lauantai 22. helmikuuta 2014

Tummaa keltaista ja pähkäilyä


Täyteläisenkeltainen kukka voi olla paikallaan tähän nollakeliin. Ajatuksissani olen elänyt jo kesässä. Olen viettänyt iltaa paitsi television, myös tabletin ja tietokoneen ruudun äärellä ja katsellut matkakohteita alkukesälle. Koska työpaikan lomasuunnitelmat ovat vielä ihan levällään, voin lähteä vain vapaaviikolla. Haluaisin hirveästi matkustaa Pariisiin, Toscanaan ja Firenzeen, Roomaan,  kaikkialle Englantiin, ja sinne New Yorkiin. Ja autolla Norjaan. 

Pähkäilyn tuloksena olemme miehen kanssa päätyneet Lontooseen. Sieltä voisi tehdä sitten päivämatkan Oxfordiin. Edellinen ikimuistoinen matka Englantiin tehtiin vuonna -96 lasten ja vanhempieni kanssa. Siitähän alkaa olla jo kaksikymmentä vuotta! Ei uskoisi, aika tosiaan menee nopeasti... 


Sitten aloitan tavanomaisen pähkäilyni. Olin ennen hyvä tekemään päätöksiä ja osasin hoitaa asiota nopeasti. Nyt olen huono molemmissa. Jahkailen ja pohdin asiaa joka kantilta ja siirrän lopullista päätöksentekoa eteenpäin. Kun valitsen lentoja ja hotellia, miehelle käy kaikki.  Oikeastaan kaikki matkakohteetkin käyvät. Katselin lentovaihtoehtoja alustavasti eilen ja valitsin hotelleja, ja tänä iltana pääsin jo varausvaiheeseen, kun epäilys iski. Mitä jos emme sittenkään halua juuri sinne, jos odottaisin taas vielä huomiseen. 

Ja suljin sivun juuri kun olisi pitänyt luottokorttia vilauttaa. Ehkä huomenna.
16 kommenttia:

 1. Toisaalta ihanaa, kun voi vapaasti valita, mutta lause, jota lasten suusta eniten inhoan "ihan sama" : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama tarkoittaa melkein evvk, sitä ei halua kuulla. Minusta olisi kiva, jos miehellä olisi enemmän mielipiteitä matkasuunnitelmista, se auttaisi minua päättämään asioista.

   Poista
  2. Kuullostaa niiin tutulta tämä asetelma. Olette kuitenkin jo pitkällä verrattuna meihin.
   (Mies pääsi matkalle Taysiin ja minä sain "vapaata", mutta turhan ankealla tavalla.
   Varaa nyt vaan matka niin pääsette suunnittelemaan ja lähtemään ja minä olen vähän kade.
   Hyvä siitä tulee, luotan sinuun.)

   Poista
  3. No on vähän ankea loma sinulla, toivottavasti tilanne kohenee hoidolla. Lomalla on kuitenkin tärkeintä, että ei tarvitse olla työssä joka päivä. Meillä on kummankin koti kaukana, joten olemme lähteneet mummolaan aina, kun koulujen loma on alkanut. Perinne jatkuu vieläkin, vaikka lapset eivät kulje mukana. Samalla saan nöhdä siskon perhettä.

   Poista
 2. Kyllä se oikea hotellikin sitten löytyy, piankin ja se on just oikea sitten. :)
  Onhan se helpompaa, että kumppanuksista toisella ei ole niin vahvaa pähkäilyongelmaa. :)
  Lontoo on huippuvalinta, ja etenkin Oxford. Haluaisin molempiin. Ja joku päivä menenkin. Kunhan nyt ensin käyn hakemassa kasvoille vähän etelän aurinkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina kiitollinen, jos pääsen reissuun niin, että joku muu hoitaa järjestelyt. Sinä taidat viihtyä lämmössä;)

   Poista
 3. Me ollaan taas miehen kanssa tosi ex-tempore, kun on rahaa toteuttaa niin matka päätöksessä & varauksessa ei kauan nokka tuhise. Molemmat tietää, mitä haluaa ja onneksi makumme kohtaa. :D

  Viimeksi kukka ostoksilla sorruin taas liljoihin, vaikka olin jo tulppaanikaapin kohdalla... Ehkä ensi kerralla tarttuu tulppaanikimppukin mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtoisin niin olla nopea päätöksissäni! Olisi myös ihana tehdä joskus äkkilähtöjä, mutta miehen koululomat eivät jousta. Tiedä sitten, joustaisinko minäkään;)

   Poista
 4. Toisaalta on ihanaa suunnitella matkaa juuri noin. Rauhallisesti,selaten lukuisia vaihtoehtoja, tutkia eri mahdollisuuksia. Melkein kun jo olisi matkalla. Minullakin menee paljon aikaa tuohon vaiheeseen. Toki joskus on kiva hypätä matkaan spontaanistikin. Viimeksi lähdimme tosi nopeasti Ulkomaanystävän luokse pääsiäislomalla muutama vuosi sitten. Täällä oli sellainen huhtikuun hirvitysilma ja ystävä lähetteli kuvia magnoliapiden kukinnoista. En voinut vastustaa kutsua ja niinpä huristelimme miehen ja bonustyttären kanssa Tampereelle, jätimme auton veljeni talon pihalle ja hyppäsimme Ryanairin lennolle Frankfurtiin. Sain lennotkin edullisesti. Toisaalta oli helppo lähteä spontaanisti kun tiesin minne olin menossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen kevätpyrähdys on mainio juttu! Magnoliapuut ovat upea näky, ihmettelin niitä nuorena Sveitsissä ja kerran olen saanut nähdä ne täydessä kukassa Italiassa. Muutenkin lähtisin itse mieluiten matkaan keväällä ja syksyllä, kesällä viihdyn kotimaassa.

   Poista
 5. Ihanat kuvat, kuin samettia silmille!
  Lontoo on mun lempikaupunkini, olen ollut siellä kokonaista kolme kertaa. Kerran kävin myös Oxfordissa. Hienoa sielläkin. Mää haluaisn vaan olla kotona vaika yhden viikon, se olisi parasta lomaa mulle juuri nyt.
  Tytär käy aina välillä NY:ssa tutkimustöissä ja suunnittelen joku kerta meneväni hänen kanssaan sinne. Pitääpä kysyä, onko hänellä tutkimusapurahoista tietoa vaikka tänä keväänä?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, kuinka loman tarpeessa olisit jo. Pitkää päivää ei jaksa loputtomiin ja siinä alkaa koti jäädä vähälle huomiolle, itsestä puhumattakaan. Sellaisessa tilanteessa alkaa flunsa tuntua tervetulleelta tauolta, vaikka sitä en tässä toivotakaan;)

   Poista
 6. Tuo matkojen suunnittelu ja pähkäily on erityisen ihanaa... Minulla se tavallisesti sitten jääkin sille asteelle.

  Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää jäävän täälläkin suunnittelun asteelle, kun on koko ajan muuta tekemistä;)

   Poista
 7. Ihania tulppaanikuvia!

  Joskus tuollaist päätökset on muka niin vaikeita, aikaa je voimia vieviä, tuttua.
  Joskus ärsyttä ottaa yksin vastuuta ja sitten kuulla niistä epäsuoraa arvostelua.
  Yleensä valinnat ovat onnistuneet, niin uskon sinunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma mieheni vetäytyy mielellään vastuusta tällaisissa asioissa. Toisaalta sitten, kun olen itse valinnut kaiken huolellisesti, ei tarvitse valittaa;)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...