lauantai 22. maaliskuuta 2014

Täällä ollaan!


Sorry ystävät,  että täältä ei irtoa päivityksiä! Tulin vasta loppuviikosta Oulusta muuttohommista ja perjantaina olikin jo työpäivä. Muutto sujui muuten oikein hyvin. Vanhemmat lähetettiin kyläilemään kahdeksi kiireisimmäksi päiväksi ja meitä oli neljä nuorempaa hoitamassa hommia. Plus tietenkin muuttofirman miehet. Isäni oli tehtyt pohjapiirrokseen valmiit suunnitelmat huonekalujen sijoituksesta, joten huonekalut saatiin suoraan paikoilleen ja iso osa laatikoista parvekkeelle. Kaksi päivää uurastettiin porukalla paikkoja kuntoon uudessa huushollissa, ainakin alustavasti. Kaksi sukulaisnaista kävi siivoamassa vanhan asunnon perusteellisesti, mikä oli valtava helpotus. Emme olisi ikinä selvinneet siitä siskojen kanssa. Itse uusi asunto on minusta kiva, talo melko uusi ja moderni. Näin sain minäkin asua kolme päivää jo senioritalossa!

On siis nyt mennyt vapaa-aika kotona ihan vaan palautuessa: sielu tuli taas perässä hitaasti, vaikka ei bussikyytikään sentään niitä nopeimpia ole. Nyt alan jo asettua takaisin omaan kotiini ja omaan elämääni. Olen jopa käynyt sauvakävelyllä auringossa.

Syytä onkin, sillä meillä alkaa putkiremontti maanantaina. Tästä tulee sellainen parin viikon kevytversio, jossa vesiputket vedetään pintavetona, joten voidaan onneksi asua kotona. Joudumme kuitenkin tyhjentämään keittiön avohyllyt ja muut irtotavarat, kodinhoitohuoneen, yhden vaatehuoneen ja molemmat kylpyhuoneet irtotavaroista. Se on tiennyt tänään jo ensimmäistä keikkaa kirpputoreille. Meiltä lähti mm. kymmenisen takkkia, vaikka pari vuotta sitten viimeksi muka kävin ne läpi. 

Vaatehuoneen ylähyllyltä kaivoin esille pahvilaatikon, johon olen säilönyt vanhoja kirjeitä seitsemänkymmentäluvulta, siis hurjasta nuoruudesta. Kimmokkeen siihen antoi sisko, joka toi minulle takaisin koulun jälkeen Sveitsissä asuessa kirjoittamani kirjeet. Lupasin tietysti antaa takaisin hänen kirjeensä, ja niitä setviessä on kulunut tunti jos toinenkin. Haluan tietenkin lukea ne ensin kaikki, ennen kuin annan pois. Ensi viikolla siihen on aikaa, se on taas vapaaviikko.

8 kommenttia:

 1. On hyvä että voitte asua putkiremontin ajan kotona. Usein ne ovat niin massiivisia, että asuminen on todella hankalaa, varsinkin kun vedet on katkaistu.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei uusita viemäreitä vielä, se helpottaa, vaihdetaan vaan kalusteet. Onhan tuossa poraamista ja ramppaamista silti, että täytyy koiraa vahtia ja viedä pois välillä.

   Poista
 2. Riitu ja se palvelusväki23.3.2014 7.38

  HIIIIRRRRMMMUUUIIISET ONNITTELUT WILMALLE!!! Kuvitteles ollaan jo 5-vuotiaita, mutta kohdellaan kuin vauvaa, epistä. (mutta täytyy nauttia kun saa melkein kaiken periksi, kjäh kjäh ;DDD, ei kerrota äipälle tai palvelu loppuu muuten) Mites meinasit juhlia, kuulin että miulle on maksalaatikko kakku, olen kuin en olisi kuullutkaan asiasta. Lipasut sinne ja terveiset palvelusväelle Mikkelistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Ja takaisin samanlaiset:) Meinattiin unohtaa koko synttärit kaiken muun hässäkän keskellä. Teillä on sentään kunnon kakku!

   Poista
 3. Olen seurannut noita vanhempiesi muuttopuuhia mielissäni. Kyllä varmaan nauttivat itsekin uudesta modernimmasta asunnosta! Haaveilin aikoinani omille vanhemmilleni samaa ja yritimmekin markkinoida heille muuttoa vanhasta isosta omakotitalostaan helpompiin asunto-oloihin, mutta isäni ei millään suostunut. Niin oli äidinkin sitten tyydyttävä tuumiin.
  On se mahtavaa tuollainen siskoenergia ja suvun naisten apu, tiedän!


  Ja putkiremontin myötä tulee tehtyä sopivasti kevätsiivousta moneksi vuodeksi eteen päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta vuotta on tästä vääntöä käyty ja hyvin hitaasti on asia edennyt. Alkoi olla äidille viimeinen hetki muuttaa hissilliseen taloon, rollaattorin ja kahden kepin kanssa kun kulkee eikä tahdo millään jaksaa enää sydämen vajaatoimintansa kanssa. Nyt on tarvittaessa apua saatavilla, siis ostettavissa nykytapaan. Siivouksen saa ostaa, alakerran ravintolassa käydä syömässä ja kaikenlaista muutakin on tarjolla.

   Olet ihan oikeassa, että kevätsiivousta tulee tehtyä tässä samalla, kun huoneita tyhjentelee remonttia varten. Samalla saa vähän vähennettyä taas tavaraa, jos vaikka joskus muuttaisi vähän pienempään asuntoon:)

   Poista
 4. Mahtavaa, että muutto sujui hyvin! Omiin rutiineihin paluu tuntuu varmasti helpottavalta. Muutot ovat tosi tressaavia tilanteita, tuskin kukaan kamalasti niistä nauttii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en tiedä muutoista mitään! Olemme asuneet 23-vuotiaasta asti samassa asunnossa. Se sattui olemaan iso jo valmiiksi. Siskon muutoissa olen kyllä ollut apuna. Näitä remontteja varten on kyllä joutunut järjestelemään kaikenlaista ja aika paljon tässä nytkin on tekemistä. Onneksi mieheni on puuhakas!

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...