torstai 13. maaliskuuta 2014

Irtiotto omasta arjesta


Voi sitä lomaa näinkin viettää, siis toimimalla itsenimitettynä työnjohtajana muutossa. Vanhemmat ovat hommanneet uuden asuinpaikkansa itse, kolmion uudehkossa ja kauniissa senioritalossa, mutta tämän vanhan kodin purkaminen ja pakkaaminen on homma, josta he eivät enää ikänsä ja kuntonsa takia yksin selviä. Olemme siskojen kanssa käyneet jo auttelemassa töitten salliessa, mutta minulla on sattuneesta syystä eniten vapaa-aikaa. Otin vielä loput lomapäiväni samaan syssyyn ja tulin mielelläni Ouluun. Kyllä tämä lomasta käy, olisinkin varmaan pitkästynyt yksin kotona.


Päätin ottaa koko homman kuntoilun kannalta ja se näyttää toimivan. Minä joka en kotona koskaan kanna kauppakasseja tai tee mitään raskasta temppuilevan verenpaineen ja kipeytyvien nivelten takia,  kannan täällä sujuvasti niin kassit kuin pakkauslaatikotkin. Ensin vaan keskivartalon syvät lihakset tiukaksi, joustoa polviin ja nosto. Hengitystä, hikoilua ja yritystä ryhdin hallintaan. Kun raahasin varmaankin viisikymmentä kiloa painavan matkalaukkuni maanantaina portaita ylös, luulin vähintäänkin nivustyrän puhkeavan! Siitä se tsemppaaminen lähti.Olin jo etukäteen arvellut tarvitsevani rentoutusta jossakin välissä ja varannut torinrannassa olevasta kauneushoitolasta ajan kasvohoitoon. Kävelin tänään tyhjän torin poikki ja kaivoin kameran laukusta. Vanha ja vilkas kauppapaikka on lempipaikkani kesällä, mutta kyllä näitä rakkaudella katselee talviskaikaankin. En tiedä mitä tuolla ylimpien kuvien suoja-aidan takana rakennetaan, mutta sieltä takaa pilkottaa betoninen teatteri, jossa esitetään parhaillaan Hannu Väisäsen Toiset kengät -näytelmää. On turha toivo edes yrittää saada sinne lippuja ja toisaalta ei taida olla siihen nyt aikaakaan. Olen varma muuten, että näin itse taitelijan tänään, kun istuimme siskon kanssa kaupungilla kahvilla.


Jossakin on vielä lunta; liekö ollut lumiveistoskilpailua varten. Muutenhan sitä ei ole enää juuri missään.Tänään on siis ollut työnjohtajalla luppopäivä, mutta olen kyllä muka jaellut tehtäviä ja hoputtanut äitiä pakkaamaan aarteitaan työhuoneesta laatikoihin. Olisi mukava olla tehokas entinen itseni vähän aikaa ja hoitaa homma riuskalla otteella kasaan. Nykyinen minä makasi mieluummin hierottavana ja ihanien tuoksujen keskellä rentoutumassa kosteuttavassa Académie-hoidossa. Ostin vielä lähtiäisiksi Ella Bachén tomaattivoiteen, josta olen kuullut paljon kehuja. Kosmetologi suositteli sitä myös lämpimästi, joten odotukset ovat korkealla. Sama voide käy vielä päivällä ja yöllä, mikä on aina plussaa.Näin rannassa suloisen pienen liikkeen vanhassa makasiinissa ja piipahdin sisälle. Kauppa oli täynnä tanskalaista sisustustavaraa, joka on tullut kovin tutuksi rouva Jonesin sivuilta. Luultavasti tykkäisin niistä muuten enemmän, jos en olisi törmännyt niihin siellä niin usein...Vanha kolmikerroksinen hirsimakasiini näytti todella kauniilta valkoiseksi maalattuna. Valkoisuus avarsi pikkuruista tilaa kauniisti ja antoi tilaa muille niukoille väreille. Ei voi mitään, kyllä tuollaisessa tilassa on hyvä olla.

Tapani mukaan luuhasin kaupungilla koko loppuiltapäivän ja nautin olostani. Kyllä nyt taas jaksaa pakata. Sitä paitsi siskot tulevat viikonloppuna messiin.


10 kommenttia:

 1. Ai kun kiva, että olet pyörinyt täällä tutuissa maisemissa. En ole itse käynyt kaupungilla, mutta kyllä olisin tullut tarttumaan hihasta kiinni, jos olisit tullut vastaan!

  Kävit varmaan samassa kauneushoitolassa, jossa käyn laitattamassa kulmat (apua, olisikin taas tarvetta). Ja tuossa rannan sisustusliikkeessäkin aina välillä tulee pistäydyttyä. Liikkeellä on oma blogisivu, löytyy mun sivupalkista. On kiva katsoa, mitä uutta on tullut, vaikka en ostakaan nykyään juuri mitään.

  Torinrantaan tulee kallioparkin sisäänkäynti. Kallis investointi ja saapa nähdä, kuinka ihmiset alkavat parkkiluolaa käyttää. Oululaiset eivät oikein halua parkkeeramisesta maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi Aikku kiva joskus oikeasti tavata! Luen aina Ollin kuulumiset miehellekin, Olli on meille läheinen tuttu :) Käyn täällä kuitenkin aika usein, varsinkin nyt kun huomasin Matkahuollon halvat tarjoukset. Sooloilija-Garbon Päivin kanssa käytiin kahvillla jo kolmatta kertaa viime reissulla.

   Minusta on ihana kuljeksia täällä Oulussa, kun täällä on paljon vanhaa ja kaunista. Pidän kyllä noista torinrannan uusistakin kortteleista ja monista muista uudisrakennuksista. Vanha on silti sitä, mikä joka paikassa vetää puoleensa, ja Jkl:ssä sitä on hyvin vähän jäljellä, kun historiakin on lyhyt, toisin kuin Oulussa. Ilmaiset parkit ovat minusta tärkeitä keskustan vetovoiman takia! Moni voi jättää kokonaan menemättä keskustaan, kun aina pitää mennä parkkitaloon. Ite en ole kertaakaan ajanut itse kaupunkiin sen jälkeen, kun vakioparkkini poistuivat käytöstä.

   Poista
 2. Ihania kuvia, jään jännityksellä odottamaan kommenttejasi tomaattivoiteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin ensimmäinen kerta oli hyvä kokemus: voide tuoksui hitusen vanhanaikaiselta leidiltä ja imeytyi hetkessä ihoon;)

   Poista
 3. Hyödyllistä tuo, mitä voit tarjota vanhemmillesi. Olet onnellinen, kun sinulla vielä on iäkkäät vanhemmat.
  Hieno työmaa-aitaus teatterityömalla. Onpa pitkä aika Oulun reissusta, olisiko jopa 15 v? Varmaan kaupunki on muuttunut tässä ajassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isä on 84 ja äiti 82 tänä vuonna, joten muistan kyllä olla kiitollinen jokaisesta vuodesta. Oikeastaan on ihme, että heidän sisaruksensa ja ystävänsäkin ovat vielä hengissä, vasta muutama mies on kuollut. Ovat kuitenkin eläneet puutteellisen terveydenhuollon ja nykymitassa vääränlaisen ruoankin varassa:) Jääkaapissa ei ole porkkanaa kummempaa vihannesta koskaan, mutta kumpikin väittää kirkkain silmin syövänsä vihanneksia päivittäin.

   Poista
 4. Kylläpä oli ihana postaus, kiitos!
  Välillä tuntuu, kun töissä puurtaa ja puurtaa, että kyllä elämässä pitäisi olla paljon enempi just tämänlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman ajan ottamisessa ja hoidon tarjoamisessa itselleen onkin vaikeinta edes muistaa koko asiaa. On niin paljon muuta ja tärkeämpää. Varsinkin kun on kokopäivätyöhön ja suruun uponneena kuten sinä nyt.
   Tilaapa itsellesi vaikka hieronta tai kasvohoito heti maanantaina!

   Poista
 5. Tulipa Ouluun pieni ikävä, niin ihania kuvia olet näpännyt! Pitänee alkaa suunnitella matkaa pohjoiseen, kun perinteinen
  joulureissukin jäi nyt tekemättä. Missä tuo uusi senioritalo muuten sijaitsee?
  -Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsolan kartano on uudehko neljäkerroksisten talojen rykelmä ja se sijaitsee Puolivälinkankaalla vesitornin juurella. Asuimme oppikouluaikani siinä lähistöllä rivitalossa, joten seutu sinänsä on mullekin tuttua.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...