keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Pullon perässä


Jos jotakin ei saa Suomesta, se alkaa yhtäkkiä tuntua ihmeen houkuttelevalta hankinnalta reissussa. Ja jos kyse on jostakin sofistikoidun yksinkertaisen muotoisesta pullosta, sitä haluaa välttämättä katsella sellaista omassakin hyllyssä. Harrodsin taivaallisella hajuvesiosastolla on oma pieni Byredo-nurkkaus. Siellä innokas nuorimies esittelee tuoksuja, suosittelee yhtä, suihkauttaa toista. Mitä jos sallisi itselleen vielä tämänkin ylellisyyden?

Mutta siis minkä? Liekö tulppaaninrakastajaa houkutellut nimi, vai ihastuinko johonkin osaseen tuoksussa niitten kaikkien muitten erikoisten suihkausten keskellä, sitä en edes muista. Vai halusinko vain pullon? Tuoksun valinta oli tosi vaikeaa, kun kaikki olivat ennestään ihan outoja. Sain kuitenkin itselleni kauniin paketin kallista ainetta ja kaupan päälle näytteen toisesta. En viitsinyt edes kertoa tästä omalle miehelle, hän ei olisi koskaan ymmärtänyt moista.


Pakkaus on viimeisen päälle hiottu ja huoliteltu. Yllättäen tuottaa suurta mielihyvää kuoria pulloa esille ylellisestä pahvirasiasta. Se ilo välittyy varmaan kuvausinnostakin. En ole ennen harrastanut niche-tuoksuja, enkä tämän jälkeenkään taida hankkia mitään näin lyhyen tutustumisajan puitteissa. 

Tämä La Tulipe on omituinen ja vaikeasti määriteltävä tuoksu.  En edes tiedä, pidänkö siitä. Kylkiäisenä saamani pikkusuihke Bal d'Afrique oli paljon selkeämmin määriteltävissä, vaikka monimutkainen ja erikoinen tuoksu sekin oli. Käytin sen loppuun nopeasti.

Kuka nyt olisi koskaan tykännyt tulppaanien tuoksusta, nehän ennemminkin haisevat vaasissa! Oikeasti tulppaanista on kuulemma olemassa tuoksuviakin lajikkeita, niitä ei vain Suomen marketeissa myydä. Ja kuulemma tuoksu muistuttaa eniten freesiaa, ja sehän on ihanimpia tuoksuja mitä tiedän! Alkuun pitäisi aistia raparperia, syklaamia ja freesiaa. Sydäntuoksussa pitäisi löytää tulppaania ja loppunuoteissa vaaleaa puuta ja vetiveriä. Byredon luoja Ben Gorham on sanonut jotenkin siihen suuntaan, että tämän on tarkoitus tuoksua siltä, miltä tulppaani näyttää. 


Fragrantican mukaan tuoksu on raikas ja puhdas, kukkainen vihreä tuoksu. Minun nenääni se on kyllä raikas, mutta liukas kuin tulppaanin pinta ja oikeastaan saippuainen ja hiukan muovinen. En erota freesiaa enempää kuin raparperiakaan, mutta ehkä hiukan syreeniä. Nuotit ovat aika korkeita. Sanoisin myös, että tämä tuoksuu alusta loppuun aika samanlaiselta ja on vielä pysyväkin. Mutta onko se mieleinen, se jää vieläkin nähtäväksi.


Olisinkohan ollut tyytyväinen, jos olisin kympillä saanut pelkän tyhjän pullon ja laatikon sen sijaan, että tuhlasin toista sataa tuoksuun, josta en varmuudella edes pidä? Tuhlasin, siis käytin paljon enemmän rahaa kesällä kosmetiikkaan kuin ennen, ja vielä Englannissa ja Norjassa, joissa on kallista, joten olen potenut pientä katumusta.

Tai hitto, en ole, olisin mielelläni ostanut enemmänkin! Mitähän tapahtuisi jos pääsisin Amerikan ihmemaahan edullisen kosmetiikan äärelle? Nuorempi poika on juuri siellä ja yritän kuumeisesti miettiä, pyytäisinkö heitä tuomaan jotakin. Jokaisen ajatuksen kohdalla olen nyt kysynyt itseltäni, tarvitsenko sitä todella ja todennut, että no en todellakaan!


Voihan olla, että tämä Byredo vielä aukeaa minulle, hitaasti niinkuin usein käy. Alanhan vasta nyt löytää ideaa viime keväänä turhan nopeasti hankkimastani Mikael Korsin Sexy Amberista. En kotiin tultua tykännyt siitäkään. Iltojen pimentyessä ja sateen ropistessa ikkunaan se alkaakin nyt tuoksua houkuttelevalta, niin: pikkujoululta! Ehkä Tulppaani alkaa kevätauringon pilkistäessä houkutella tulppaanintuoksullaan, varsinkin kun jätin tänä syksynä kaikki sipulit istuttamatta. Kun ei huvittanut.
9 kommenttia:

 1. Näitten tuoksujen pullot on ihania. Itselläni ei ole kokemuksia näistä. Mulla on kans muutamia tuoksuja, jotka ovat avautuneet ajan kanssa. Aluksi ne on tunteneet ihan hutiostoilta. Niin se mieli muuttuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus käy niinkin päin että kädelle suihkutettu näyte muuttuu alkuihastuksen jälkeen vastenmieliseksi. Onneksi ihan sellaista ei ole tahahtunut ostettujen pullojen kanssa:)

   Poista
 2. Aivan ihanat kuvat! Ja tarina. Olen itse aika hidas tutustumaan tuoksuihin. On outoa alkaa pitämään tuoksusta, joka oli aluksi liian erikoinen ja ihan väärä - mutta näin käy toistuvasti. Epäilen, että nenäni on välillä ihan rikki :)

  Laita ihmeessä poikasi tuomaan joku ihana juttu. Jotain mitä Suomesta ei saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetin viestinä muutaman tuotteen listan, jos sattuvat löytämään. En pyytänyt yhtään luomiväripalettia, vaikka hirveästi teki mieli:)

   Poista
  2. Kiva postaus. Terkkuja ��

   Poista
 3. Mahtavan ylellinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nyt sitä ylellisyyttä vähän tarvitaan pimeän ajan keskellä. Otin kuvat jo muutama kuukausi sitten, niin en harmikseni saanut mukaan yhtään tulppaania:)

   Poista
 4. Voi kyllä tulppaanitkin tuoksuvat - jotkut niistä!
  Tulppaanihulluna ihastuin nyt tähän ajatukseen... Tulppaaneita pulloon! <3

  Upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatella, että tulppaaneita aina ja kaikkialla ihailevana en ole koskaan huomannut tuoksua, en ennen kuin loppuvaiheessa sen hieman vastenmielisen saippuaisen lemun. Luulen, ettei vaan ole osunut kohdalle oikeaa lajiketta:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...