoista tulee riittävästi valoa vain vähän aikaa päivästä. Välillä lopputulos on vanhan juopon naama kuvassa, kun itse on luullut katsovansa hehkeää meikkiä!

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...