keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Syksyä huulilla


Siinä missä kesällä hamuaa raikasta vadelmanpunaista, tekee syksyn tullen mieli jotain sammutettua, harmaalla taitettua pinkkiä. Värieni pitää olla viileitä, mutta ei liian sinertäviä. Malvanvärinen on kai oikea sana, mutta sitä ei käytetä täällä. Sanotaan nyt vaikka, että tumma nude. Satuin bussia venttaillessa kulkemaan Forumissa Yves Rocherin liikkeen ohi, ja koska en ollut aikoihin käynyt siellä katselemassa, päätin piipahtaa sisälle.


Olin blogeissa nähnyt kehuja tästä pitkäkestoisesta Grand Rouge -sarjasta. En yleensä välitä pitkäkestoisista tuotteista, vaan enemmän ohuista ja jopa kuultavista huulipunista, mutta myyjä kehotti kokeilemaan kädelle ja olin sitä myöten myyty. Laatu on mitä viehättävin: ohuenohut, perinteisen tuoksuinen huulipuna. Ja perinteisellä tarkoitan kuusikymmentälukua: tältä tuoksuivat tätieni kielletyt punat ja tältä tuoksuivat kemikaliokaupan ihanuudet, punat joita kävin katsomassa ja haistelemassa silloin joskus heti sen jälkeen, kun luovuin tutista (kuusivuotiaana). Oi aikoja, oi huulipunia. Aina yhtä houkuttelevia.


Väri 22 Mauve Subtil on juuri oikea sävy: tummempi kuin huuleni, ei anna erityistä väriä, mutta antaa juuri sopivasti särmää. Helmiäistä ei ole eikä tarvita. Puna pysyy huulilla mukavasti ja sitä voi huoletta lisätä. Ei voi kuin haluta lisää!


Kuvassa on jo kevyt pohjameikki tehtynä, mutta intouduin kuvaamaan huulipunaa ennen silmien ehostusta. Ja muuten silmien alla ON jo kunnon peitevoide. 

Kokeilin muuten yhtä valokuvauskikkaa, jonka luin jostakin blogista. Kun kuvaa värillisiä juttuja vaalealla taustalla, kannattaa tuoda kameran näköpiiriin jotakin muutakin värillistä, vaikka se ei kuvassa näkyisikään. Kamera osaa silloin paremmin säätää värit. Saattaa olla, että ne kuvat, joissa vaahteranlehti ei ollut mukana, ovat tummempia, niin ikkunan edessä kuin olinkin. Kikka onnistui vielä paremmin, kun kuvasin huulipunilla lastattua kättäni ihan valkoista taustaa vasten: se valottui aivan omituisesti, mutta vaahteranlehden kanssa hyvin!


On tullut hankittua nudesävyistä tälle syksylle. Lumenen kynähulsa sävyssä 10 eli Kaunein kevät on samantyyppinen helppo puna, tosin vähän vaaleampi. Sitä on helppo lisätä tummempien punien päälle. Löysin myös erinomaisen Lasting Finish -rajauskynän Rimmeliltä, siinäkin sävy Mauve Shimmer. Kynällä on helppo värittää huulet kokonaan, puuteroida kevyesti ja levittää sen jälkeen huulipuna. Kestää hyvin, ja kun puna on kulunut, jää huulille vielä kynän väri!


Toin vertailuun vielä aiemmin hankkimani samantyyppiset Aerin Lauderin (ylin) ja Bobbi Brownin (musta hylsy) punat. Ne kaikki muuten näyttävät tässä kuvassa vähän punaisemmalta kuin oikeasti. Jos siis yhtään olisin ajatellut järkevästi, olisin huomannut, että tarvittavat värit tähänkin syksyyn löytyvät siitä samasta laatikosta kuin kaikki muutkin. Ja yhtä vähän olisi järkipuhe auttanut nyt kuin luomiväriostoksillakaan. Mutta nämä eivät maksa paljoa: Yves Rocher maksaa loistavasta laadusta huolimatta vain 13.90e. Lumenen kyniä saa jatkuvasti tarjouksista reilulla kympillä. 


Unohdin kokonaan mainita vähän tähän kategoriaan liian värikkään Lumenen kynän numero 17, Tuoksuvat puut. Se on kunnon tumma mustaherukka, rohkea ja ihana. Se kuuluu kyllä syksyyn ilman muuta, vaikka ei nudea olekaan.


Voisi ajatella vaikka, että inspiraatiolähteenä on ollut tämä Glorian sivuilta löytämäni muotijuttu. Sattumoisin olen hankkinut juuri tuollaisen villapaidankin. Pitää vaan muistaa, että täällä kirjoittaa tuon tytön äidin ikätoveri. Mutta tyyli ei katso ikää.


Voisin katsella huulipunakuvia loputtomiin.


10 kommenttia:

 1. Oi, ihan täydellinen sävy sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukavaa löytää omat värinsä. Ihailen aina kulkiessani, kun näen jonkun päällä ihoa ja hiustenväriä korostavaa vaatetta tai huulipunaa.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää mauve ja hei, aivan mahtavan kivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, innostuin oikein pitkästä aikaa ottamaan kuvia. Se on mukava tunne, luovuus ja innostus.

   Poista
 3. Tykkään!
  Itsekin pidän samankaltaisista väreistä, mutta joudun olemaan tosi tarkka sävyjen kanssa kalpean ihonvärin vuoksi ja myös harmaantuvat hiukset täytyy ottaa huomioon. Mitään oranssiin tai ruskeaan viittaavaa en käytä. Kesällä kevyempää, talvella syvempää väriä. Kas kummaa, taas tykkään Cliniquen huulituotteista. Ja Clarinsin.

  http://www.clinique.com/product/1605/5404/Makeup/Lipsticks/Long-Last-Lipstick
  Pidän erityisesti näistä Long-last-huulipunista. Eivät ole pitkäkestoisuudesta huolimatta liian raskaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä kaipaa raikkaita värejä ja syksyllä sopii tällaiset tummemmat ja vähemmän värikkäät, olen huomannut. Kesällä taas voimakkaassa valossa ja ihon saatua väriä voi käyttää kirkkaammia pinkkejä. Luin muuten jostakin, että iän myötä värit vähenevät kasvoilta. Olenkin ihmetellyt, kun äitini, isäni ja anoppini ovat melkein valkoisia naamaltaan. Omakin suun ympärys on vaaleampi kuin ennen. Omituista!

   Nuo Cliniquen ja Clarinsin punat ovat muuten ihan itkettävän ihania! Tykkään erityisesti rasvaisista laaduista, kuten Clarinsin Jolie rouge brillant, niitä mulla on nyt kaksikin. Molemmat merkit ovat mukavan kohtuuhintaisiakin.
   Voi meitä: Amerikassa tuo Cliniquen puna maksaa vain 12,5 euroa. Riittääköhän täällä kaksinkertainenkaan määrä?

   Poista
 4. Oi miten kaunis väri. Todella hyvin syksyyn sopivat ja sopivat sinulle todella hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn vaatteissakin viehättää niukkavärisyys valon vähentyessä. Samat vaatteet olisivat näyttäneet elokuussa kuolettaan ikäviltä. Jaksan joka vuosi ihmetellä tätä vaihtelua, niin ja paljon siitä saa iloakin:)

   Poista
 5. Kaunis väri uudessa huulipunassasi. Myös tykkään juuri noista "sammutetuista" väreistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kaunis uusi profiilikuva! Kaikkien näitten vuosien jälkeen on mukavaa, että alamme kaikki tulla enemmän esille. Alkuvuosina bloggaaminen oli niin salamyhkäistä ja varovaista:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...