sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Jyväsjärvellä ja Päijänteellä


Pikkusisko pölähti Oulusta viikonlopuksi tänne, koska halusi siskojensa mukaan asuntomessuille. Siitä tulikin meille ihana kaksipäiväinen yhdessä: kiertelimme perjantaina kuusi tuntia taloja ihailemassa ja ihmettelemässä ihan kiitettävässä auringonpaisteessa. Itse olin käynyt jo kerran aikaisemmin siellä neljä tuntia: jouduin lähtemään pois kesken kaiken, kun kamerasta loppui akku. Kymmenen tunnin saldoksi jäi 916 kuvaa kortilla, missä ei ole mitään järkeä. Siksi en ole jaksanut ja käydä kuvien kimppuun ollenkaan, odottelen huonompia ilmoja. Ja niitähän on luvassa: joku sanoi että helteet vasta alkavat. Se tarkoittaa sitä, etten pistä nokkaani ulos senkään vertaa kuin nyt. Yli 25 on minulle liikaa, enhän voi saunoakaan kuin viisi minuuttia.


Sisko tahtoi vesille ja vesille mentiin. Ei noilla ihmekengillä kuitenkaan, joilla voi pomppia huvittavasti vedessä, jos osaa. Me lähdimme Suomen Suvi -paatilla puolentoista tunnin lounasristeilylle Päijänteelle. Tosin jätimme sen ruokapuolen pois, että saatiin istua kannella auringossa koko matka. Kevyet salaatit oli käyty syömässä jo aiemmin. Suomi-laivalla ja Rhealla risteilyt kestävät kolme tuntia, mutta halusimme lyhyemmän.

 
Savutuvan apaja on suorittu perinnepaikka, jossa järjestetään paljon juhlia. 

 Aurinkoisena lauantaipäivänä vesillä on paljon liikennettä. Paluumatkalla vastaan tulee mm. Rhea ja Hilja. 


Hilja-Line on mahdottoman sympaattinen paatti.

Poikani oli pari päivää sitten Rhealla ja kehui sen ruokaa. Laivalla on saksalainen keittiömestari.


Molempiin suuntiin Suomen Suvi otti ja jätti messuvieraita.Järveltä päin katsottuna asuntomessualue ei näytä kovin kaksiselta, koska rantasiluetti ei ole vielä valmis. Noita kaksitoistakerroksisia taloja tulee olemaan kolme rinnakkain.
 

Muuttaisin sinne ihan kiljuen, jos kohtuullisen kokoinen kolmio ei maksaisi saman verran kuin messujen pienemmät omakotitalot. Olisi vanhemman pariskunnan unelma asua hoitovapaassa talossa upealla järvinäköalalla. Ja yksi samanikäinen työkaverini muuttaa sinne elokuussa, samoin kuin toinen, nuorempi työkaverini pääsee muuttamaan uuteen omakotitaloonsa messujen jälkeen!


Puolitoista tuntia oli juuri sopiva aika. Nyt uimaan Viitaniemen rantaan!


8 kommenttia:

 1. Oli raikasta katsella vettä ja kauniita maisemia. Laivat ja veneet ovat hellepäivän matkaajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesillä onneksi tuulee aina jonkin verran:)

   Poista
 2. Hienot kesäiset maisemat! Itse en oikein diggaa rakentamisessa nykyisiä laatikkotaloja ja väriskaalatkin on ei ihan mun....No, enpä ole kyllä mitään rakentamassakaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa on nykyään kummallisia malleja, tummia laatikoita, joista minäkään en pidä. Omaa silmääni miellyttävät eniten valkoiset vinokattoiset talot.

   Poista
 3. Olitpas ehtinyt ottaa paljon kuvia! Maisema vesiltä on erilainen kuin maissa, kannatti käydä. Tuli hinku päästä uudelleenkin. Uitiin niin kauan, että käsissä tuntuu, kun niitä ei käytä mihinkään.

  -eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uiminen oli tosi kivaa ja vesi ihmeen lämmintä. Ja kyllä maisema tosiaan näyttää ihan uudelta vesiltä päin katsottuna. Kannatti lähteä!

   Poista
 4. Ihanan kesäisiä kuvia olet ottanut! Omasta puolesta on pakko sanoa, että alkaa olemaan kelit kohdillaan, vielä, kun yöksi ei ole luvattu hurjia lämpötiloja, on uniongelmaisen unetkin turvattu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla aito kesäihminen:) Mulle olisi parasta olla kaksikymmentä astetta, korkeintaan. Nyt kun pyörii kolmessakymmenessä, viitsin vain lukea.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...