tiistai 11. helmikuuta 2014

Kuvatilasta


Silloin tällöin joku blogisti tuskailee kuvatilan täyttymistä. Se oli aikanaan syy, miksi itsekin siirryin Vuodatuksesta Bloggeriin: kuvatila tuli puolentoista vuoden jälkeen täyteen. Eilisellä blogisurffailulla löytämässäni Autuas olo -blogissa oli juttua tästäkin. Oma ongelmani tämä ei enää ole, olen nimittäin ehtinyt seitsemässä vuodessa täyttää vasta 0,18% omasta 15 GB:n tallennustilasta. Ihmettelin tätä pientä prosenttia kovasti, mutta sille löytyi tuolta selitys.

Se johtuu siitä, että alle 800 pikselin kuvia ei edes lasketa mukaan tuohon ilmaiseen tallennustilaan. Sen kokoisena juuri tuon kuvani blogiin. Onneksi Lepis aikoinaan ystävällisesti kertoi, miten kuvan pikselikoko ja tiedostokoko pienennetään blogikäyttöön, sellaista kun ei aloittelija heti itse huomaakaan. Ihmettelee vaan, kun kuvat sivulla latautuvat hitaasti. Omaan käyttöön kannattaa sitten tehdä vähän isompia kuvia ja tallettaa alkuperäiset täyden resoluution kuvat vielä erikseen myöhempää käyttöä varten.


Tässä on muuten ihka ensimmäinen lataamani blogikuva vuodelta 2007. Jos klikkaa kuvaa, saa sen näkyviin täysikokoisena, siis valtavana. Kuva on vuodelta 2006 ja se on otettu järjestyksessä toisella digipokkarillamme. Olin ihan ölövinä, niinkuin me oululaiset sanotaan, kun uskalsin heittää kuvan nettiin julkisesti katsottavaksi. Siis kaikille niille kahdelle siskolle.
5 kommenttia:

 1. Mä lisäilen aina noihin kuviini PicMonkeyssa puumerkkini niin se pienentää kuvat näppärästi samalla sopivaan kokoon. Oon ollut tyytyväinen. :) Pitäiskin tarkistaa paljonko olen saanut täytettyä tuota kuvatilaa.

  VastaaPoista
 2. No ei taida sullakaan olla sitten ongelmia liian ison kuvakoon kanssa:)

  VastaaPoista
 3. Tuli niin mieleeni ensimmäiset salaiset postaukseni, hih.

  VastaaPoista
 4. Se oli jännittävää:) Minulla oli siihen aikaan jopa mielipiteitä, mutta sain sanottua kaikki kolme jo alkuvaiheessa. Sen jälkeen on pitänyt painostaa enemmän kuvapuoleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -Jostakin syystä en älyä käyttää nyt tätä vastauslaatikkoa!

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...