torstai 22. tammikuuta 2015

Talvipuita ja kirpakkaa pakkasta


Kunnon pakkanen on huurruttanut puut satumaisiksi. Tähän kuuluu tietenkin talviauringon valo kirkkaalta taivaaalta ja talven ihmemaa on täällä! Mittari näyttää lähes miinus kahtakymmentä vielä keskipäivän tuntumassakin. Koira osoittaa kaikilla osaamillaan tavoilla olevansa valmis lenkille, joten alan miettiä, mitä olen tavannut pukea päälle pakkasella. Päätän, että ei mitään kovin erikoista, puuvillalegginssit ja tuulihousut saavat riittää, kaksi ohutta puseroa, reisiä suojaava toppatakki, villahuivi ja lämpimät kintaat. Ja riittääkin, mikä on hyvä, sillä toppahousuni ovat kymmenen kilon takaiset.

Vielä pikkukamera kaulaan ja menoksi. Olisin voinut kyllä ottaa isonkin kameran, mikä nyt vähän kaduttaa. 




Auringonpaisteesta tulee hyvälle tuulelle. Toivoisin, että jokaisen olisi mahdollista työpäivinäkin käväistä ulkona happihypyllä ja lataamassa vähän valoenergiaa. Itselläni on ainakin suu messingillä vielä nytkin, kun katselen näitä kuvia. Ulkona oli niin ihanaa!








Pieni lenkki pakkasessa, vähän mäennnousua, että hengästyttiin kunnolla, ainakin minä, ja hyvä olo on taattu koko päiväksi.




Vilma antoi tällä kertaa hyvin pysähtyä kuvaamaan puita. Ihme oikeastaan, ettei sitä alkanut palella, ei edes tassuja nostellut. Viikset on kyllä jäässä -meillä molemmilla. Mutta kun pidän kameraa kädessä, on turha toivoa, että neitiä saisi katsomaan linssiin päin. Ei edes, vaikka on namupala toisessa kädessä. Että pitääkin olla tiukkana!




15 kommenttia:

  1. Ihan ylisöpö tuo koiran villatakki! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tein sen toissatalvena. Pukeminen ei neitiä miellytä ja se yrittää aluksi heitellä sitä selästään:)

      Poista
    2. No hyvä, että kuitenkin tottui, ei noin ihanaa takkia voisi olla käyttämättä! <3

      Poista
  2. Kuvistasi voisi kaikista tehdä postikortteja. <3 Komppaan Jonnaa voisiko olla söpömpää villatakkia toisella. <3 Meidän Samukin haluaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tekeillä toinenkin samantapainen pusero, jonka aloitin jo viime talvena. Ei vaan etene, vaikka luulisi, että koiran puseron nyt tekaisee yhdessä illassa. Ei tee, kun pitää välillä sovittaa! Se vasta hankalaa on. Tuleeko tassunreiät oikeaan kohtaan, onko liian isot jne.

      Poista
  3. Syön päärynä-kinuski rahkaa (lounastauko) ja katselen ulos pienestä likaisesta ikkunastani töissä. Vaaleansinistä taivasta...puiden latvoja. Niin tekisi mieli kuvaamaan. Harmittaa kun en ottanut kameraa töihin. Ehkä kotimatkalla olisi ollut jotain kuvattavaa! Nyt on paras aika ostaa uudet toppahousut. Mä löysin Skilan ihan ok. tapaukset marketin alennusrekistä. Olisko ollut jotain 40 euroa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin edelliset toppahousut juuri, kun olin laihtunut suurella tohinalla muutama vuosi sitten. Jos kymmenen kiloa lähti pois, niin enemmän tuli pikkuhiljaa tilalle. Housuista ei siis ole enää mihinkään. Nyttemmin tyydyn lisäämään tuulihousujen alle vaan kerroksia -tai sitten pysyn sisällä.

      Poista
  4. On teillä ollut näköjään hienoja talvipäiviä. Kauniita kuvia olet ottanut. Täällä jatkuu epämääräinen epätalvi :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos lunta on, täällä Keski-Suomessa sitä on kunnolla onneksi. Talvi-ihmisenä olen oikein tyytyväinen tähän talveen:)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Pari päivää oli sellainen pakkassumu, joka huurrutti puut kunnolla.

      Poista
  6. Kaunista, oikein vanhan ajan talvisuutta näissä kuvissa!

    Vilman villis on ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on ainakin ollut ihana talvi tähän asti. Lumiset puut ja auringonpaiste on aivan lyömätön yhdistelmä!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...