perjantai 3. tammikuuta 2014

Uusi ihastus


Tervehdys uudelta tietokoneelta! Tutustelemme tässä pikkuhiljaa. Haimme uuden kaunottaren kotiin tänään, kun kummankin vanhat koneet alkoivat hidastella. Minun kannettavani alkoi muutenkin temppuilla vähän pelottavasti, joten tein heti varmuuskopiot uusista kuvista kahdelle ulkoiselle kovalevylle. Kuvista kannan eniten huolta, kun ei tule tehtyä enää paperiversioita mistään, ne loppuivat meillä vuonna 2005.


Olen tähän asti käyttänyt vain mobiilimaceja, mutta nyt saan tutustua siihen myös isommalla ruudulla. Ja se ruutu on iso, siis iMac. Lähdin alunperin katselemaan kannettavia, mutta Applen kaikki  jotenkuten siedettävän hintaiset kannettavat ovat aika pieninäyttöisiä, kolmetoistatuumaisia. Jo viisitoistatuumainen maksaa yli 2000e! Ei siinä ole mitään järkeä. Vanha Asukseni on seitsemäntoistatuumainen ja olen tykännyt siitä. Siinä pohtiessani asiaa mies katseli iMacia ja antoi myyjän kertoa lisää ja hetken kuluttua hän oli ihan myyty. Sanoi hehkuvin kasvoin minulle, että se on tässä, hän maksaa. Se on muuten tosi paljon sanottu meidän H:n suusta. 

Varsinkin kun pari viikkoa sitten ehdotin, että hankkisimme vain yhden uuden koneen yhteiskäyttöön kahden sijaan ja jakaisimme työhuoneen käytön. Ei. Jyrkkä ei. 
Työhuone on ollut miesten valtakuntaa, jossa voi perjantai-iltaisin nauttia olutta ja hevimusiikkia tietokoneen äärellä, kun minä katson televisioita olkkarissa. 


Ja niin meille muutti taas uusi laite, ja niistähän me tykätään. Kumpikin oikein nauttii, kun pääsee opettelemaan uutta. Saatiin siis sen pienen kannettavan hinnalla iso pöytälaite, mutta se on ihan passeli systeemi. Tablettia kuitenkin käytän eniten: selaan blogeja ja naamakirjaa sohvalla, luen lehtiä, pelaan sudokua, katselen joskus jopa televisiota tallennuksesta. Pöytäkoneella teen blogikirjoitukset ja siirrän ja muokkaan valokuvia. Isosta ja tarkasta näytöstä on paljon iloa kuvien kanssa touhutessa. Kun nyt vielä saan siirrettyä ne tänne.

Koko työhuonetta siistittiin hieman. Karsimme vanhimpia kirjoja ja muuta nyt jo tarpeetonta roskiin monta kassillista. Tyhjensimme yhden hyllykön, joka joutaa kierrätykseen. Heitin valkoiset verhot pesukoneeseen. Kunhan saamme vietyä ylimääräiset tavarat pois, huone on pessyt kasvonsa ja minäkin viitsin käyttää sitä. Ja se ei tosiaankaan tarkoita kukkaverhoja ja koriste-esineitä, eli ilme säityy yhtä eleettömänä kuin tähänkin asti.

Ja se sopii hyvin tyylikkääseen koneeseen.

Ja minne se vanha meni? Mies keksi siirtää sen vierashuoneen lipastolle. Sinne upposi mustaan lipastoon yllättävän huomaamattomasti näyttö ja näppis. Itse kone piiloutuu lipaston viereen näkymättömiin ja kaiuttimen mustana sulautuvat samoin huomaamattomasti tummaan huoneeseen. Siellä on nyt uusi piilopirtti, ja jos en pidä varaani, hän muuttaa sinne kokonaan. 
14 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta tietoaparaatista!

  Mun läppäri ei oo ihan parhaimmassa vedossa, mutta toivon sen nyt pelittävän vielä kesään asti. Läppäri on varmasti seuraavakin, mutta tuo mietitytti myös itseäni, että ei oo tarjolla 17 tuuman läppäriä Applelta ja se vaikuttaa olevan niin ylivoimainen kuvankäsittelyvehje, jos on uskominen nettikirjoitteluihin, että se on kai sitten seuraava hankinta. Työkone on 15 tuuman ja mua ärsyttää tihrustaa sitä kahtena päivänä töissä kun muutoin voi katsoa isolta näytöltä. Niin ja tietty vielä se hintakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos katselee välillä käsittelyssä kuvia täysikokoisina, niin aikamoista tihrustelua se välillä pienellä näytöllä on. Koska mun ei tarvitse kuljettaa konetta missään mukana, valitsin sen 17-tuumaisen edelliseen. Samalla uneksin joskus tästä nykyisestä...

   Poista
 2. Varmasti ihana, vähän jännäkin tunne olla uudella koneella. Kaikki on niin uutta. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on paljon opettelemista. En osaa itse edes tuoda tiedostoja ulkoiselta kovalevyltä, mutta eiköhän sekin tässä kohta selviä. Ainakin Applen puhelin on niin älyttömän helppokäyttöinen, joten ei ne tästäkään ole voineet tehdä kovin outoa.

   Poista
 3. Onnea uudesta koneesta! iMac on luultavasti se seuraava laite joka valloittaa kotimme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vähäpätöinen ei ole sekään seikka, että silmä lepää sutjakassa ja eleettömässä muodossa. Hiirikin on uudella tavalla suunniteltu ja toimii kuin unelma. Oli entinenkin langaton, mutta tosi karvalakkimalli tähän verrattuna.

   Poista
 4. Onnea!

  Minullakin aparaatti sanoi irti sopimuksensa ja meni mustaksi. Mutta sitten juuri ennen joulua eräs poppamies herätti sen eloon. Eli katsotaan nyt kuinka kauan vielä vanhalla pelitetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla teki sitä samaa, välillä ei saanut päälle ja välillä ei pois päältä. Selaimen kanssa ihan sama juttu. Katsotaan nyt, mitä tapahtuu, kun tyhjennän kaikki tiedostot sieltä ja puhdistan koko systeemin, ehkä toimii taas sitten vielä jollakin vähän aikaa.

   Poista
 5. Mielenkiintoista! Kiva kuulla käyttäjäkokemuksia ja ihastumisesta. Olen joskus pohtinut, että kun tämä lojahtaa niin se seuraava voisi olla iMac. Olisi tehoa. Ja eikös siinä ole todella hyvä näyttö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttö on minun silmiini ainakin hyvä ja kirkas, led-valaistu. Tallennustilaakin on 1 tera, joka ei heti lopu kesken, vaikka on kahden ihmisen kuvat ja musiikit. Mutta nyt kun uudistuksen tielle lähti, niin miten tuo tulostin näyttää niin kauhian mustalta ja isolta rotjakkeelta...

   Poista
 6. Sievä, siro ulkonäkö ja kauneus on koneissa niitä tärkeimpiä ominaisuuksia,
  sen ohella tietenkin, että kone toimii ilman jumeja. MInä olen ollut erittäin tyytyväinen omaan omenaani.
  Onnea valinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki macin käyttäjät tuntuvat olevan tyytyväisiä, jokainen sanoo myös, ettei siinä ole ollut ongelmia. Nuoremmalla pojalla on ollut tällainen iMac käytössä jo kuusi vuotta ja toimii ihan täysillä. Lisänä sillä on vielä macbook, jota se käyttää dj-touhuissa. Joten hirveä houkutus on ollut jo jonkin aikaa.

   Poista
 7. Olet kyllä osaava ja tietävä näissäkin asioissa! Aivan ihana tuo uusi ihastuksesi!

  Meilläkin on uuden tietokoneen hankinta edessä, kun tämä vanha alkaa nykymenoon väsyä. Laitan pojalleni tuosta uudesta ihastuksestasi linkin ja kysyn josko tuolaista... On nuo miehet :) meilläkin pidetään yhteisenä tämä kone ja kummallakin omat näppäimistöt ja näytöt tässä vieretysten. Mies ei kuitenkaan omaansa käytä, vaan aina läppäriään. Siistimistä ja karsimista täälläkin olisi tarkoituksena ja visio kaikesta jo olemassa. Sitten ne yks kaks toteutetaan. Ongelmaksi tahtoo tulla vanhojen kamojen hävittäminen ja vielä pahempaa, säilyttäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhojen kamojen hävittäminen on pahinta. Meillä mies tykkää säilöä kaiken tänne työhuoneeseen tai vaatehuoneensa lattialle, kunnes minä karehdun ja vaadin viemään jonnekin. Onneksi muutama kirpputori ostaa hyväkuntoisia kalusteita ja moni ottaa käyttökelpoista tavaraa ilmaiseksi vastaan.

   Tietokone on yllättävän henkilökohtainen juttu. Olemme huomanneet, että kumpikin vierastaa kovasti toisen konetta. Loimme siksi tälle uudelle molemmille omat käyttäjätilit, niin ei tarvitse turhaan ärsyyntyä. Ohjelmat sentään ovat samat, mutta omat työpöydät ja asetukset.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...