torstai 20. helmikuuta 2014

Valoisampia aamuja


Tänään oli valoisaa, kun menin töihin ja oli valoisaa, kun tulin kotiin. Talven pimeys näytti olevan taas tältä erää ohi. Kaupungilla bussia odotellessa tuli lievästi omituinen olo. Lunta ei näkynyt missään ja vain hiekotushiekka muistutti talvesta. Asteita oli ehkä miinus yksi, tuuli oli leppeää. Äkikseltään olisin veikannut, että on huhtikuun loppupuoli ja lumet ovat juuri sulaneet. Vappu tulossa.


No ei sentään! Aamulla oli kuitenkin reipas pikku pakkanen ja se jatkuu toivottavasti vielä. Hiihtoloma on vasta edessä, vaikka se ei meillä enää hiihtämistä pidäkään sisällään. Tällä kertaa siihen saattaa kuulua vaikka autotallin ja kellarin tyhjennystä vanhempieni luona.8 kommenttia:

 1. Päivän pituus on 9 tuntia, kahdeksesta viiteen eli valoisa päivä on pidempi kuin työpäivä. Mikä ihana asia!
  Toissapäivänä saimme nauttia auringonpaisteesta ja onneksi olin saldovapaalla ja pääsin koiran kanssa nauttimaan auringon säteistä. Aurinkolasitkin piti laittaa päähän. Olen pari päivää toiveikkaana kantanut aurinkolaseja työkassissa mukana, mutta eipä ole tarvetta ollut. Toiveita asian suhteen on erittäin paljon.

  Hiihtämään ei näillä seuduillakaan kunnolla pääse. Latuja on, mutta ei hyviä. Ehkä luistelutyylillä voisi "hiihtää", mutta perinteiseen malliin ei juuri. Lunta on siis nimeksi. Talon katolla on lunta noin 10 senttiä, kun joskus ollaan jo joulukuussa jouduttu pudottelemaan enimpiä alas. Eipä ole näin vähälumista talvea meidän pihassa aikaisemmin nähty. Eräänä talvenakin Olli karkasi pari kertaa lumikinosten kautta aidan yli naapuriin. Nyt ei ole siitä pelkoa.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä helmikuussa olisi jo olla syytä käyttää aurinkolaseja, sitä odotellaan! Se tarkoittaisi tietenkin myös pakkasta, eikä sekään pahitteeksi olisi. Vielä ei ole kokonaan lumetonta talvea nähty eikä toivottavasti tulekaan:)

   Poista
 2. Ihana tulppaanikuvien jatkumo, näistä nauttii!

  Kevättä alkaa aistia, yks ilta kissaa ulos auttaessa tulvi ihanan raikas kevätillan tuoksu, aah.
  Ja muutamana valjenneena aamuna kuului niin riemukasta titityytä, että itsekin innostui talvihorroksestaan heräämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulavan lumen tuoksua, lämmintä tuulta, linnunlaulua ja otsonia...aah!

   Poista
 3. Aukeamaisillaan olevat tulppaanit ovat ihanan puolivallattoman runsaita. Nykyään on surullisen paljon myynnissä tulppaaneita, jotka josta syystä eivät aukea vaan ikäänkuin kuivahtavat pystyyn. Tympeää. Tänään on taas tulppaanienvaihtopäivä.
  Ja kuka nyt enää hiihtäisi kun on HUHTIKUU.
  ps. Muuttotalkoissa suositan hyräiltäväksi/kuunneltavaksi Veikko Lavin Ota löysin rantein….

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ollut ihan kummallisiakin yksilöitä, tai siis kokonaisia kimppuja, jotka kuivuvat nupuille. Jos taas ostaa kovin aukinaisia, alkaa epäilyttää kesto. Vaikka hyviä tulppaaneja mulle on nyt osunut:)

   Poista
 4. Äkkiä ovat päivät pidentyneet!

  Kaunis sävy tulppaaneissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta on se, kun aamulla on seitsemältä jo vaalenemassa. Kevättalvi alkaa!

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...