tiistai 16. kesäkuuta 2015

Ikuinen kaupunki


Tiedättekö sen tunteen, kun tulee ihanalta lomamatkalta ja tajuaa samantien kotiinpäästyä, että kamerassa on yli 400 kuvaa odottamassa? Niille pitää siis tehdä jotakin. Kun on saanut seuraavana päivänä matkatavarat purettua ja kymmenen koneellistä pyykkiä pestyä, ei yhtään huvita käydä TÖIHIN. Kuvien siirtäminen ja kevytkin käsittelely on nimittäin samperin työlästä!  


Odotin siis viikon. Kävin välillä jo töissäkin, ja aloitin nyt virallisen kesäloman. Ja juuri ennen juhannuksenviettoon pohjoiseen lähtöä sain tänään kerättyä itseni tietokoneen ääreen noin kuudeksi tunniksi pakertamaan. Luonnollisesti olisi ollut järkevämpää pakata tulevaa matkaa varten, mutta näin se logiikka vaan toimii.Matka onnistui siis hyvin, vaikka oli 33 astetta lämmintä, ajoittain kaupungilla jopa 36 astetta. Kotimaassa en edes nokkaani pistäisi ulos sellaisella helteellä, mutta nyt kävelimme päivät pääksytysten aika lailla hikisenä mutta onnellisena. Onneksi ei vielä olla siinä iässä, että sydän siitä oireilisi. Tosin muistan saaneeni rytmihäiriöitä jo nelikymppisenä, kun oli jonakin kesänä lämpötila pysyi kolmessakymmenessä peräti parin viikon ajan.


Nämä alkupään kuvat ovat Villa Borghesen valtavasta puistosta. Vietimme siellä tulopäivän, koska hotelli sattui olemaan sen reunalla. Ylläoleva rakennus on kuulemma kuuluisa taidemuseo, jonne olisi pitänyt ostaa liput viikkoja etukäteen. Harmitti, etten lukenut tästä mitään etukäteen, sillä juuri sinne olisin halunnut nyt mennä. Piti tyytyä nyt kävelemään ohi.

Laittelen alkuun tällaisia hempeitä ja hehkeitä puutarhakuvia, koska jatkossa on tulossa aikamoinen pläjäys parituhatta vuotta vanhoja raunioita. 


Ei se raunio vielä tässä ole, siinä on verraton matkakumppanini meidän mies, tällä kertaa lepuuttamassa jalkojaan kultakalalammikon luona jollakin ihanalla sisäpihalla.

Oikein lämmintä ja mukavaa juhannusta kaikille!

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia olet ottanut! Itse en ole vielä koskaan Italiassa ollut, mutta on Rooma kyllä matkakohteiden listalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italiassa on niin satumaisen kaunista, että jo sen takia käyn siellä mielelläni. Pidän myös kielestä, vaikken sitä osaakaan. Jostakin kumman syystä esimerkiksi espanja kuulostaa korvissani rumalta, enkä ole sinne toistaiseksi vielä matkustanutkaan. Kävisin Italiassa joka vuosi, jos ei olisi niin monia muita paikkoja, joihin haluan matkustaa, kuten Pariisi...

   Poista
 2. Kaunis on maailma siellä!

  Olen tullut siihen tulokseen, että se on tekniikka mikä täällä päässä mättää kuvien käsittelyn ja postausten laatimisten suhteen. Tämä vekotin käy niin hitaalla, että ei jaksa odotella, sammutella välillä ja taas jatkaa. Tabletilla saisi saman homman hoidettua jonkin verran nopeammin, mutta kuvien koon pienentämiseksi pitää ne sieltä vielä lähettää s-postilla itselle ja veivata läppäri auki. Ei hyvä. Täytynee tehdä asialle jotain.

  Mukavaa Juhannusreissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tabletilla kuvien siirtäminen ja käsittely on hankalampaa kuin tietokoneella. En minäkään ole keksinyt muuta konstia kuin lähettää ne sähköpostilla. Tabletilla käytän Afterlightia, koska sillä saa kuvat pienennettyä sopivasti. Latasin joskus iPhoton tietokoneelle, mutta en osaa käyttää sitä. En osaa siirtää kuvia sillä oikeastaan mihinkään.

   Poista
 3. Ihania kuvia. Puussa roikkuvat sitruunat on aina niin kuvauksellisia. <3

  Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu niin oudolta, että jossakin on jo hedelmät puissa kypsymässä, kun meillä on hädin tuskin saatu lehdet kasvatettua!

   Poista
 4. Ihana Rooma. En ole käynyt, mutta kunhan lapset vähän kasvaa, niin menen yhdessä mieheni kanssa. Kauniita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooma on kiva kohde pariskunnille, ja paljon kauniimpi ja mielenkiintoisempi kaupunki kuin vaikka Milano. Garda taas oli minusta aivan unelmakohde, kun joku vuosi sitten siskon kanssa siellä lomailtiin.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...