tiistai 24. kesäkuuta 2014

Matissen matkassa


Koska minulla ei ole mitään muuta elämää työviikolla ja juhannuksenkin kuvasato jäi viileän sään vuoksi vähäiseksi, saanen lähettää vielä muutamia kuvia matkalta. Tate Modernissa oli Matissen näyttely. Kuvat olivat juuri niin ihania kuin tiesinkin niiden olevan, mutta pettymyksekseni kamera täytyi pitää laukussa. Minulle itselleni on tärkeää saada fiilistellä kuvien äärellä vielä kotona kaikessa rauhassa, joten olin pettynyt. En koe edes samanlaista tyydytystä, jos ostan kirjan museokaupasta. Huomasin muiden ottavan kuvia puhelimella eikä kukaan puuttunut siihen. Luuri käteen.

Hypätään välillä Notting Hillin idyllisille kaduille.Tate Modernin ravintolassa salaattini näytti pieneltä, mutta se oli tosi maukas.

Tavoilleen uskollisena mieheni tilasi hampurilaisen, erittäin maukas sekin -varsinkin tuo soosi.


12 kommenttia:

 1. Matisselta näytti olevan Tatessa maalauksia, joiden tapaisia en ole ennen nähnyt. Ranskassa on Matisselta sinivoittoisia maalauksia.

  Upea kukkakuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat Matisse oli tehnyt vanhoilla päivillään, kun ei enää pystynyt maalaamaan. Hän alkoi leikata väritetystä paperista mallikuvia maalauksia varten, mutta ilmeisesti totesi noitten leikekuvien olevan parempia ja alkoi sitten tehdä vain niitä. Näyttelyn nimi oli Cut-outs, tarkoittaisikohan Leikkeitä?

   En ollut koskaan ajatellut, miten nuo kuvat on tehty, enkä ehkä ennen ollut nähnytkään niitä. Oikeasti ei voi muistaa, mitä on nähnyt joskus näyttelyissä ja mitä taas niin paljon lehdissä ja kirjoissa;)

   Poista
 2. Mahtavaa päästä nauttimaan "matkasta" ja elämyksistä. Kiitos kuvista!
  Jos maaseutu kiinnostaa, niin J-kylän Harjulla vesitornilla on Maatiaismuorin kuvanäyttely + muutama huovutustyö. Kävin sen katsomassa pari viikkoa sitten.
  Mukavaa kesän jatkoa! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin hyvinkin käydä tuolla Harjun näyttelyssä, minusta on kiva kesälomalla kierrellä eri puolilla kaupunkia ja Harjun torni on aina yksi vakiokohde. Ja se loma alkaa kahden päivän päästä!

   Poista
 3. Eihän se todellakaan ole sama katsella sitä taidekirjaa kotona... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia väristyksiä kuin sain Johannes Vermeerin taulujen äärellä Amsterdamissa, ei voi saada minkään kirjan äärellä. Varsinkin maitoa kannusta kaatava keittiöpiika oli sellainen uskomaton taulu.

   Poista
 4. Johan Lontoon kuvia aina jaksaa katella! Muistelu on iso osa matkaa, kuvat ilona talvellakin, kun muuten on ankiaa.

  Oli kiva, kun olitte täällä! Me käytiin katsomassa huonekaluja eilinen päivä ja laittamassa tauluja seinille T-V:lla. Jospa tänään katsoisi kesäloman pakollisen yhden kotimaisen elokuvan, Koskenkylän laulu tmv. :) Hyviä kesäpäiviä sinne!

  -eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telkkarista näkyy tulevan joka päivä joku kotimainen elokuva, Senni ja Savon Sulttaani tms. Toivottavasti loma jatkuu letkeissä merkeissä ja oikea sohva löytyy. Loppuviikoksi kuulemma vähän lämpeneekin.

   Oli ihana tavata sua ja olla teillä:)

   Poista
 5. Monissa museoissa kuvaaminen näyttää olevan kiellettyä salamavalojen takia.

  Notting Hillissä on viihtyisää, pidin kovasti alueesta. Viime Lontoon reissusta onkin vuosia. Milloinkohan sinnekin taas pääsisi? Seuraava matka on jo varattu, mutta ihan toiseen suuntaan eli Lontoo siirtyy taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salamat ymmärränkin, joissakin ei anneta kuvata ilman salamaakaan, ja joissakin taas mikään ei ole kiellettyä. Onneksi on puhelin, jolla saa otettua edes itselleen muistiin kuvia. Ja onneksi puhelinkuvat ovat jo kohtuu laadukkaita:)

   Poista
 6. Ihanainen kuva-matkakertomus! Kiitokset tästä ja hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...