lauantai 14. kesäkuuta 2014

British Museum I: hieroglyfejä, sotia ja käsilaukkusetiäEnsimmäisen Lontoo-päivän itsestäänselvä käyntikohde oli British Museum. Sitä ei ahmaista kerralla, niin valtavat sen kokoelmat ovat, mutta edelliseltä matkalta se jäi kaikkein vaikuttavimpana mieleen. Ja Egypti oli nytkin  tämän museon kiinnostavin osasto.  
Ken osaisi lukea, saisi tästä paljon irti. 
On muuten hauskaa huomata, miltä tuntuu, kun EI osaa lukea.
Nämä seinäpaneelit ovat Ninivestä ajalta 600 v e.K. Assyrialaiset siinä käyvät sotaa Irakissa ja kuljettavat vankeja. Urotöitä näihin on siis hakattu. Mielenkiintoista katsella tällaisia kuvakertomuksia lähes kolmen tuhannen vuoden takaa!
 Jonkun kaupungin tai palatsin portit. Mahtavat vahdit ainakin on.
Mikä maa, mikä aika? Tässä meni mamma sekaisin eikä viitsinyt pitää kirjaa, kunhan ihmetteli.
 Jokainen yksityiskohta on taottu.


Nubialaisia, assyrialaisia tai joitain muita, mutta hauskoja setiä ainakin. Lihaksikkaita uroita, joilla on linnun pää, koruja ja käsilaukku. Siivet selässä vielä. Siskoni mielestä ne ovat enkeleitä.


Mitä ihmettä tuossa laukusta on?!


8 kommenttia:

 1. Tällaisia katsellessa tulee mieleen, että yrittävätkö nykyihmiset päästä liian helpolla? Kaikki se käsityö, mikä näihin on käytetty, on upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkeen on nähty niin paljon vaivaa! Tosin se on ollut harvoille mahdollista, meidän nähtäväksemme on jäänyt luultavasti vain rikkaan kuninkaan teettämät jutut. Kuka nykyisin tekisi jotakin vastaavaa? Julkkikset, elokuvatähdet ja rikastuneet urheilijat? Hirmuhallitsijat?

   Poista
 2. Egypti! <3 Vieläkin harmittaa, että aikoina siellä käydessä ei riittänyt lomakohteesta sen verran urheiluhenkeä, että olisi jaksanut lähteä istumaan tunneiksi bussiin, että olisi nähnyt pyramidit. Ehkä seuraavalla kerralla... Muistan, kun joskus ala-asteella ollessa Tre oli Egypti-näyttely ja oltiin koulusta katsomassa, mut lumosi se täysin ja siitä lähtien olen keräillyt myös faarao-aiheista kirjallisuutta. Mun ruumiinpelko ei muuten koske muumioita, jostain syystä ne ei aiheuta itsessäni mitään. o_O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumiot on jotenkin niin erilaisia, ei yhtään pelottavia, paitsi ehkä lasten mielestä. Näin museossa aika pieniä koululaisia muumion ympärillä vilkkaasti keskustelemassa näkemästään. Egypti ja sen historia on valtavan mielenkiintoinen, harmi kun siellä on niin levotonta, ettei tee mieli matkustaa. Lisää Egyptiä ja muumioita on muuten tulossa, jos eivät kaikki ehdi kyllästyä näihin museopostauksiin:)

   Poista
 3. Tuossa museossa muistan tulleeni lähes ähkyyn. Muinaiset taidonnäytteet ovat kuitenkin aina hätkähdyttäviä tässä kertakäyttöisessä nykymenossa eläneelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se valtava! Siksi tykkään ottaa kuvia, että pääsee jälkeenpäin katselemaan yksityiskohtia vielä tarkemmin. Yhden päivän aikana ei jaksa sulattaa kovin paljon, mielenkiinto herpaantuu. Toisaalta ulkomailla minä jaksan melkein mitä vaan!

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...