lauantai 15. marraskuuta 2014

Silitys, hissuttelua ja Gabaldon


Vaihteeksi hiljainen lauantaipäivä. Niin tervetullut. Unta puoli kymmeneen. Pientä pakkasta yksi aste, mukava kävelysää. Yksin kotona. Koirat nukkuvat lenkin jälkeen omissa koloissaan. Mies lähti jo päivällä pitkästä aikaa 'poikien' kanssa kaupungille, tosin mietti lähtiessään, joko olisi aika vaihtaa sanaa ja sanoa suoraan, että lähtee ukkojen kanssa liikenteeseen. Joka tapauksessa kyseessä on vuosittainen tapaaminen opiskeluaikaisten kavereitten kanssa.


Jään mielelläni yksin kotiin järjestelemään paikkoja. Täällä näkyy se, että olen ollut loppuviikon töissä ja muutenkin menossa, tavaraa on levällään siellä ja täällä. Kohta keitänkin itselleni kahvit; alkoi himottaa kun löysin nämä kuvat postaukseen vanhoista kansioistani. 

Silitin juuri puhtaan liinan keittiön pöydälle ja samalla kaikki muutkin silitystä odottaneet.  Silitetty on uudet mustat satiinityynyliinat, jotka vaihdan kohta sänkyyn. Ostin ja pesin myös mustan satiinisen aluslakanan, jonka hankin Kodin ykkösestä edulliseen hintaan. Saa nähdä miltä näyttävät valkoisten sulka-pussilakanoiden kanssa. Raivaan sitten kaikki pöydät omista tavaroistani ja etsin niille paikat. 

Sitten käyn Diana Gabaldonin kimppuun. Sain eilen kirjastosta tilaamani uunituoreen suomennoksen Muukalainen-sarjan uusimmasta teoksesta Sydänverelläni kirjoitettu, Clairen ja Jamien tarinaa ja seikkailuja 1700-luvulla. Jokohan tämä on saagan viimenen teos? Jo edellisen piti olla, Lumen ja tuhkan maan, ja itse asiassa kuudennen Luiden kaiunkin piti jo olla viimeinen, mutta DG ei malttanut lopettaa, ja nyt ollaan jo kahdeksannessa osassa. Jokainen osa on yli tuhatsivuinen. Ihanaa joka tapauksessa, koska kirjan avatessa tuntuu kuin olisin tullut kotiin, niin tutuiksi ihmiset ovat tulleet eikä heistä haluaisi luopua. Tarinaa on toki välillä liikaakin, ja kirjailija rönsyilee aika paljon, mutta hyppelen itse yli ei-kiinnostavat kohdat. Alkupään kirjat tilasin Amazonilta englanninkielisinä pokkareina, koska suomennos viipyi kauan ja kiihko lukea oli niin kova. Tämä uusin on ilmestynyt viime kesänä ja suomennos tuli ulos jo tänä syksynä, mikä on aikamoinen ihme!Diana Gabaldon sanoo omalla nettisivullaan, että yhdeksäs kirja tulee vielä, koska hän ei saanut tarinaa valmiiksi vieläkään. Hyvä tietää:) Tv-sarjaa on tehty nyt yksi kausi eli ensimmäinen kirja ja YLE on kuulemma ostanut sen nähtäväksi meillekin. Muistaakseni sisko on katsellut sitä jo juutuubista. Siinä on muuten toinen täysin tähän kirjasarjaan hurahtanut; en tiedä, miksi se kolahtaa meihin niin kovaa.


Kivaa viikonloppua itse kullekin!9 kommenttia:

 1. ..ja yksi sisko ei ole tutustunut lainkaan :) Ei ole varaa hurahtaa mihinkään enää, koska aika menee jo nyt liikaa esim. nettiin, ulkoilua pitäisi harrastaa enemmän, kun se koirakin. Mutta -jos joskus jään piiiiitkälle lomalle, niin sitten ehkä.

  Voi kun olisin joskus yhtä tyynesti tekemässä kotihommia. Kotihommat ei ulkoilun jälkeen kiinnosta nyt pätkääkään, joten juon kahvia ja etsin koiratietoa ja ehkä taitoluistelua teeveestä. Hyvää illanjatkoa! Terveiset koirille, t. Asta ja Remu :D

  -eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, tässä makaan sohvalla ja roikun netissä minäkin. Sain sentään vähän hommiakin tehtyä, se tapahtuu näin: et ajattele mitään, teet vaan yhden homman, sitten toisen, huvitti tai ei. Olen muuten tosissani! Näin Ikäänkuin ohjailen itseäni, vastahankaista kakaraa.

   Astalle ja Remullekin terveisiä! Luna on meillä kohta kolmatta viikkoa ja koko ajan sopeutuu paremmin. Tosin kumpikin nukkuu paljon.

   Poista
  2. Tuo toimii mulla ehkä niin, että pitää ees jotenkin osallistua, ees jotain tehdä, niin sitten teen. Vain pakolliset, kerran pari vuodessa enemmän. Parasta on, kun ilmoittautuu vieraita, sitten tapahtuu :) Toisaalta -pidän kaupunkikaksion siistinä, on siinäkin hommaa.

   -eikka

   Poista
 2. Huh melkoisia tiiliskiviä, pitääkin laittaa tuo kirjasarja itselle korvan taakse. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä imaisee tosiaan mukaansa, jos annat pikkusormen:)

   Poista
 3. Enpä ole ollenkaan tutustunut koko kirjasarjaan, kiitos vinkistä! Kivaa viikonloppua seikkailujen parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on samanlaista imua kuin Harry Pottereissa, vaikka kaikille se ei toisaalta ole mikään suositus;)

   Poista
 4. Oi, mielenkiintoinen tiiliskivituttavuus! :)
  Täytyy laittaa nimi korvan taa, varmasti tv-sarjaan tulee ainakin tutustuttua sitten kun se alkaa pyöriä Ylellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on seikkailua ja fantasiaa aikamatkailusta menneisyyteen, mutta niin kova imu lukemiseen tulee, että näitä tiiliskiviä jaksaa lukea:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...