torstai 11. syyskuuta 2014

Kiviä taskussa ja Dior-meikki


Tänään on tuntunut siltä, että tämän blogin nimi voisi olla pieniä kiviä mieluummin kuin pieniä timantteja. Olen itsekin vähän yllättynyt, miten loppuunkulunut ja raskas oloni on. Heräsin jo aamuyöstä päänsärkyyn, jonka sai tietysti aisoihin lääkkeillä. Päivä alkoi silti aamusta niin kauniin sumuisena, että sitä ei voinut omilla sumusilmilläkään olla huomaamatta. 


Kymmenen jälkeen läksimme Vilman kanssa ulos. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja ilmassa näkyi lämpimän kesäpäivän auer. Aurinko lämmitti kasvoja ja tuulta ei ollut nimeksikään. Koira nuuski tienvieriä uteliaana, joten kävelimme rauhallista vauhtia tunnin verran. Nautin auringosta ja parikymmenasteisesta lämmöstä, siitä juuri sopivasta. Keskityin olemaan ja aistimaan. Se oli kuin palsamia haavoille.


Olin sopinut ensimmäiseksi vapaapäiväksi itselleni jotakin kivaa. Kävin taannoin hakemassa Stokkan Beautystä tilaamani Mac-siveltimen, ja sain keräilykorttini täyteen. Valitsin nyt ilmaisen meikkiopastuksen. Tämä oli ehkä kolmas kerta, ja ainakin kerran olen ottanut manikyyrin. Joka kerta ammattilaisen käsittelyssä oppii jotakin uutta ja on kiva saada toisen ihmisen valitsemat tuotteet ja värit naamalleen. Edelleen olen ollut meikattavana alle viisi kertaa.


Ankeuttaja liikkeellä? Ehkä supermakro ei sittenkään ole hyvä kasvokuviin...ja saisi olla vähän auringonvaloakin. Tämä kuva kertoo enemmän minusta ja mielentilastani kuin meikistä. Oman naaman kuvaaminen ei onnistu vieläkään, ja ihmettelen aina, että näytän näissä kuvissa ihan äitini ikäiseltä. En näe peilissä noin paljon juonteita ja ryppyjä, koska katse kohdistuu väreihin, tai sitten olen käytännöllisesti oppinut olemaan vaan näkemättä. Ja näyttääkö tämä nyt siltä, että olen istunut puolitoista tuntia työstettävänä?

Tykkäsin kyllä tästä meikistä, vaikka en saanutkaan sitä kuviin sellaisena kuin sen itse näin. Annoin vapaat kädet valita jotakin muuta kuin mitä itse käytän. Iholle tuli pohjustusten päälle Guerlainin Jolie Teint Foundation. Siitä eteenpäin jatkettiinkin Diorilla, mikä sopi minulle hyvin. Käytin ennen paljonkin Dioria, mutta nyt on laatikossa vain jokunen hassu (5) huulipuna ja kaksi luomiväripalettia, joita en käytä. Jotain ihanaa vaaleanpunaista kevyesti hohtavaa puuteria käytettiin muuten kevyesti iholle kauttaaltaan. Kuvasta ei kyllä uskoisi.


Sain silmiin värit ihanan sinisestä Dior-paletista, ja tähän käytettiin kaikkia neljää sinistä väriä plus vähän mustaa. En todellakaan ole käyttänyt sinistä herran vuosiin, enkä varsinkaan viimeiseen neljään vuoteen, kun nenällä on keikkunut violetit tai punaiset rillit. Sinisen käyttö silmissä tuntuisi minusta liian räikeältä. Mutta nuo värit olivat ihania kirkkaana päivänä ja tietysti kaikkein kauneimmat paletissa ihailtuna. Geelirajaus oli minulle myös uusi juttu, ja tummansinisenä se toi hienosti ryhtiä ja syvyyttä silmiin. Ripsissäkin on pohjustajaa, mikä oli myös minulle ihan uutta. Sitä oli pakko ostaa mukaan. Kuvassa ripset eivät siltikään juuri erotu, hohhoijaa.

Kulmakarvat tehtiin tavallista voimakkaammaksi Guerlainin kulmapaletin avulla. Opin, että alaraja kannattaa tehdä tummemmalla värillä, se tuo kulmiin kolmiulotteisuutta. Olisin itse kyllä veikannut ylärajaa.


Poskilla on Diorin Rosy Glow, ihana puna, jota olen pitkään halunnut, mutta en ole saanut hankittua. Kosmetologi sanoi myös, että ihoni on oliivinvärinen ja siihen sopii puhtaat ja raikkaat värit. Olen huomannut itse saman. Rosy Glow sopii yllättävän hyvin vanhalle ja vih väsyneellekin. Eikä näytä yhtään karkkiväriltä. Nude-varjostusväriä vielä vähän valikoituihin paikkoihin ja senhän hankin tosiaan kesällä Heathrow:n kentältä itsekin.

Huulille kosmetologi halusi valita tumman punaisen, koska kynsillä sattui olemaan sitä väriä. Diorin Mauve Mystère 786 oli rohkea valinta, lähes violetti puna. Tässä kuvassa on kuitenkin tunteja myöhemmin jo oma vanha YSL Rouge Pure Shine 33, joka on melkein samanvärinen. Väri sopi erittäin hyvin violetteihin rilleihini, joita en tässä kuvassa muistanut laittaa edes päähän. Olisi kyllä kannattanut, peittäisivät edes osan silmänalusista. Niilläkin on kaikenmaailman taika-aineet, mutta noihin enää mikään pysty. Ja silti silmäpussit ovat pienemmät kuin ennen sen mesoterapian ansiosta.

Tässäpä sitten olikin kaikki, mitä tänään sain aikaiseksi. Olipahan vähän erilainen päivä lempiharrastukseni parissa.

4 kommenttia:

 1. Ihana meikki! Rosy Glow löytyy itseltäkin, sopii kaikille, kun sulautuu jokaisen käyttäjän omaan ihon sävyyn, vaikka väri onkin napissa hurja. Upea tuo uusi profiilikuva, tykkään siitä ihan hirveästi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo profiilikuva tuli vahingossa ja siis itse yhdellä kädellä;)

   Poista
 2. Raikas meikki! Kulmasi näyttävät niin kauniilta. Herätit kiinnostukseni Guerlain kulmapalettia kohtaan. Lopputulos ei ole ollenkaan liian tumma, vaan juuri sopiva.

  Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulmista tuli entistä tummemmat ja tosiaankin ihan hyvät.

   Huomasin muuten taas, että teen itse enemmän häivytyksiä ja ehkä siistimpää jälkeä. Johtuneeko siitä että omalle naamalle on helpompi tehdä, vaikka nopeastikin, vai siitä että useimmat meikkaajat ovat vielä nuoria. Kun on itse meikannut jostakin neljätoistavuotiaasta asti, niin onhan siitä taitoa ja tietoa kertynyt.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...