lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kohta rysähtää
Kävimme lomalla parikin kertaa katsomassa miehen äitiä. Hän asuu yksin omakotitalossaan. Lumet sulavat jo Pohjois-Savossakin, ja katselin yhtenä päivänä ikkunasta, kuinka lumi valuu peltikatolta alas. Kohta rysähtää, ajattelin.


Hipsin ulos villasukissa ja yöpuvussa terassille ottamaan kuvia. 


Kun menin sisään ja seuraavan kerran muistin katsoa räystäälle, lumet olivat jo pudonneet. Ei tällä kertaa mitään kovaäänistä kuitenkaan.


Maalla on kuului koiran haukuntaa paljon enemmän kuin kaupungissa. Vilmalla riitti kommentoitavaa! Kävelyllä sitä suorastaan pelotti kulkea, kun kuului ison koiran haukkumista jostakin edestäpäin.


8 kommenttia:

 1. Onneksi kukaan ei ollut alla. Muistan yhden tapauksen viime talvelta, jolloin nainen kuoli katolta putoavan lumi- tai jäämassan alle ihan Tampereen keskustassa jalkakäytävällä.

  Terveiset suloiselle Vilmalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungilla korkeitten talojen alla voi joutua kamalan lastin alle ja menettää henkensä, mutta tässä tuli lumet sentään vaan parin metrin korkeudelta. Se on ihan hauska rysähdys, kun on itse turvallisessa paikassa:)

   Poista
 2. Vitsit mä muistan, kun toi lumien tippuminen katolta oli lapsena aina yhtä jännää. Nykyään luikin äkkiä pois alta, meillä on tässä talossa tosi vaarallinen toi rapun edus. Oon oikeasti kuusi vuotta oottanut, että joku saa jäiset lumet siinä niskaansa. :( Toivon todella, että niin ei käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrostalot ovatkin vaarallisia tähän aikaan vuodesta ja kaupungilla miettii välillä, kuinka kaukana seinästä pitäisi kulkea. Mutta lapsena talvi oli yhtä juhlaa: me saatiin hyppiä mökillä matalalta katolta syvään hankeen. Siitä ei riemu parane!

   Poista
 3. Voi että, mulla on niin ikävä tuollaisia lumitalvia, mutta tuollaisen räystään alle en tahtoisi. Hurjan näköistä!

  Turussa ei ole nähty lunta oikeastaan sitten joulukuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Pohjois-Savossa on aina paljon lunta, samoin kylmempää. Kunnon talvi vaan kuuluu suomalaiseen elämänmenoon, on surku, jos on vaan märkää ja pimeää. Paitsi ei enää: nyt on valoisaa aamusta asti!

   Poista
 4. Ohoh! Turussa ei ole enää oikein yhtään lunta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren rannalla! Jotakin hyvää on sentään täällä sisämaassa asumisessakin:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...