lauantai 30. elokuuta 2014

Kätevä työkalupakki ja pari uutta luottotuotetta


Kun käyttää meikkiä joka päivä ja nauttii siitä kovasti, pitää keskeisten työkalujen olla kätevästi saatavilla. Vaihtelevissa oloissa on kiva kuljettaa kamat mukana aina parhaan valon äärelle. Mieluiten parantelen naamaani luonnonvalossa, vaikka heikossakin, eli jonkun ikkunan äärellä istuen. Meillä on ikkunoita kolmeen suuntaan, joten jostakin sitä valoa usein löytyy. Talviaamuina ei kuitenkaan auta kuin tyytyä kylppärinlamppuihin tai keittiöön, jos siellä on kirkasvalolamppu päällä. Kuljetin ennen tavaroitani matalassa korissa, mutta löysin kesällä kivan kahvallisen työkalupakin siveltimille ja kasvomeikeille. Värimeikit ja puuterit pitää vielä valikoida pöytälaatikosta mukaan erikseen, eihän niitä kaikkia voisi mukana kuljettaakaan.

Tämä läpinäkyvä loota on nimeltään Nomess Copenhagen Clear Tool Box. Olin yllättynyt, kun huomasin jälkeenpäin, miten paljon se Norjassa maksoi. En ikinä olisi kotimaassa maksanut neljääkymmentäviittä euroa muovilaatikosta. Norjan kruunun kurssia oli kahden päivän matkalla hankala hahmottaa, ja kosmetiikkahullun ystäväni kanssa meillä oli yhtenä päivänä tasan kaksi tuntia aikaa kierrellä Tromssan pääkadun kauppoja. Varmasti jostakin halpakaupasta täältä löytäisi samantyyppisen halvemmalla, muoviahan se vaan on, mutta eipä ole tullut vastaan.


Käteväksi se on kyllä osoittautunut. Siihen saa pystyyn siveltimet, primerit, parit käytössä olevat meikkivoiteet, peiteaineet, kulma- ja ripsivärit. Takana on vielä Kickin kätevä putsari, jolla puhdistan käyttämäni siveltimet samantien. Vesipesua ne saavatkin sitten odottaa aika kauan.

Vasemmassa nurkassa seisoo tärkeän näköisenä suuri ihastukseni, Real Techniquesin Buffing brush. To buff on suomeksi kiillottaa, mutta kiillotusharja kuulostaa kyllä enemmän suutarin työkalulta. Tällä nyt joka tapauksessa olen alkanut levittää värivoiteen ja tulos on yllättäen paljon parempi kuin sormin levitettynä, myös helpompaa. Jälki on ohutta, väri leviää kauniisti ja sen saa häivytettyä kaulalle hyvin. Aiemmin olen kokeillut litteitä synteettisiä siveltimiä, mutta niillä jäi raitoja.

En ole koskaan tullut toimeen niitten omituisten kolmiomaisten tyynyjen kanssa, jotka imevät kallista värivoidetta kuin sieni. Tämä sivellin ei ime voidetta itseensä, koska se on tiivis ja melko tasainen, mutta ei kuitenkaan yhtä tasainen kuin Kicksin pieni BB-sivellin -joka sekin on hyvä. Synteettinen harjas on todella pehmeää, eli tuo on todella ihana työkalu! Meikkipohjana olen käyttänyt nyt Lumenen seerumimeikkivoidetta, vaikka kuvassa näkyy takana myös YSL:n Touche Eclat. Se on unohtunut siihen, kun kokeilin, vieläkö se on liian vaaleaa kesäiholla.


Yksi näitä monia kesän löytöjä on Laura Mercierin Secret Camouflage. Tämä nauttii jonkinlaista kulttimainetta kestävänä peiteaineena. Olin varsin innostunut nähdessäni ylipäätään amerikkalaisen Laura Mercierin tuotteita tromssalaisessa kauneushoitolassa, koska niitä ei Suomessa ole myynnissä, ja Lontoossa en jaksanut niihin paneutua. Haluan joskus peittää paremmin punottavaa nenää ja leukaa sekä poskipään pigmenttimuutosta, ja tietysti satunnaisia näppyjä, joita onneksi on harvoin. Väri SC 3 on oikea, kakkonen sopisi hyvin vaalealle iholle.

Secret Camouflage on hyvin paksua tököttiä. Sitä on tarkoitus ottaa ensin toisesta napista siveltimen toiselle puolelle ja sitten toisesta toiselle. Kumpikin puoli sivellään sen jälkeen kädelle vuorotellen päällekkäin, jossa vahamainen voide lämpenee ja pehmiää ja samalla sekoittuu sopivanväriseksi. Kädeltä tuotetta sitten otetaan takaisin siveltimelle ja levitetään sinne, missä peittoa tarvitaan. Onnistuu kyllä hyvin ja peittää hyvin. Silmien alle tätä ei suositella, se on siihen liian tuhtia.

Olen painellut Sensain irtopuuteria vielä nenälle tämän päälle, mutta en sittenkään saa voidetta pysymään nenässä. Puolenpäivän jälkeen töissä nenänpieli punottaa taas iloisesti, ihan kuin rouva olisi käynyt hömpsyillä välillä! Vaikka olisi primeri alla ja meikkivoide päällä ja sitten tämä ja puuteri. Vai onko vika liian monessa kerroksessa? Muualla se kyllä peittää ja pitää.

Lysti maksoi Norjassa 42e, Jenkkilässä näyttää olevan 24e ja Englannissa 32e. Eli jos joskus lopultakin pääsen sinne Ameriikkaan asti, niin tiedän, että ainakin kosmetiikkaa sieltä kannattaa katsella (vaikka MOMAan taitaisin mennä ensin).


Bobbi Brownin peitevoide silmien alle on myös menneen kesän hankintoja. Kosteassa ja hikisessä kesäsäässä ei Cliniquen valokynästä ollut mihinkään, se hävisi kostealta iholta jo levitysvaiheessa, joten oli keksittävä muuta. Astelin Bobbi Brownin pisteelle Sefridgesin Naisten paratiisissa ja myyjä valitsi sopivan värin peach 7. Itse olisin pitänyt sitä ilman muuta liian tummana. Hän levitti värin paikalleen leveällä siveltimellä. En olisi uskonut ollenkaan, että siitä tulee niin huomaamaton. Olen opetellut itse tekemään samoin ja huomannut saavani hyvää, yllättävän tasaista jälkeä. Synteettisellä siveltimellä yltää silmänurkkaan paremmin kuin sormella taputtamalla. Tummat silmänaluset peittyvät, silmäpussit häivyttyvät vähän ja väri myös asettuu pysyväksi siellä, mihin se sivellään, ja se on minulle uutta! 

Noita siveltimiä olen muuten tilannut täältä. Täältä ne saa nyt tosin halvemmalla.
4 kommenttia:

 1. Näppärän näköinen boxi!

  VastaaPoista
 2. Tuota Kicksin sivellinputsaria pitäisi hankkia, likaisilla siveltimillä on tylsä meikata. Joten kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suihkaus putsaria taiteltuun kasvopaperiin ja pari siveltimenpyöräytysta, siinä se on!

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...