torstai 1. toukokuuta 2014

Kevääntulon juhla (paitsi kuvissa)


Meillä on vietetty vappua tavalliseen tapaamme eli kahden mäyräkoiran kanssa ja ilman ylimääräistä glooriaa. Pääsimme miehen kanssa molemmat aattona kyllä jo iltapäivällä töistä, mutta nautittiin silti illalla proosallisesti kaupasta ostettua perunasalaattia pakastevihannesten päällä höyrytettyjen kevytnakkien kanssa. Munkit olivat myös kotoisin paikallisesta S-marketista. Sanoisin että siitä oli juhlatunnelma kaukana. Illalla löysin jääkaapista pullon kuivaa chardonnayta ja tarjosin itselleni siitä lasillisen tv:n äärellä. Ihmettelin samalla tallennuksesta ohjelmaa Manhattanin äitiyskonsulttista ja Manhattanin koirista. Toimi toisaalta hyvänä pääntyhjennyksenä työasioista. 


Vappu ja uusivuosi eivät koskaan ole olleet lempijuhliani. Panostan jouluun ja pääsiäiseen ja nämä ovat liian pian niitten jälkeen. Toisaalta vappu on toukokuun alkamisen ja kesäntulon juhlaa ja siinä mielessä se ansaitsisi oikeaa juhlimista meilläkin! Jo pelkkä ajatus lehtien puhkeamisesta ja kaiken vihreyden paluusta saa suun messingille. Luvatut sateet tulevat niin tarpeeseen, että niitä ei voi edes harmitella. 

Iloitaan keväästä! 


Kuvat ovat tulppaanikaudelta ja jääneet silloin julkaisematta. 

10 kommenttia:

 1. Meillä panostetaan vain jouluun. Muut pyhät menee miten menee, osaksi tietenkin vaikuttaa miehen työ joka ei pyhiä tunne, samanlaisessa työssä olin itsekin ennen, joten vuosien aikana pyhät vaan alkoi menettää merkityksensä. Joulusta olen pitänyt kiinni ja siitä en luovuta! Meillä syötiin kaupan munkkeja myös. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vappu ja uusivuosi perustuvat lähinnä hauskanpitoon, ja on tunnustettava, ettei se ole koskaan ollut vahvimpia puoliani. Voi että olen usein toivonut, että olisi!

   Poista
 2. Eipä ole vappu minunkaan erityisjuhla - joskus nuorena taisi olla enempi juhlimismieltä kuin nykyään. Eilen kävimme torilla ja hallissa ostamassa simat ja munkit, kun ei oikein kahdelle ihmiselle viitsi alkaa näitä värkkäämään (ehkä mummona on sitten toisin). Illalla syötiin voileipäkakkua, sen tein itse. Otin saunaoluen ja vähän valkoviiniä ja yhdeltätoista kaaduin sänkyyn. Aamulla heräsin ennen kahdeksaa, kun mies hioi seiniä. Työväen juhlahan tämä vappu on!

  Koleasta vappusäästä voitaisiin siirtyä vähitellen lämpimään toukokuuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä heräsin seitsemältä siihen, kun Vilma alkoi oksentaa jalkopäässä. Se puklasi eilen syömänsä kävyn ja vähän muuta kolmeen kohtaan lakanalla. Onneksi koiran oksennus ei haise miltään ja sen saa hyvin pyyhittyä. Käpyjen syönti saa silti loppua.

   Sitten isoäitinä voi tosiaan taas aloittaa simanteon ja munkinpaiston, mummolassa pitää olla oikeita:D

   Poista
 3. Meille tarjottiin töissä aattona työpaikkaravintolan valmistamaa perinteistä simaa ja rahkamunkkeja. Nämä ovat vappuisimmat ruuat tänä vuonna. Viileä sima maistui älyttömän hyvältä ja raikkaalta. Join sitä kokonaista kolme lasia ja taisi kihahtaa päänuppiin sokeri tai prosentit. Koska en käytä alkoholia, huomaan oikeesti simankin prosentit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös simaan tule aina vähän prosentteja, kun kerran hiivaa ja sokeria siinä käytetään. Tunnelma oli sitten vauhdikas lopun päivää. Sima on minusta ihanaa, mutta ei tulisi mieleenkään enää tehdä sitä itselle.

   Poista
 4. Emme juhli mekään erikoisemmin vappuna. Lienee perua lapsuuden kodistani, vappuna tehtiin työtä tavalliseen tapaan. Ainoa keväänmerkki olivat vappuhuiskut, ne olivat meille lapsille mieluisat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vappuhuiskat meillekin ostettiin, ja itse puhallettiin ilmapalloja. Olisin aina halunnut sellaisen heliumpallon, mutta aika harvoin sain. Ennen oli tapana lähteä keskustaan vappukävylle kauniina päivänä. Siellä oli paljon väkeä ja sekös oli lapsen mielestä ihanaa!

   Poista
 5. Vappu on aina ollut lempijuhliani, mutta enää ei jaksa lähteä kaupungin hulinoihin. Aatto meni töitä tehdessä ja vappupäivän iltana nuoriso tuli -töistä- grillaamaan kotiin. Kylmässä viimassa syötiin ulkona ja siirryttiin sisälle katsomaan teeveetä. Kivaa oli :)

  -eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorten kanssa juhla kuin juhla kuluukin rattoisasti! Kaksistaan me ei osata H:n kanssa oikein pitää hauskaa, mutta heti kun on muitakin, tunnelma nousee;)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...